Star Wars Obi-Wan Kenobi 10 vragen die we hebben na de eerste twee afleveringen

De première afleveringen van Obi-Wan Kenobi hebben fans achtergelaten met nog meer vragen om over na te denken in de komende weken.

De eerste twee afleveringen van Star Wars Obi-Wan Kenobi hebben voldaan aan de lang gekoesterde verwachtingen van fans voor de terugkeer van Ewan McGregor in de titulaire rol en hebben een hoop vragen beantwoord die ze al maanden, zo niet jaren hadden. Maar zoals elke goede serie doet, hebben de afleveringen niet alles onthuld, verre van zelfs, en hebben ze fans achtergelaten met nog meer vragen om over na te denken in de komende weken.

Sommige van deze vragen hadden fans al toen ze aan de serie begonnen, en sommige zijn ontstaan door de schokkende scènes in de debuutafleveringen, maar waar ze ook vandaan kwamen, Star Wars fans zullen er zeker antwoorden op krijgen in de komende vier weken.

Wat is er aan de hand met de grootinquisiteur?

Wat is er aan de hand met de grootinquisiteur?

Obi-Wan Kenobi schokte het publiek bij talrijke gelegenheden in de twee afleveringen, maar misschien was geen moment zo verrassend als toen Reva verscheen om de Grootinquisiteur te doden.

Zoals Rebels fans weten, sterft de Grand Inquisitor na een gevecht met Kanan waarin hij vrijwillig de dood vindt, niet door toedoen van Reva, dus velen vroegen zich af wat er aan de hand is. Natuurlijk zal het eenvoudige antwoord waarschijnlijk het juiste zijn: hij leeft nog, en dat zal in de komende vier afleveringen wel een keer worden meegedeeld.

Hoe reageert de rest van de Inquisitorius?

Hoe reageert de rest van de Inquisitorius?

De rest van de Inquisitorius, in het bijzonder de Vijfde Broeder, lijkt een sterke afkeer van Reva te hebben, woedend door haar houding en roekeloosheid, dus het zal benieuwd zijn hoe zij reageren op haar vermoedelijke moord, of op zijn minst aanval, op de Groot-Inquisiteur.

De Sith als orde waarderen dit soort acties, dus het ziet ernaar uit dat zij tijdelijk de leiding van de Inquisitorius overneemt totdat de Groot-Inquisiteur terugkeert, maar het is moeilijk voor te stellen dat zij daar blij mee zijn, en die dynamiek zal schitterend zijn om te zien.

Zullen we meer tijd doorbrengen met Leia?

Zullen we meer tijd doorbrengen met Leia

De ster van Obi-Wan Kenobi is ongetwijfeld Ewan McGregor, maar tot nu toe heeft de jonge Leia, gespeeld door Vivien Lyra Blair, de show gestolen met haar ongelooflijke energie en vonk die prachtig overeenstemt met wat fans altijd veronderstelden hoe Leia was als een tienjarige.

Aangezien Obi-Wan het verzoek van Bail heeft ingewilligd en Leia heeft gered, vermoedelijk op weg naar Alderaan om haar weer terug te brengen, moeten fans zich afvragen of dat het laatste is wat ze van haar zullen zien. Ze zal misschien te zien zijn in de opening van episode 3, maar daarbuiten lijkt het onwaarschijnlijk het publiek mag echter hopen.

Meer Van Films Epic Place

Waar gaan we nu naartoe?

Veel fans dachten dat deze serie zich vooral op Tatooine zou afspelen, met de onvermijdelijke uitstapjes naar Daiyu en Nur die in de trailers te zien waren, en naar Mustafar. Maar nu het publiek gechoqueerd zijn met Alderaan, betekent dit dat er andere locaties in het spel zijn?

Het zal interessant zijn om te zien of Obi-Wan zelf naar Alderaan gaat met Leia of haar gewoon aflevert bij Bail misschien op Tatooine, maar zelfs als hij dat laatste doet, vragen fans zich af of dit zijn laatste keer zal zijn buiten de planeet.

Het is moeilijk voor te stellen hoe andere locaties in dit verhaal zouden passen, maar aangezien Alderaan zo naadloos in het verhaal past, is het niet onmogelijk.

Will, We See Obi-Wan Change The Way He Acts Now?

Will, We See Obi-Wan Change The Way He Acts Now?

Obi-Wan is een gebroken man aan het begin van deze serie, leeggezogen, zonder geloof in zichzelf en zonder hoop, hij negeert alle wandaden die op zijn pad komen en negeert de oproep tot actie meerdere malen.

