10 beste games gebaseerd op waargebeurde verhalen, gerangschikt volgens metascore

Games: Assasin’s Creed Valhalla zal fans van de franchise binnenkort nieuwe content bieden voor meer uren aan onderhoudende gameplay, gebaseerd op enkele gefictionaliseerde versies van de echte geschiedenis. Zoals in de volksmond wordt gezegd, de waarheid is vreemder dan fictie, en vaak bieden gebeurtenissen uit het echte leven de meest bijzondere verhalen van de mensheid.

Videospelletjes zijn geen onbekenden voor het nemen van gebeurtenissen uit het echte leven en het maken van meeslepende verhalen geïnspireerd door hen. Maar soms laten ze het niet bij simpele irrelevante verwijzingen en ontwikkelen ze hun hele plot, personages en scenario’s op basis van de werkelijkheid. En sommige van die games zijn werkelijk fantastisch, althans volgens Metacritic.

10 Beste Games Waargebeurde Verhalen

10 JFK Reloaded - 69

In deze simulator herbeleeft de speler de laatste momenten van John. F Kennedy, maar als de schutter die de beruchte moord op de president pleegde. Alhoewel de gebeurtenis een gevoelig onderwerp is en het als ongevoelig kan overkomen, heeft het spel uitgebreide gedocumenteerde informatie over het incident en recollecteert het veel van het bewijsmateriaal rond mogelijke theorieën en samenzweringen, wat het heel leerzaam maakt.

Spelers verschillen van mening over hoe gepast het was om een spel als dit te maken. Het lijkt misschien een overbodige titel, maar het is ook waar dat het spel de moordaanslag met grote ernst behandelt en de misdaad niet plezierig maakt.

9 Kingdom Come: Deliverance - 76

Kingdom Come: Deliverance - 76

Kingdom Come: Deliverance is een van de meest historisch accurate videogames ooit, en het speelt zich af in het middeleeuwse koninkrijk Bohemen. De speler incarneert een van de overlevenden van de Skalitz-razzia’s tijdens de oorlog van 1403. Het hele verhaal is gebaseerd op echte gebeurtenissen in dat conflict en bevat ook historische figuren als Wenceslaus IV, Sigismund van Luxemburg, en Racek Kobyla van Dvorce.

De realistische weergave van gebeurtenissen, omgevingen, mensen, wapens, en kleding maakt deze titel een spannende voor de meeste liefhebbers van de middeleeuwen, open werelden, en de geschiedenis. De RPG levert geweldige spelmechanieken, prachtige visuals, en meeslepende sferen, maar helaas, gamers klagen vaak dat het veel bugs heeft.

8 The Saboteur - 76

In The Saboteur kruipen gamers in de huid van een personage dat is gebaseerd op William Grover-Williams, een autocoureur die in de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk tegen de nazi’s vocht. In het spel heet hij echter Sean Devlin en is hij een Ierse autocoureur die betrokken raakt bij oorlogsoperaties om het Derde Rijk te verslaan door hun belangrijkste missies te saboteren.

De verschillende taken die spelers moeten volbrengen zijn erg vermakelijk, aangezien er meerdere verschillende vaardigheden vereist zijn, zoals schieten, rijden, sluipen en klimmen, onder andere. Hoewel de personages stereotiep kunnen overkomen, geven ze een goede sfeer aan het Franse verzet, en de zwart-wit beelden die verschijnen wanneer spelers gebieden betreden die door nazi’s worden bezet, dragen bij aan de algehele symboliek.

7 Valiant Hearts: The Great War - 77

Het puzzelavontuur dat beschikbaar is op Xbox, Valiant Hearts: The Great War is gebaseerd op de Eerste Wereldoorlog en volgt het verhaal van meerdere personages die een soldaat proberen te helpen zijn liefde terug te vinden. De historische elementen van het spel zijn werkelijk uitstekend en geven een getrouw beeld van de verschrikkingen van de oorlog, maar meer dan zich te concentreren op de militaire aspecten ervan, raakt het spel aan thema’s met betrekking tot liefde en binding tussen mensen in een tragedie.

Op oorlog gebaseerde games kunnen leuk zijn, maar de meeste van hen beperken de conflicten tot schieten en doden. Hoewel daar niets mis mee is, wordt het zeker gewaardeerd dat een spel als Valiant Hearts: The Great War de tijd neemt om de menselijkheid achter de kwetsende en verwoestende verhalen over oorlogsvoering terug te vinden.

6 That Dragon, Cancer - 78

Het avonturenspel The Dragon, Cancer uit 2016 vertelt het waargebeurde verhaal van twee ouders die geconfronteerd worden met de tragedie van de terminale kanker van hun vierjarige zoon. De speler doorloopt de meest complexe scenario’s van het gezin om te interageren met meerdere objecten die fragmenten bieden van Ryan en Amy Green’s gedachten en herinneringen aan de tragedie.

