The Last Duel Op Disney Plus België

The Last Duel is een Amerikaanse Historische drama actie film uit 2021. Geregisseerd door Ridley Scott en geschreven door Ben Affleck, Mat Damon en Nicole Holofcener. De film is gebaseerd op het boek The Last Duel A True Story Of Trial By Combat In Medieval France. Het boek is geschreven door Eric Jager.

The Last Duel Verhaal en Productie

De twee voormalige vrienden Jean de Carrouges en Jacques Le Gris worden elkaars vijanden nadat Carrouges Le Gris ervan beschuldigt zijn vrouw te hebben verkracht. Het verhaal wordt achtereenvolgens door de ogen van Carrouges, Le Gris en Marguerite verteld.

In 2004 bracht auteur Eric Jager met The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France een non-fictieboek uit over het duel tussen ridder Jean de Carrouges en diens schildknaap Jacques Le Gris, het laatste gerechtelijk tweegevecht dat officieel erkend werd in Frankrijk. In 2008 werkte Jager met BBC Four samen aan een docudrama over het historisch duel.

Eind 2014 verwief Studio 8 de rechten op het boek. Een jaar later werden er door het productiebedrijf plannen bekendgemaakt om het boek te verfilmen samen met regisseur Francis Lawrence en scenarist Shaun Grant.

Later belandden de rechten op het boek bij 20th Century Fox. In juli 2019 raakte bekend dat Jagers boek door regisseur Ridley Scott en acteurs Ben Affleck en Matt Damon zou verfilmd worden. Affleck en Damon, die samen met scenariste Nicole Holofcener het script schreven, werden eerder aangekondigd als hoofdrolspelers.

Omdat Fox in de loop van 2019 werd overgenomen door The Walt Disney Company waren er eerst twijfels over de toekomst van het project en kreeg de productie niet meteen groen licht van de studio.

In september 2019 werd Jodie Comer gecast. In oktober 2019 werd bericht dat Affleck ervoor gekozen had om een bijrol te vertolken, waardoor Adam Driver de hoofdrol kreeg die oorspronkelijk voor Affleck bedoeld was.

Een maand later kreeg het filmproject officieel groen licht van Disney. In februari 2020 raakte ook de casting van Harriet Walter bekend.

De opnames gingen op 14 februari 2020 van start in Dordogne. Er werd gefilmd aan het Kasteel van Berzé in Saône-et-Loire.

In maart 2020 stond men op het punt om in Ierland te filmen toen de productie vanwege de coronapandemie tijdelijk werd stopgezet.

Damon ging vervolgens met zijn gezin enkele weken in lockdown in het Ierse stadje Dalkey.

In september 2020 ging de productie opnieuw van start in het Ierse graafschap County Meath. Op 14 oktober 2020 werden de opnames afgerond.

The Last Duel Release

De Amerikaanse release was oorspronkelijk gepland voor 25 december 2020.[21] Door de coronapandemie liep de productie vertraging op en werd de release uitgesteld tot 15 oktober 2021. De film ging in première op 10 september 2021 op het Filmfestival van Venetië.

Op Rotten Tomatoes heeft The Last Duel een waarde van 86%, gebaseerd op 238 recensies. Op Metacritic heeft de film een gemiddelde score van 67/100, gebaseerd op 50 recensies.

Kritiek kwam er op de manier waarop het vrouwelijke personage wordt weergegeven, sommige vonden dat het personage bijna geheiligd werd in The Last Duel. Verder was er kritiek op de montage en een fantasieloze cameravoering.

De cinematografie haalde zijn slag thuis met het brengen van het duel en zo overtuigde het inzicht van Ridley Scott.

In de hoofdrollen zien we Matt Damon als Jean de Carrouges, Adam Driver als Jacques Le Gris, Jodie Comer als Marguerite de Carrouges, Ben Affleck als Pierre d’Alençon, Harriet Walter als Nicole de Buchard.

Streaming The Last Duel

De film heeft een looptijd van 153 minuten en is nu te streamen op Disney Plus België.

The Last Duel Extended Clip

The Last Duel Official Trailer

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

15 thoughts on “The Last Duel Op Disney Plus België

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)