Paul Haggis gearresteerd in Italië op beschuldiging van seksuele aanranding

De met een Oscar bekroonde Canadese scenarioschrijver en regisseur Paul Haggis is gearresteerd in Ostuni, Zuid-Italië, op beschuldiging van aanranding en zware mishandeling van een nog niet geïdentificeerde vrouw, die een aanklacht heeft ingediend.

Paul Haggis

Volgens verschillende Italiaanse persberichten en een nota van de openbare aanklager van de nabijgelegen stad Brindisi, wordt Paul Haggis ervan beschuldigd een jonge “buitenlandse” niet-Italiaanse vrouw te hebben gedwongen tot seksuele gemeenschap in de loop van twee dagen in Ostuni. 

Terwijl Paul Haggis enkele masterclasses zou geven op het Allora Fest, een nieuw filmevenement dat is opgezet door de in Los Angeles gevestigde Italiaanse journaliste Silvia Bizio en de Spaanse kunstcriticus Sol Costales Doulton en dat van 21 tot 26 juni in Ostuni zal plaatsvinden.

Bizio heeft aan Variety bevestigd dat Paul Haggis gearresteerd is. Ze zei dat het festival “volledig afstand van hem neemt” en binnenkort een verklaring in die zin zal uitgeven.

Variety heeft contact opgenomen met vertegenwoordigers van Paul Haggis voor commentaar.

Volgens een Italiaans politierapport werd het vermeende slachtoffer, nadat ze was aangerand, door Haggis naar de luchthaven Papola Casale in Brindisi gebracht en vertrok ze daar zondagochtend bij het krieken van de dag, ondanks haar “precaire fysieke en psychologische toestand”.

Op de luchthaven werd het vermeende slachtoffer van verkrachting bijgestaan door het luchthavenpersoneel en de grenspolitie die haar, na haar eerste hulp te hebben verleend, begeleidden naar de kantoren van de mobiele politie-eenheid van de Italiaanse squadra. 

Politieagenten brachten de vrouw vervolgens naar het Perrino-ziekenhuis in Brindisi, waar het zogenaamde “roze protocol” van Italië voor verkrachtingsslachtoffers in werking werd gesteld.

Vervolgens diende het vermeende slachtoffer een formele aanklacht in tegen Haggis.

Haggis, die “Million Dollar Baby” schreef en “Crash”, waarvoor hij beide een Oscar won, mede schreef en regisseerde, werd in 2018 aangeklaagd door publiciste Haleigh Breest, die beweerde dat hij haar met geweld had verkracht na een première in 2013.

De aanklacht was aanleiding voor drie andere vrouwen om naar voren te komen met hun eigen beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen Haggis, die de beweringen heftig heeft ontkend. De rechtszaak is nog steeds hangende, als gevolg van vertragingen bij COVID.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)