Alles wat we weten over Blonde

Blonde, de aankomende Marilyn Monroe-film van Netflix, is langverwacht. Hier is al het nieuws en updates die we tot nu toe weten over de film.

Met Ana de Armas in de hoofdrol als Marilyn Monroe, is de Netflix-film Blonde uitgegroeid tot een van de meest langverwachte films van 2022. De aankomende film wordt geregisseerd door Andrew Dominik, eerder bekend van de regie van het westerndrama The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford uit 2007, evenals de regie van twee afleveringen van Netflix’ psychologische misdaadthrillerserie Mindhunter en One More Time with Feeling, een documentaire die de opnames van Skeleton Tree, het zestiende studioalbum van Nick Cave and the Bad Seeds, chronologisch vastlegt.

Dominik staat ook te boek als de scenarioschrijver van Blonde en begon meer dan tien jaar geleden, in 2010, met de ontwikkeling van het project.

Blonde, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2000 van Joyce Carol Oates, ging door een lang ontwikkelingsproces voordat de productie eindelijk begon in 2019. Voordat Ana de Armas gecast werd in de aankomende film, waren er andere actrices verbonden aan de rol van Marilyn. Naomi Watts was aanvankelijk ingesteld om de hoofdrol te spelen in Blonde, en Jessica Chastain werd ook gekoppeld aan de rol in 2014.

Blonde werd getroffen door onderbrekingen als gevolg van de COVID-19 pandemie in 2020, hoewel Dominik bevestigde (via Collider) dat het filmen in juli van 2021 werd afgerond.

Er zijn nog niet veel details beschikbaar over het verhaal van Netflix’s Blonde, maar in eerdere interviews heeft Andrew Dominik gezegd dat de film “heel weinig dialoog” bevat. Dominik heeft ook onthuld (via ScreenDaily) dat hij het verhaal van Marilyn wilde vertellen “als een centrale figuur in een sprookje.” Hier is al het nieuws en updates die tot nu toe bekend zijn over Blonde.

Blonde filmcast: Wie speelt er naast Ana De Armas' Marilyn Monroe

Hoewel Ana de Armas de grote ster is, beschikt de rest van de Blonde cast ook over een aantal opmerkelijke talenten die iconische Amerikaanse figuren spelen.

Succession castlid Adrien Brody speelt toneelschrijver en scenarioschrijver Arthur Miller, Marilyn Monroe’s derde en laatste echtgenoot. Bobby Cannavale is Joe DiMaggio, de beroemde Yankees middenvelder en Marilyn’s tweede echtgenoot.

Andere opvallende castleden zijn Mare of Easttown’s Julianne Nicholson als Gladys Pearl Baker, Monroe’s moeder, en Caspar Phillipson als John F. Kennedy, die de presidentiële rol voor de tweede keer in een speelfilm speelt sinds Jackie, Pablo Larrain’s biopic uit 2016 over Jackie Kennedy.

Blonde Film Verhaal: Is het gebaseerd op het echte leven?

Hoewel Blonde gebaseerd is op een fictief werk, heeft Joyce Carol Oates jarenlang onderzoek gedaan naar Marilyn Monroe om een gedetailleerder verhaal over de actrice te kunnen vertellen.

De trailer zinspeelt op iconische momenten uit Monroe’s carrière – ze is te zien in de iconische witte jurk uit The Seven Year Itch, en een ander fragment toont een scène van Gentlemen Prefer Blondes die in de bioscoop draait.

Blonde zal waarschijnlijk wat creatieve vrijheid nemen, maar aspecten van de film zijn ontleend aan Marilyn Monroe’s echte leven. Joyce Carol Oates was vol lof over een ruwe versie van de film en zei dat hij “verrassend feministisch” was en complimenteerde Ana de Armas met haar vertolking van Marilyn Monroe.

Waarom heeft Blonde een NC-17 beoordeling?

Opmerkelijk is dat Blonde de eerste originele film van Netflix is die een NC-17 rating krijgt. De Motion Picture Association heeft ” enkele grafische inhoud ” genoemd als de reden waarom de film Blonde een NC-17 rating krijgt.

Er is een bevestiging dat Blonde een scène uit Oates’ roman bevat van Marilyn die wordt verkracht, maar verder is het soort inhoud dat zou leiden tot zo’n rating niet gedetailleerd.

Blonde Film Release Datum

Netflix heeft onlangs een releasedatum voor Blonde bekendgemaakt. De Marilyn Monroe-film zal op 23 september 2022 op de streamingdienst verschijnen. 

Deze releasedatum is waarschijnlijk gekozen zodat Blonde (en Ana de Armas) een goede kans kunnen maken om mee te doen in het aankomende prijzenseizoen. 

Eerder in juni werd Blonde vermeld als een van de mogelijke filmpremières van het filmfestival van Venetië (via Variety), dat loopt van 31 augustus tot 10 september, dus er is een kans dat het wat vroege aandacht kan krijgen voor de aankomende Netflix-première van de film.

Blonde Movie Trailer

Netflix heeft onlangs een teaser trailer vrijgegeven voor Blonde op 16 juni. Het geeft niet veel weg van de film, maar de trailer biedt wel een eerste glimp van Ana de Armas’ optreden als Marilyn Monroe.

Een volledige trailer van Netflix’s Blonde zal zeker later worden vrijgegeven, hopelijk bieden ze meer details van wat er gaat komen voor de film.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)