Door de zeer intieme aard voelt het bijna ontoereikend om een spel als dit te beoordelen, omdat het meer gericht is op het vertellen van verhalen en om een kunstwerk te zijn, dan dat het gericht is op het hebben van effectieve gameplay. De speler wordt vertrouwd met de meest verwoestende en ontroerende aspecten van verlies, hoop en liefde. Een doos tissues is dan ook aan te raden om binnen handbereik te hebben, want het wordt beschouwd als een van de top videogames die elke speler aan het huilen zal maken.

5 1979 Revolution: Black Friday - 80

Revolutie 1979: Black Friday volgt het verhaal van Reza Shirazi in de Iraanse Revolutie. Als aspirant-fotojournalist moet Reza foto’s maken van de gebeurtenissen die plaatsvinden, maar ook verschillende beslissingen nemen die de speler drijft tot interactie met de personages en de omgeving.

De historische nauwkeurigheid van het spel, de toegang tot echte gedocumenteerde informatie over de revolutie, de realistische recreatie van specifieke gebeurtenissen en complexe personages maken deze titel tot een van een soort. Het verhaal van het spel is werkelijk uitstekend en geeft de driedimensionaliteit van de Iraanse Revolutie goed weer. Er bestaat niet zoiets als een zwart-wit conflict, en iNK Stories wist die verklaring in elke dialoog, actie en voorstelling te omarmen.

4 Assassin's Creed III - 80

Alle Assassin’s Creed-spellen hebben veel accurate real-life verwijzingen, personages en plaatsen, onder andere, maar het vijfde spel van de franchise is het spel dat het best een echte historische gebeurtenis weergeeft: de Amerikaanse Revolutie. Hoewel het hoofdverhaal fictief is, is al het andere waar het op gebaseerd is wel degelijk echt.

De realistische weergave van het Amerikaanse conflict geeft het spel een zeer effectieve sfeer die spelers onderdompelt in die tijd van de geschiedenis. Net als andere titels van de franchise, heeft het spel veel speelbare inhoud en andere plot elementen die de hele ervaring leuk en leerzaam maken. Hoewel het betwistbaar is of het de beste game van de Assassin’s Creed serie is, is het zeker een van de meest gedenkwaardige.

3 This War Of Mine - 83

“Voor soldaten gaat oorlog over overwinning. For us, it was about getting food” zegt een van de personages van This War Of Mine bij de opening van de trailer van het spel, en hervat perfect de verontrustende en trieste invalshoek die wordt genomen op de sporen van oorlog in een spel dat een groep burgers volgt die proberen te overleven in een belegerde stad.

Het verhaal is gebaseerd op het land Bosnië tijdens het Beleg van Sarajevo, en het vangt diepgaand de moeilijkheden van het geconfronteerd worden met ziekte, honger en dood tijdens oorlogsperiodes. Op een zeer ongekende manier haalt This War of Mine de hoofdpersoon weg van de slagvelden en richt zich op het lijden van de gewone mensen. De sfeer is donker en geeft de onvermijdelijke verschrikkingen van een dergelijke tragedie goed weer. Over het geheel genomen bereikt het spel een transcendente diepgang en een uiterst ontroerende ervaring.

 

2 Brothers In Arms: Road To Hill 30 - 87

De Tweede Wereldoorlog komt in veel spellen voor, maar het is een gangbare mening onder spelers en spelcritici dat Brothers In Arms: Road To Hill 30 de beste is om de materie aan te raken. Het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse luchtlandingen in Normandië en het volgt Sgt. Matt Baker (geïnspireerd door de echte sergeant Harrison Summers) en zijn squadron.

Militaire tactieken, commando’s en gevechten voelen indrukwekkend echt aan dankzij het moeizame onderzoek dat Gearbox Software heeft gedaan naar de waargebeurde historische gebeurtenissen. De spelervaring is zo authentiek als het maar zijn kan, en details zoals vuil dat het zicht van de soldaat bedekt, realistische geluidseffecten, en de kans om gemakkelijk gedood te worden, voeren elke speler naar het echte slagveld.

1 L.A. Noire - 89

L.A. Noire volgt het verhaal van detective Cole Phelps en het speelt zich af in Los Angeles in 1947. Het chaotische jaar in L.A. was een van de meest gewelddadige in de geschiedenis van de Verenigde Staten, en het hielp niet veel dat de wreedheden van de Tweede Wereldoorlog op ieders deur klopten. De speler moet meerdere moordmisdrijven onderzoeken en oplossen, waarbij enkele waargebeurde zaken moeten worden aangepakt.

Het oplossen van de echte moord op Jeanne French, beter bekend als de Black Dahlia, is een van de spannendste en intrigerendste missies om te spelen. Andere plaatsen en verwijzingen uit het echte leven en de meeslepende verhaallijnen maken het spel tot een boeiende en plausibele ervaring die alle spannende aspecten van de beste noirfilms aller tijden doet herleven.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)