The Lincoln Lawyer Elke zaak ontleend uit boek 1

The Lincoln Lawyer bevat verschillende zaken uit boek 1 als "bijzaken" naast de centrale zaak van het verhaal. Hier is een overzicht van die zaken.

The Lincoln Lawyer bevat verschillende bijzaken uit het eerste boek in Michael Connelly’s gelijknamige serie. Netflix’s The Lincoln Lawyer is voornamelijk gebaseerd op boek twee in de serie, The Brass Verdict. Verschillende van de secundaire zaken in The Lincoln Lawyer komen echter uit het eerste boek van Connelly’s serie (ook The Lincoln Lawyer genaamd).

Table of Contents

The Lincoln Lawyer Netflix Serie

De hoofdzaak in Netflix The Lincoln Lawyer is een dubbele moord die gepleegd zou zijn door tech magnaat Trevor Elliott. 

Zoals het grootste deel van de serie, is de zaak ontleend aan The Brass Verdict, met kleine wijzigingen. 

In The Brass Verdict heet de beschuldigde moordenaar Walter Elliott, en zijn fortuin komt uit films, niet uit de techindustrie. 

Ondanks verschillende andere kleine veranderingen en aanpassingen, meestal gemaakt om de Elliott zaak en de omliggende omstandigheden te updaten, volgt Netflixs The Lincoln Lawyer grotendeels de boeken van Connelly.

Echter, The Lincoln Lawyer serie bevat extra zaken gedurende seizoen 1 die de Elliott zaak aanvullen, en niet allemaal zijn ze van The Brass Verdict. 

De hoofdpersoon van The Lincoln Lawyer, Mickey Haller, erft de zaken van de vermoorde steradvocaat Jerry Vincent in The Lincoln Lawyer seizoen 1, aflevering 1 en neemt zijn eigen reeks zaken op zich. 

Belangrijke zaken uit zijn verleden komen ook in de serie voor, zoals de moordzaak van Jesus Menendez, een onschuldige man die erin geluisd werd en veroordeeld werd voor moord. 

Deze “nevenzaken” die het Elliott proces aanvullen dienen om Haller’s vaardigheid als advocaat te illustreren, vormen belangrijke subplots die het centrale mysterie van The Lincoln Lawyer ondersteunen, en Haller’s karakter verder te ontwikkelen. 

Vier van de zaken uit The Lincoln Lawyer komen uit boek 1 van Connelly’s serie.

Harold Hard-Case Casey

Harold Hard-Case Casey was een lid van de Road Saints Motorcycle Club. 

Haller verdedigde hem op drugs en vuurwapens aanklachten, waaronder het bezit van gestolen vuurwapens, teelt, bezit en verkoop van marihuana, en de distributie van crystal meth. 

In Netflix’s The Lincoln Lawyer neemt Haller Casey’s zaak aan om de Road Saints Motorcycle Club te sussen namens zijn hoofdrechercheur Cisco. 

Als voormalig lid van de Road Saints staat Cisco bij hen in het krijt, en Haller probeert dit terug te betalen door hen bij te staan, waardoor zijn eigen integriteit in het geding komt. 

Alhoewel Cisco probeert hier een eind aan te maken, is het niet voordat Haller Casey met succes verdedigt, ondanks Casey’s schuld. 

Haller heeft echter de filosofie van zijn vader geërfd dat het makkelijker is een schuldige man te verdedigen en te winnen dan een onschuldige man te verdedigen en te verliezen, want dit is niet de zaak die hem ‘s nachts wakker houdt. 

Dat zou de Menendez zaak zijn, die onopgelost blijft tot het einde van The Lincoln Lawyer seizoen 1.

Sam Scales

In het eerste boek verdedigt Haller Sam Scales, een oplichter die via rampenbestrijding en fondsenwerving via internet creditcardnummers steelt.

Alhoewel hij Scales naam niet zuivert, zorgt Haller er wel voor dat hij een kortere straf krijgt met vijf jaar voorwaardelijk.

In Netflix’ The Lincoln Lawyer wordt Scales gearresteerd voor internetfraude, waarbij hij donaties vraagt voor kankeronderzoek op een valse website om goedwillende donateurs op te lichten.

