The Witcher Geralt’s morele code zal moeten veranderen in seizoen 3

Geralt probeert een bepaalde morele code te volgen in The Witcher. Naarmate zijn verantwoordelijkheden voor Ciri in seizoen 3 toenemen, zal Geralts code moeten veranderen.

Geralt of Rivia (Henry Cavill) volgde een duidelijke morele code in The Witcher seizoen 1 dit zal echter moeten veranderen in seizoen 3. Toen Geralt in seizoen 2 andere verantwoordelijkheden kreeg, veranderde ook zijn overtuiging van zijn code. Om Ciri (Freya Allan) in The Witcher seizoen 3 zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, zal Geralt zijn code misschien helemaal moeten afzweren.

Table of Contents The Witcher Geralt's Code

The Witcher definieerde de code van Geralt in seizoen 1, aflevering 1, “The End’s Beginning.” Nadat hij in het midden van een conflict tussen Stregobor, een magiër, en Renfri, een prinses, was beland, dwongen beide partijen Geralt om “het minste kwaad” te kiezen.

Zo kreeg Geralt de kans om het concept van graden van kwaad te veroordelen: “Kwaad is kwaad.

Minder, groter, middelmatig: het is allemaal hetzelfde. Als ik moet kiezen tussen het ene kwaad en het andere, dan kies ik liever helemaal niet.” Deze zin vervulde meerdere functies.

Het was onmiddellijk citeerbaar en het onthulde wat voor soort persoon Geralt was, maar het was ook een code die zeker gebroken zou worden.

Om Ciri te beschermen tegen het grote kwaad in The Witcher seizoen 3, zal Geralt misschien het kleine kwaad moeten worden.

Alhoewel Geralt de voorkeur geeft aan het vermijden van menselijke politiek, voelde hij zich in seizoen 2 steeds meer aangetrokken tot de relatieve eenvoud van het jagen op monsters.

Bovendien hebben mensen bewezen dat ze het grootste monster op het continent zijn; met veel mensen die Ciri kwaad willen doen, zal Geralt in The Witcher seizoen 3 niet langer de luxe hebben om aan de kant te blijven staan.

Mensen zijn het ergste monster op het continent

Mensen zijn het ergste monster op het continent

De grens tussen monster en mens is vaak vaag in The Witcher. Duny en Nivellen, bijvoorbeeld, waren beide mannen vervloekt om op beesten te lijken.

Geralt had de mogelijkheid hen te doden, maar hield zich in vanwege hun overgebleven menselijkheid. Eskel, aan de andere kant, was geïnfecteerd door een leshy, waardoor hij er zelf een werd.

Geralt besloot zijn oude vriend te doden omdat het monster de mens had overmeesterd.

The Witcher heeft monsters nooit gepresenteerd als inherent slecht. Monsters terroriseerden het continent in seizoen 1 en seizoen 2, maar niet als onderdeel van een groots plan van hun kant: doden zit gewoon in hun aard.

Mensen in The Witcher hebben echter wel bewust monsterlijke daden begaan. In seizoen 2 doodde The White Flame de elvenbaby. In seizoen 1 probeerde Calanthe Duny te vermoorden om te voorkomen dat hij met haar dochter zou trouwen.

Het is het denkvermogen van de mensheid voor monstruositeit dat Geralt ertoe bracht zich afzijdig te houden.

Toen Calanthe probeerde Geralt om te kopen om Duny te doden, weigerde hij. In The Witcher, seizoen 1, aflevering 4, zei Geralt tegen Jaskier: “Ik ga niemand vermoorden, niet om de kleinzielige ruzies van mannen,” waarop Jaskier antwoordde: “Ja, ja, jij bemoeit je er nooit mee, behalve dat je dat eigenlijk wel doet, de hele tijd.”

Alhoewel Geralt dus een uitgesproken afkeer heeft van menselijk gedrag, bemoeit hij zich er meer mee dan hij zelf beseft. Later in dezelfde aflevering was het Geralts bemoeienis die ertoe leidde dat hij Ciri opeiste volgens de verrassingswet van The Witcher. 

Ondanks dat Geralt een duidelijke morele code heeft, heeft hij zich er nooit volledig aan gehouden.

Geralt moet Ciri meer beschermen tegen mensen dan tegen monsters

Geralt moet Ciri meer beschermen tegen mensen dan tegen monsters

The Witcher seizoen 2 liet een andere kant van Geralt zien. Nadat hij zich in de finale van seizoen 1 had verenigd met Ciri, had Geralt maar een verantwoordelijkheid, en dat was om haar veilig te houden.