Maar dan roept Bail de man die hij ooit kende op om terug te keren en zijn dochter te redden. Nu Obi-Wan die oproep heeft beantwoord en heeft aangesproken wie hij diep van binnen is, zal het publiek daar meer van zien in de toekomst?

Obi-Wan zal nog steeds een trauma hebben vooral na de onthulling aan het einde van aflevering 2, maar nu hij de Force heeft aangesproken en iemand heeft geholpen die het nodig had, zullen de fans hem iets meer zien handelen als de Obi-Wan van vroeger als hij terugkeert naar Tatooine?

Deze vraag kan onbeantwoord blijven als hij het Rijk en Inquisitorius ontwijkt, maar zelfs ondanks het trauma, is een verschuiving in Obi-Wan’s houding waarschijnlijk.

Hoe weet Reva het?

Hoe weet Reva het?

Fans vroegen zich lange tijd af of Obi-Wan wist dat Anakin nog leefde, en de serie antwoordde dat hij dat niet wist, met Reva die onthulde dat Vader leefde maar ook onthulde dat ze weet dat Vader Anakin Skywalker is.

Dit roept de vraag op hoe? Het is algemeen bekend dat maar weinig mensen zijn identiteit kennen, en dat mensen die erachter komen meestal sterven, dus hoe is Reva erachter gekomen?

En bovendien, waarom laat de machtigste schurk van Star Wars een van deze inquisiteurs, waarvan bewezen is dat zij geen waarde hecht aan hun leven, leven met die informatie?

Misschien weet hij niet dat zij het weet, maar tot nu toe is ze een fascinerend personage, en dat lijkt zo te blijven.

Was dat Reva in de openingsflashback?

Was dat Reva in de openingsflashback?

De opening van Star Wars Obi-Wan Kenobi geeft het publiek weer een vernietigende blik op Order 66, dit keer met een Jedi Meester die een groep Younglings beschermt, waarvan er eentje een jonge Reva lijkt te kunnen zijn.

Dit zou veel verklaren, en het staat vast dat veel van de Inquisitorius voormalige Jedi zijn die gevallen zijn tot, of gelokt zijn tot, de duistere kant van de Force.

Of dit nu het geval is of niet, fans zijn terecht gefascineerd door het personage van Reva, die het potentieel heeft om een van Star Wars’ beste TV schurken te worden.

Wat zijn Reva's motieven en persoonlijke connectie met Obi-Wan?

Wat zijn Reva's motieven en persoonlijke connectie met Obi-Wan?

De Inquisitorius zien het doden van een Jedi over het algemeen bijna als een transactie, hun werk, hun doel, alleen misschien het vormen van persoonlijke banden met bepaalde Jedi uit frustratie dat ze hen nog niet gedood hebben. Maar Reva lijkt diepe persoonlijke problemen te hebben met Obi-Wan.

Ze is geobsedeerd om hem op te jagen en te doden, schijnbaar al jaren. Wat zijn haar redenen? Wat zijn haar beweegredenen? Probeert ze alleen in de gunst te komen bij Vader, of is er iets meer aan de hand? De antwoorden op deze vragen zullen cruciaal zijn voor de serie.

Zal Obi-Wan tot Qui-Gon doordringen?

Velen vroegen zich af of ze Obi-Wan zouden zien communiceren met Qui-Gon en de training zouden zien die Yoda hem gaf in Revenge Of The Sith. Tot nu toe is het te zien geweest, maar de fans zijn nieuwsgierig of het iets zal opleveren.

Obi-Wan heeft tot nu toe twee keer geroepen naar zijn voormalige Jedi Meester, zijn mentor, en een man die hij zeer liefhad en bewonderde, maar heeft geen antwoord gekregen, niet te verschillend van punten in Yoda’s zoektocht om met hem te communiceren in The Clone Wars. Nu Obi-Wan de Force weer heeft opgenomen, lijkt het waarschijnlijk dat Qui-Gon zal terugkeren in de serie.

Hoe reageert Obi-Wan?

Hoe reageert Obi-Wan?

Twee van de meest kenmerkende momenten van de hele serie waren altijd het moment waarop Obi-Wan het te weten kwam over Anakin (als hij het al niet wist) en de eerste blik op Vader in de serie. Ze kwamen als een pakket in een meesterlijk gedaan moment.

Maar nu vragen fans zich af hoe Obi-Wan met het nieuws zal omgaan, hoe het zijn psyche zal beïnvloeden, en hoe het zich zal opstapelen boven op het trauma waar hij al mee worstelt.

De manier waarop Obi-Wan reageert op dit pijnlijke nieuws zal waarschijnlijk helpen om nog meer spanning en emotie op te bouwen voor hun onvermijdelijke ontmoeting,

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)