Scales geeft toe dat hij geen geld heeft om Haller te betalen, maar dat hij wel computervaardigheden heeft en biedt aan om die aan Haller te lenen in plaats van te betalen.

In eerste instantie slaat Haller het aanbod af. Later in de serie verschijnt het personage Sam Scales echter om Haller te helpen met een zaak nadat Haller hem waarschuwt dat als hij geen manier vindt om te betalen, zijn zaak vertraging zal oplopen en hij waarschijnlijk zal worden aangeklaagd voor fraude door de FBI.

Gloria Glory Days Dayton

In het eerste boek van The Lincoln Lawyer vertegenwoordigt Haller de prostituee Gloria Dayton, die Glory Days heet. 

In de boeken wordt Dayton gearresteerd voor prostitutie en drugsbezit.

Dayton speelt ook een rol in verschillende andere zaken van Haller in een undercover hoedanigheid. 

In de boeken verbergt Dayton informatie voor Haller en verschuift hij van loyaliteit door zich aan te sluiten bij een corrupte DEA-agent.

In Netflix’ The Lincoln Lawyer wordt Dayton nooit expliciet een cliënt van Haller genoemd, en wordt ze als ethisch openhartiger neergezet.

Haar belangrijkste fout is het niet verschijnen om te getuigen ter ondersteuning van Jesus Menendez, en ze is gerechtvaardigd in haar beslissing als Gloria Dayton wordt gechanteerd door corrupte detective Lankford.

Helaas is zij de enige persoon die Menendez kan vrijpleiten. 

Dayton is aangevallen door de persoon die daadwerkelijk schuldig is aan de moord waarvoor Menendez is veroordeeld, en haar getuigenis zou Menendez kunnen uitsluiten op basis van haar beschrijving van haar aanvaller.

Jesus Menendez

Jesus Menendez

Jesus Menendez is de nevenzaak met de meeste screentime in Netflix’ The Lincoln Lawyer adaptatie.

De zaak achtervolgt Haller omdat hij zeker weet dat Menendez onschuldig is, maar nadat Dayton niet verschijnt als de belangrijkste getuige voor de verdediging, is Haller niet in staat om een vrijspraak voor Menendez te bewerkstelligen.

In het boek wordt Menendez gearresteerd voor de moord op Martha Renteria.

Het bewijs tegen Menendez is overweldigend en de doodstraf ligt op tafel. Haller gelooft dat Menendez het beste schuld kan bekennen, en hij neemt Haller’s advies aan.

In Connelly’s boeken pleit Haller Menendez vrij door de echte moordenaar te identificeren, terwijl Dayton, oorspronkelijk geblokkeerd door agenten in Netflix’ bewerking, nu bewijs levert dat Menendez vrijspreekt.

Bovendien, in de boeken, is Menendez niet vergevingsgezind over Haller’s fouten, en klaagt hem aan voor wanpraktijken.

Daarentegen is Menendez dankbaar voor Haller’s voortdurende inzet voor zijn zaak in de Netflix-bewerking.

Een belangrijk verschil is dat Haller een onwinbare zaak heeft in de streaming serie. 

Dayton’s nalatigheid om te getuigen, geënsceneerd door corrupte wetshandhaving, zijn de schuldigen, in plaats van Haller.

Netflix’s The Lincoln Lawyer is een bewerking van een hele reeks boeken, maar het slaat met name de eerste in de reeks over.

Misschien was dit een slimme keuze om overtolligheid te voorkomen, aangezien er al een populaire film is die zich richt op boek één.

Elk boek in de serie bouwt echter voort op zaken die in eerdere boeken zijn geplant.

Personages als Sam Scales en Gloria Dayton verschijnen in latere boeken, en hun verschijning in seizoen 1 hint naar toekomstige verhaallijnen en potentiële plotpunten voor The Lincoln Lawyer seizoen 2.

Het was niet alleen logisch om geselecteerde zaken uit boek 1 op te nemen in een seizoen gebaseerd op boek twee, het was ook noodzakelijk.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)