Stranger Things Hoe en Wat met Seizoen 5

De Duffer Brothers hadden goed nieuws te delen over 'Stranger Things' seizoen 5

Goed nieuws, liefhebbers van Stranger Things: seizoen 5 is officieel een go. In een open brief van 2022 aan de fans kondigden de Duffer Brothers (zoals de makers en executive producers Matt en Ross Duffer graag genoemd worden) aan dat niet alleen seizoen 4 van Stranger Things in twee delen op Netflix zou verschijnen, maar ook dat seizoen 5 groenlicht was voor de streamer. Het zal dienen als het laatste hoofdstuk van de serie.

Dit is wat we tot nu toe weten over seizoen 5 van Stranger Things, inclusief nieuwe informatie over die veelbesproken spin-off van Stranger Things.

Hoe lang moeten we wachten op Stranger Things Seizoen 5

De Duffer Brothers gaven onlangs inzicht in hoe lang fans zullen moeten wachten tussen Stranger Things seizoen 4, dat zal worden opgesplitst in zeven afleveringen, die vanaf 27 mei worden uitgezonden op de streamer, en twee afleveringen, die op 1 juli in première gaan.

“De kloof zou deze keer een stuk korter moeten zijn, vanwege het feit dat we al een eerste schets hebben, en we kunnen ons niet voorstellen dat er nog een gedwongen onderbreking van zes maanden zal zijn,” vertelden ze gezamenlijk aan Variety, zinspelend op de langdurige COVID-gerelateerde planningstegenvallers die veel film en tv-producties in de afgelopen twee jaar hebben getroffen, van Bridgerton seizoen 2 tot You seizoen 3. Het vierde seizoen van Stranger Things ging bijna drie jaar na het derde in première, dat op 4 juli 2019 werd uitgezonden.

“Tijdens de zes maanden durende pandemische onderbreking, schetsten we seizoen 5 en hebben het aan Netflix gepeild,” legden de Duffers uit. “Iedereen daar was ook aanwezig geweest toen we de serie in 2015 voor het eerst toonde. Terwijl we toen vreemden waren, waren we nu vrienden, en er waren veel tranen toen het voorbij was.”

“Seizoen vier zal niet het einde zijn”, verzekerde Ross Duffer fans in een interview met The Hollywood Reporter(opent in nieuw tabblad) terug in augustus 2020. “We weten wat het einde is, en we weten wanneer dat is. [De pandemie] heeft ons tijd gegeven om vooruit te kijken, om uit te zoeken wat het beste is voor de serie. Door dat te gaan invullen hebben we een beter idee gekregen van hoe lang we nodig hebben om het verhaal te vertellen.”

Matthew Thunell, Stranger Things seizoen 1 executive producer en hoofd van Netflix’s spektakel en evenement scripted programmering, vertelde Variety dat het vierde seizoen een nieuw begrip van onze mythologie zal bieden waardoor seizoen 5 echt wordt opgezet op een manier die fans tevreden zal stellen. De productie van seizoen vijf is nog niet begonnen, dus er is nog geen nieuws bekend over de releasedatum van het laatste seizoen. Maar je hoort het van ons zodra we het weten!

Wat zegt de cast over het einde van Stranger Things

In maart 2022 beschreef acteur Noah Schnapp die Will Byers speelt in de serie in The Tonight Show met Jimmy Fallon hoe de cast van Stranger Things reageerde toen ze hoorden dat het vijfde seizoen het laatste van de serie zou zijn.

“De Duffer Brothers hebben deze brief naar buiten gebracht dat de serie stopt en dat is het. Dit is het begin van het einde. En ik las het, ik begon gewoon te huilen,” onthulde Noah in de praatprogramma. “Ik was overstuur. Ik sms’te Millie, mijn castmaatje die Eleven speelt, en ze was zo van, ‘Jij huilt ook? Ik ook!'”

“Ze sms’te Gaten, die Dustin speelt, en hij zei: ‘Ik huil ook!’ Toen sms’ten we de Duffers en zeiden: ‘Dit is zo triest! Ik kan niet geloven dat dit voorbij is. Ze waren als, ‘Jullie moeten stoppen met sms’en. Ik weet dat het voorbij is, maar we hebben nog tijd over,” zei Noah.

Schnapp vertelde ook aan Variety “Dat was zelfs zo op onze laatste opnamedag van seizoen 4. Ik weet nog dat ik naar Millie toeging en zei: ‘Ga je huilen? Ga je huilen? Ben je aan het huilen of van streek?’ En zij zei, ‘Nee, nee, we hebben het er nog niet over. We hebben nog zeven uur. Het is nog niet voorbij.'”

“En zodra het 4 uur ‘s nachts was en ze zeiden: ‘Dat is een wrap,’ waren Noah en ik net als die cartoons met tranen uit hun ogen,” zei Brown tegen de publicatie. “Dus we kiezen ervoor om er niet over te spreken. Vraag het aan andere castleden die er klaar voor zijn om het te accepteren.”

Hoe zit het met de Stranger Things spinoff

De Duffer Brothers lieten voor het eerst iets weten over een mogelijke spin-off in die open brief aan de fans, waarin ze schreven: “Er zijn nog veel meer spannende verhalen te vertellen in de wereld van Stranger Things: nieuwe mysteries, nieuwe avonturen, nieuwe onverwachte helden.

Maar eerst hopen we dat jullie bij ons blijven terwijl we dit verhaal afmaken van een krachtig meisje genaamd Eleven en haar dappere vrienden, van een gebroken politiechef en een woeste moeder, van een klein stadje genaamd Hawkins en een alternatieve dimensie die alleen bekend staat als de Upside Down.”

De makers bevestigden een aanstaande spin-off in de Variety-film: “We hebben een idee voor een spin-off waar we super enthousiast over zijn… maar we hebben nog niemand het idee verteld, laat staan het geschreven.”

“We denken dat iedereen – ook Netflix verrast zal zijn als ze het concept horen, want het is heel, heel anders. Maar op de een of andere manier heeft Finn Wolfhard, die een waanzinnig slim kind is, goed geraden waar het over zou gaan. Maar behalve Finn, weet niemand anders het!”

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

21 thoughts on “Stranger Things Hoe en Wat met Seizoen 5

De Duffer Brothers hadden goed nieuws te delen over 'Stranger Things' seizoen 5

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)