Is Mickey Haller nog steeds The Lincoln Lawyer als hij het kantoor houdt

In de Netflix-bewerking van The Lincoln Lawyer erft Mickey Haller een kantoor, ook al staat het personage erom bekend zaken te doen in zijn auto.

In de nieuwe Netflix tv bewerking van The Lincoln Lawyer is te zien dat het hoofdpersonage van Mickey Haller op een gegeven moment een kantoor heeft, ook al is bekend dat het personage zaken doet in zijn auto. Genaamd The Lincoln Lawyer voor een reden, Mickey (Manuel Garcia-Rulfo) heeft een reputatie als een verdediging advocaat die werkt vanuit een Lincoln Town Car in plaats van een kantoor, rondgereden door zijn chauffeur in Los Angeles. 

Gebaseerd op de gelijknamige boeken en de filmversie met Matthew McConaughey in de hoofdrol, duikt de Netflix bewerking dieper in verhaallijnen die niet eerder voor het scherm zijn aangepast.

Mickey Haller The Lincoln Lawyer

The Lincoln Lawyer toont Mickey Haller als een strafrechtelijke verdedigingsadvocaat en een worstelende voormalige opioïdenverslaafde. 

Het eerste seizoen van de serie is grotendeels gebaseerd op The Brass Verdict, het tweede boek in de reeks geschreven door Michael Connelly, waarin Mickey Haller zijn dagelijkse zaken regelt vanuit de achterbak van zijn stadsauto. 

Mickey Haller erft in deze verhaallijn het kantoor van Jerry Vincent, en overweegt het te houden.

Helaas voor de naamgever van de serie en de algemene aantrekkingskracht van het personage, zou het veranderen van Mickey’s decor van een stadsauto naar een kantooromgeving de dynamiek van de serie drastisch veranderen.

In de boeken wijst Haller dit kantoor af, maar uiteindelijk huurt hij wel een kantoor en later een loft iets waar de TV-bewerking nog niet op is ingegaan.

In de serie lijkt het erop dat Mickey het kantoor zal behouden als uitvalsbasis voor Lorna (Becki Newton) en Cisco (Angus Sampson), en deze verhuizing zou ervoor kunnen zorgen dat The Lincoln Lawyer zich niet meer richt op Haller die vanuit zijn auto werkt.

Dit zou een mogelijke structuur verandering voor The Lincoln Lawyer seizoen 2 kunnen opzetten, maar de kenmerken van de show en zijn titulaire karakter zou niet hetzelfde zijn als dit het geval zou zijn.

Netflix moet The Lincoln Lawyer seizoen 2 nog bevestigen, maar als het inderdaad wordt verlengd, moet Mickey Haller in zijn stadsauto blijven. 

De aantrekkingskracht van het personage op de kijkers is grotendeels gebaseerd op zijn eigenzinnigheid en ruwe kantjes. 

Mickey rondrijden in een auto, altijd onderweg en het nodige onderzoek doen om zijn cliënten te verdedigen dat is waar de persoonlijkheid van het personage om draait.

Zonder de auto zou Mickey het zoveelste rechtbankdrama van schepper David E. Kelley worden, onderhoudend, maar niet anders dan andere werken als The Practice of Boston Legal.

Aan het einde van de dag moet de Netflix-versie van Mickey Haller in zijn Lincoln Town Car blijven voor de duur van de serie. 

Als er iets is, zouden de producenten de naam van de serie moeten veranderen van The Lincoln Lawyer als hij een advocaat zou zijn die de hele dag aan een bureau is vastgebonden. 

De nuances van het personage zouden anders zijn, en de serie zou op het einde afgezaagd kunnen worden, ondanks het feit dat het personage gelijkaardige veranderingen ondergaat in het bronmateriaal.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

14 thoughts on “Is Mickey Haller nog steeds The Lincoln Lawyer als hij het kantoor houdt

In de Netflix-bewerking van The Lincoln Lawyer erft Mickey Haller een kantoor, ook al staat het personage erom bekend zaken te doen in zijn auto.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)