We Own This City Seizoen 2 Alles wat we weten

The Wire-bedenker David Simons We Own This City was een miniserie van 6 afleveringen, maar krijgt de dramatisering van de "war on drugs" een seizoen 2?

Ook al is We Own This City een op zichzelf staande deel van David Simons eerdere serie The Wire, dat hoeft niet te betekenen dat een tweede seizoen voor dit misdaaddrama uitgesloten is. We Own This City werd bijna algemeen geprezen na de uitzending op HBO, en bood een onverbiddelijk sombere kijk op het hedendaagse politiewerk.

De miniserie van zes afleveringen bracht de korte geschiedenis in kaart van de beruchte, corrupte Gun Trace Task Force van Baltimore. 

Net als de eerdere serie The Wire van maker David Simon, wierp We Own This City een gefragmenteerde blik op het sociale weefsel van Baltimore, met de nadruk op de corrupte overheidsambtenaren, politie en speciale eenheden van de stad. 

Maar in tegenstelling tot The Wire was We Own This City gebaseerd op een non-fictie boek met dezelfde naam van Justin Fenton.

Omdat We Own This City gebaseerd is op een boek, zou het voor kijkers logisch zijn te veronderstellen dat de serie geen tweede seizoen zal kennen. 

Deze veronderstelling wordt nog versterkt door het einde van We Own This City seizoen 1, waarin de meeste van de hoofdpersonen van de serie gevangen werden gezet. Er zit echter meer achter het verhaal.

Is We Own This City verlengd?

Het is nog niet duidelijk of We Own This City is vernieuwd voor een tweede seizoen op HBO, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren.

Als de serie een tweede seizoen zou krijgen, zou We Own This City seizoen 2 zich moeten richten op nieuwe personages, maar dit was nooit een probleem voor zijn spirituele voorganger The Wire, die wisselde van kerncastleden naarmate elk nieuw seizoen zich richtte op een nieuw facet van het stadsleven.

De relatie van We Own This City met de realiteit zou dit echter tot een grotere creatieve uitdaging maken, omdat veel van de personages tegenhangers in het echte leven hebben op een manier waar The Wire nooit mee te kampen had.

Wat is er gezegd over We Own This City Seizoen 2

Een artikel in Vulture beweerde vol vertrouwen dat We Own This City niet zou terugkeren, waarbij het zich baseerde op de woordkeuze van David Simon tijdens de première van de serie in New York.

Dat argument draait rond Simon die zei dat de serie eerder een alleenstaand deel is van The Wire dan een vervolg, waarbij de schrijver opmerkte dat een alleenstaand deel traditioneel bestaan om een stuk toe te voegen aan een afgewerkt werk en een definitief slothoofdstuk te bieden.

Deze keuze van formulering, samen met de beslissing om We Own This City te promoten als een miniserie in plaats van een reguliere serie, maken een verlenging minder waarschijnlijk.

We Own This City Seizoen 2 Verhaal: Er is meer te vertellen

Het feit dat We Own This City gezien zou kunnen worden als een einde van Simons The Wire-verhaal, betekent echter niet dat het dat ook zal zijn.

Alhoewel de resultaten van de rechtszaken getoond worden en de hoofdpersonages meestal in de gevangenis belanden, is het hele doel van We Own This City het feit te verduidelijken dat de zogenaamde “oorlog tegen drugs” nooit ophoudt omdat de instellingen die het conflict in stand houden corrupt zijn.

De serie beëindigen door de slechteriken in de gevangenis te stoppen druist in tegen de boodschap van Simons serie (en in mindere mate van zijn voorganger The Wire), namelijk dat grootschalige systemische verandering niet voortkomt uit een dramatische drugvangst of een reeks high-profile arrestaties.

Verdere verhalen die zich afspelen in Baltimore en die corruptie en institutionele corruptie blijven onderzoeken, zouden een slimme manier zijn om het verhaal op een natuurlijke manier uit te breiden.

We Own This City Seizoen 2 Voorspelde Release Datum

Hoewel het nog onduidelijk is of We-Own This City seizoen 2 er gaat komen, betekent het feit dat The Deuce en The Plot Against America beide hun einde hebben bereikt dat Simon vrij zou zijn om aan een volgend seizoen van de serie te werken.

Met dit in gedachten, zou We-Own This City seizoen 2 mogelijk al in de lente van 2023 kunnen verschijnen, als het gemaakt zou worden.

Om dit mogelijk te maken, zou We-Own This City seizoen 2 een manier moeten vinden om het verhaal van de miniserie uit te breiden dat past bij de echte mensen die erbij betrokken zijn, terwijl het ook niet meer zo nauw leunt op hun specifieke verhalen.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)