Disney Star Wars gaat verder met Anakin’s Jedi slachtpartij dan Lucas waagde

Obi-Wan Kenobi schrok er niet voor terug om de ware schurkenstreken van Vader uit te beelden, maar aflevering 5 gaat nog verder door zijn slachting in de Jedi-tempel te herbekijken.

Disney: Herzieningen van Order 66 zijn niet ongewoon in de Star Wars franchise, maar Obi-Wan Kenobi aflevering 5 bewees dat Lucasfilm’s werk onder Disney veel verder is gegaan in het detailleren van Anakin’s (Hayden Christensen) gruwelijke acties. Ondanks Keizer Palpatine’s plan om Order 66 uit te voeren om alle Jedi te doden als vijanden van de Republiek, hebben verschillende Star Wars TV-serie onthuld dat sommige Force gebruikers gespaard werden. 

Disney Star Wars

Door nog een overlevende te onthullen, gaat Disney’s Obi-Wan Kenobi verder dan George Lucas’ prequel trilogie ooit ging in het onderzoeken hoe wreed Anakin’s afslachting van de jongeren in de Jedi Temple werkelijk was in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith.

Obi-Wan Kenobi is niet de eerste Disney Star Wars serie die een overlevende van de slachting van de jongeren introduceert, want zowel The Mandalorian als The Book of Boba Fett onthulden al dat Grogu gered werd van het bloedbad in de Jedi Tempel.

Toch, omdat het een serie is die zich 10 jaar na de gebeurtenissen van Revenge of the Sith afspeelt, laat het zien hoe de inquisiteurs niet alleen op zoek zijn naar alle Jedi die wisten te ontsnappen, maar ook naar over het algemeen Force-gevoelige mensen die geen band hebben met de Jedi Orde.

Terwijl Anakins moord op de jonkies voor veel kijkers het moment markeerde waarop hij zich volledig bekeerde tot de duistere kant, schetst Obi-Wan Kenobi een nog gruwelijker scenario door Reva (Moses Ingram), een overlevende van Anakins gruwelijke daden, schoorvoetend haar verhaal te laten vertellen.

De originele Star Wars trilogie introduceerde Darth Vader als een geduchte schurk, maar Obi-Wan Kenobi aarzelt niet om te laten zien hoe gruwelijk en meedogenloos Anakin werkelijk werd toen hij zich aansloot bij de duistere kant.

Reva’s hartverscheurende gesprek met Obi-Wan (Ewan McGregor) in Obi-Wan Kenobi aflevering 5 onderstreept dit volledig, waarbij de pijn van Moses Ingram’s Inquisiteur Reva voorop wordt gesteld.

De scène concentreert zich op het perspectief van de jongelingen en Reva’s gezichtspunt toen ze voor dood speelde om te overleven terwijl de mensen die ze zag als de enige familie die ze kende, werden afgeslacht door iemand van wie ze dachten dat het een bondgenoot was.

Het is zo gefilmd dat hun angst niet over het hoofd kan worden gezien, met Anakin die dreigend opdoemt onder zijn zwarte mantel.

Door het gezichtspunt van zijn slachtoffers te introduceren, brengt Disney’s Obi-Wan Kenobi de afslachting van Anakins jongelingen verder dan George Lucas’ prequel trilogie ooit deed, waardoor de gebeurtenis nog schrijnender aanvoelt dan ze al was.

Revenge of the Sith hechtte al belang aan de daad, maar toonde de slachting als iets verschrikkelijks, maar functioneel voor het verhaal.

Op dat moment waren Anakins daden bedoeld om te laten zien hoe ver hij gevallen was.

Maar door te focussen op de slachtoffers, vooral één die ook de slachting overleefde zoals Reva, maakt Obi-Wan Kenobi de aanval op de Jedi Tempel nog echter.

Kijkers worden herinnerd aan de gruwelijke impact die Orde 66 had op mensen die het overleefden, mensen zoals Reva.

Zelfs tien jaar later krijgen haar rauwe gevoelens de overhand in haar gesprek met Obi-Wan, met als hoogtepunt de hartverscheurende zinnen: “Waar was je toen hij mijn vrienden vermoordde?” en “Waarom heb je hem niet tegengehouden? Waarom heb je ons niet gered?”

Reva’s pijn wordt zichtbaar en onvermijdelijk gemaakt door haar flashbacks, zowel in haar gesprek met Obi-Wan als in haar duel met Vader, dat haar gewond achterliet op Jabiim.

Hun laatste duel in Obi-Wan Kenobi aflevering 5 zet een spotlight op haar zichtbare angst als Vader erbij betrokken is, en erger nog, het bewijst dat Vader zich haar herinnert als hij haar jongeling noemt.

Terwijl barmhartigheid Vader had kunnen verslaan in Return of the Jedi, en hem een verlossingsverhaal had kunnen laten beleven door middel van Luke en opoffering, maakt Obi-Wan Kenobi het bijna onmogelijk om te geloven dat Vader een verlossing waardig zou kunnen zijn, omdat het hem afschildert als een schurk die duisterder is dan alles wat George Lucas ooit heeft laten zien.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

15 thoughts on “Disney Star Wars gaat verder met Anakin’s Jedi slachtpartij dan Lucas waagde

Obi-Wan Kenobi schrok er niet voor terug om de ware schurkenstreken van Vader uit te beelden, maar aflevering 5 gaat nog verder door zijn slachting in de Jedi-tempel te herbekijken.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)