Hoewel er in seizoen 2 geen tekort was aan monsters die Ciri achtervolgden, zal de echte dreiging in The Witcher seizoen 3 bestaan uit mensen.

Dit werd aan het eind van seizoen 2 al in gang gezet. De elfen geloofden dat Ciri hun verlosser was vanwege haar Elder Blood; Nilfgaard wilde Ciri vinden omdat The White Flame haar vader is; de Brotherhood besloot dat de dood van Ciri de enige manier was om Nilfgaard te stoppen.

The Witcher seizoen 3 zal Ciri’s lot het politieke centrum van het Continent zien worden.

Dit betekent dat Geralt’s voorkeur om menselijke conflicten te vermijden zal moeten worden genegeerd.

Het is zeer waarschijnlijk dat Geralt mensen zal moeten doden vanwege “de kleinzielige ruzies van mensen.” Dit morele offer zal hij echter brengen in een poging Ciri te beschermen.

Het publiek heeft al gezien hoe ver Geralt bereid is te gaan om haar te beschermen. Hij was zelfs bereid om Yennifer, de vrouw van wie hij houdt, te doden omdat zij Ciri’s veiligheid in gevaar bracht.

Hij zou bereid moeten zijn om iedereen te doden die haar bedreigt in The Witcher seizoen 3.

"Kwaad is kwaad' definieert nog steeds Geralts code, maar niet zoals in seizoen 1

"Kwaad is kwaad' definieert nog steeds Geralts code, maar niet zoals in seizoen 1

In The Witcher seizoen 1, was Geralt’s morele code te eenvoudig voorgesteld en daarom brak hij deze in de eerste aflevering van de serie. Ondanks dat hij volhield dat er geen minder kwaad bestaat, koos Geralt voor een optie.

Stregobor en Renfri wilden elkaar allebei dood hebben. In eerste instantie was Geralt niet bereid een van hen te doden.

Toen hij zich echter realiseerde dat Renfri van plan was iedereen in Blaviken af te slachten om de magiër naar buiten te lokken, besloot Geralt dat het doden van Renfri het minste kwaad was.

Dit leverde hem de titel “De Slager van Blaviken.”

In seizoen 2, aflevering 1, probeerde Geralt de weg van niet-interventie te volgen. Hij liet Nivellen in leven omdat Geralt die keuze niet wilde maken, ook al verdiende hij te sterven.

Maar toen het erop aankwam Ciri te beschermen, toonde Geralt zich bereid om het minste kwaad te worden. Toen Eskel in de leshy veranderde, zou niets doen in feite het grotere kwaad zijn geweest, want Eskel zou Vesemir en Ciri hebben gedood.

Er was geen tijd om een geneesmiddel te zoeken daarom was het doden van Eskel door de Witcher het kleinste kwaad. Belangrijk is dat Geralt deze beslissing alleen nam om Ciri’s veiligheid te waarborgen.

Toen Ciri in de finale van The Witcher seizoen 2 werd bezeten, weigerde Geralt de andere Witchers haar te laten doden. Vanuit moreel oogpunt zou het doden van Ciri het minste kwaad zijn geweest, net zoals het doden van Eskel dat was.

Geralts keuze om Ciri te beschermen heeft geleid tot de dood van veel van zijn Witcher-broeders.

Het is onvermijdelijk dat de morele code van Geralt in The Witcher seizoen 3 opnieuw evolueert.

In seizoen 1 had Geralt geen grote verantwoordelijkheden buiten zichzelf.

De mogelijkheid om niets te doen was een luxe die hij zich kon veroorloven.

Nu Ciri echter van alle kanten gevaar loopt, moet Geralt bewijzen dat hij in staat is schijnbaar slechte daden te verrichten om haar te beschermen.

Het kwaad zal nog steeds kwaadaardig zijn in The Witcher seizoen 3, maar Geralt zal kritischer moeten zijn over de gradaties ervan dan hij in het verleden is geweest.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

25 thoughts on “The Witcher Geralt’s morele code zal moeten veranderen in seizoen 3

Geralt probeert een bepaalde morele code te volgen in The Witcher. Naarmate zijn verantwoordelijkheden voor Ciri in seizoen 3 toenemen, zal Geralts code moeten veranderen.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)