Being The Ricardos Historisch Drama Nu The Streamen Op Amazon Prime Video

Being the Ricardos is een Amerikaanse biografische dramafilm uit 2021, geschreven en geregisseerd door Aaron Sorkin, over de relatie tussen I Love Lucy-sterren Lucille Ball en Desi Arnaz. Nicole Kidman en Javier Bardem spelen de hoofdrollen als Ball en Arnaz, terwijl J. K. Simmons, Nina Arianda, Tony Hale, Alia Shawkat, Jake Lacy, en Clark Gregg te zien zijn in bijrollen.

Being the Ricardos Amazon Prime Video

De film kreeg een beperkte bioscooprelease door Amazon Studios in de Verenigde Staten op 10 december 2021, vooraf aan wereldwijde streaming op Prime Video op 21 december 2021.

Over het algemeen kreeg de film positieve kritieken van critici die de prestaties van de cast prezen, met name die van Kidman en Bardem.

Tijdens de 94e Academy Awards kreeg de film drie nominaties: Beste Acteur voor Bardem, Beste Actrice voor Kidman en Beste Bijrol voor Simmons.

Ook kreeg de film drie nominaties voor de 79e Golden Globe Awards, waaronder die voor Beste Acteur – Drama voor Bardem en Beste Scenario voor Sorkin, en Kidman won Beste Actrice – Drama voor de Film.

De film wordt verteld vanuit drie perspectieven: interviews met de drie hoofdschrijvers van de serie: Jess Oppenheimer (die ook de show runner was), Madelyn Pugh, en Bob Carroll Jr.; flashbacks; en voorbereidingen voor een live verfilming in 1953.

In 1939 is Ball, 28 jaar, een actrice die onder contract staat bij RKO Pictures. Ze krijgt kleine rolletjes in grote studioproducties, maar speelt vooral in low budget films, waardoor ze de bijnaam “Queen of the B-Movies” krijgt.

Ze wordt gecast in de komedie Too Many Girls, een film die Pugh omschrijft als een slecht toneelstuk dat tot een nog slechtere film is gemaakt. Ze ontmoet een van de actrices van de film, de charismatische 22-jarige Cubaanse zangeres Desi Arnaz en ze worden op slag verliefd.

Maanden na de opnames trouwen ze en kopen ze een huis in Hollywood. Arnaz heeft een succesvolle tijd als frontman van het Desi Arnaz Orchestra dat door het hele land toert, terwijl Ball haar filmcarrière met weinig succes voortzet. Nadat Arnaz in de Tweede Wereldoorlog dient, hervat hij zijn succes met zijn orkest, waarbij Ball hem moet vergezellen vanwege zijn ontrouw.

Being the Ricardos Productie

Het project werd voor het eerst aangekondigd in september 2015, met Cate Blanchett aangekondigd om de hoofdrol te spelen als Lucille Ball en Aaron Sorkin die het scenario schreef. De film zou in augustus 2017 worden overgenomen door Amazon Studios.

De productie kreeg oorspronkelijk een belastingkrediet om in november 2019 in Californië te filmen, en de producenten zouden in januari 2020 een ontmoeting hebben met regisseurs, zo werd onthuld.

Tegen januari 2021 was Blanchett echter uit het project gestapt, met Nicole Kidman in onderhandeling om haar te vervangen en Javier Bardem in onderhandeling om Desi Arnaz te portretteren.

Sorkin, die had genoten van de ervaring van het regisseren van The Trial of the Chicago 7, had ervoor gekozen om zelf als regisseur te dienen. De casting van Kidman werd met enige controverse ontvangen op sociale media, waarop Lucie Arnaz zich uitsprak ter verdediging van Kidman’s casting.

In februari werden J. K. Simmons en Nina Arianda gecast om respectievelijk William Frawley en Vivian Vance te portretteren.

Het filmen begon op 29 maart 2021 in Los Angeles, waarbij Tony Hale, Alia Shawkat, Jake Lacy en Clark Gregg aan de cast werden toegevoegd. De productie annuleerde het filmen in Chateau Marmont vanwege tegenreacties tegen het etablissement.

In september 2021 verklaarde Sorkin dat de film in post-productie was. Het decorontwerp werd geleid door de Emmy-genomineerde decorateur Ellen Brill en Production Designer Jon Hutman.

Being the Ricardos Release

De film ging in première in New York City op 7 december 2021. De film werd uitgebracht in een beperkte release exclusief in de Verenigde Staten op 10 december 2021, vooraf aan streaming wereldwijd op Prime Video op 21 december 2021.

Hoewel Amazon niet publiekelijk box office cijfers vrijgeeft, verdiende de film naar schatting 150.000 dollar uit 450 theaters op zijn eerste dag, en een totaal van 450.000 dollar in zijn openingsweekend.

Being the Ricardos Recensie

De recensie website Rotten Tomatoes rapporteert een goedkeuringscijfer van 68% op basis van 260 recensies, met een gemiddelde waardering van 6,6/10.

De consensus van de critici op de website luidt: “Being the Ricardos kan niet hopen om de briljante ster kracht van zijn onderwerpen echt te vangen, maar Nicole Kidman heeft een klik met Aaron Sorkin’s dialoog.”

Metacritic kende de film een gewogen gemiddelde score van 60 uit 100 toe, gebaseerd op 51 critici, wat duidt op “gemengde of gemiddelde beoordelingen”.

Richard Roeper van de Chicago Sun-Times gaf de film 3,5 van de 4 sterren, en wees erop hoe, ondanks de ongunstige reacties op de casting van Kidman en Bardem in de hoofdrollen, “Bardem een solide job doet om Arnaz’ charismatische podium présence, zakelijk inzicht en dubbelzinnige manieren met de dames te vangen, terwijl Kidman uitmuntend is in het ons eraan herinneren dat er twee Lucys waren. Het is niet zozeer een imitatie als wel een volledig gerealiseerde karakterisering

Mark Feeney van The Boston Globe vermeldde dat Kidman “de rokerigheid van Ball’s stem krijgt. En in het zwart-wit dat wordt gebruikt voor scènes uit de sitcom is de fysieke gelijkenis griezelig.

Het is Kidman die een Lucy speelt terwijl die Lucy een andere speelt”, en vermeldde hoe, hoewel Bardem fysiek niet veel op zijn personage lijkt, ” dat geen probleem is, want wat Bardem wel overbrengt, en dat is veel belangrijker.

Being The Ricardos Officiële Teaser

Being The Ricardos Officiële Trailer

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

15 thoughts on “Being The Ricardos Historisch Drama Nu The Streamen Op Amazon Prime Video

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)