Disney Top 10 Meest Romantische Films

Wanneer Disneypersonages niet op avontuur gaan, vechten voor hun dromen, of uitbreken in een zang en dansnummer, zijn ze meestal te vinden in het midden van enkele romantische momenten die elke kijker zal doen zwijmelen.

Van prinsen en prinsessen tot middelbare school liefjes, van puppy liefde tot zwijmelende robots, Disney brengt altijd wat echte liefde, romantiek naar de voorgrond van hun films in de vorm van charmante afspraakjes, attente geschenken, of nog lang en gelukkig.

The Little Mermaid

Het is misschien ieders droom om op een romantische bootdate te gaan met zijn liefde, omringd door vriendelijke vissen en een zingende krab. In De kleine zeemeermin kreeg Ariel die kans dankzij Eric en haar dierlijke hulpje Sebastian.

Ariël en Eric houden elkaars hand vast en kijken in elkaars ogen die glinsteren in de weerspiegeling van het water, terwijl Sebastian niet zo subtiel “Kiss The Girl” zingt in de hoop dat Ariël een welterusten kusje krijgt van haar date.

Belle en het Beest - Balzaaldans van het Beest

Het Beest heeft nog het een en ander te leren over romantiek van Lumiere, Cogsworth en Mrs Potts, maar toen het moment daar was, wist hij precies hoe hij Belle het hof moest maken op hun eerste afspraakje in het kasteel.

Met het Beest in zijn diner kleding en Belle in haar gele jurk, biedt Beest Belle zijn hand, en de twee gaan naar de dansvloer van de balzaal voor hun eerste dans, terwijl mevrouw Potts zingt het titelnummer in dit gedenkwaardige Belle en het Beest moment.

Aladdin - Aladdin's Magische Tapijttocht

In een van Disney’s meest zwijmelwaardige momenten, terwijl hij Jasmine meeneemt op een afspraakje, verhoogt Aladdin echt het romantisch spel letterlijk.

Met zijn Prins Ali persoonlijkheid en de hulp van zijn vliegende magische tapijt neemt Aladdin Jasmine mee zwevend, tuimelend en tussen de wolken terwijl ze hun beroemde duet van “A Whole New World” zingen.

Tangled - Flynn Rider's Lantaarn uitzicht

Er was heel wat meer voor nodig dan zijn glimlach om Rapunzel voor zich te winnen, maar Flynn slaagde erin om haar alles te geven waar ze ooit van droomde tijdens dit romantische muzikaal nummer uit Tangled.

Net als in De kleine zeemeermin varen de twee in een bootje over het water en zingen ze hun duet “I See The Light”, terwijl Rapunzel eindelijk de drijvende lantaarns van dichtbij kan zien schitteren in plaats van veraf in haar toren.

High School Musical 2 - Troy's einde van het schooljaar cadeau

Troy en Gabriella, een van de meest iconische koppels van Disney Channel, hebben verschillende romantische momenten beleefd in de High School Musical-trilogie, van hun allereerste duet van “Start of Something New” tot hun dans op het dak in High School Musical 3.

Het toppunt is Troy’s eindejaarsgeschenk voor zijn vriendin in High School Musical 2, als hij Gabriella zegt zich om te draaien en haar verrast met een halsketting om haar nek, een rode hanger met de letter T (zoals in Troy).

Prinses en de Kikker - Ray's liedje voor Evangeline

Laat het maar aan Disney over om iedereen iets te laten voelen voor een vuurvliegje, maar dat is precies wat ze doen als het gaat om Ray en Evangeline in Prinses en de Kikker.

Ray vertelt Tiana en Naveen alles over de liefde van zijn leven, Evangeline, die een gloeiende ster aan de hemel blijkt te zijn. Ray zingt een liedje voor haar dat hij naar haar vernoemd heeft, en uiteindelijk zal hij haar vergezellen in de hemel nadat hij is overleden.

Wall-E - Eve kust Wall-E

In Disney- en Pixar-films kan alles en iedereen liefde vinden, zelfs gevoelige robots. Net als in Doornroosje is het in Wall-E een eenvoudige kus die een relatie ontketent.

Wanneer Wall-E aan het einde van de film gereset wordt en zich Eve en hun groeiende liefde voor elkaar niet meer lijkt te herinneren, is het enige wat hem kan genezen een kus van Eve die hem zijn persoonlijkheid teruggeeft, waardoor de twee robots nog lang en gelukkig kunnen leven.

The Nightmare Before Christmas - Jack zingt voor Sally

Een van de populairste Halloweentijdparen komt uit deze spookachtig omgetoverde vrolijke Tim Burton-film van Walt Disney Pictures, en heeft een romantisch einde.

Na een filmlange verliefdheid op Jack Skellington komt Sally’s droom uit als Jack haar eindelijk opmerkt op die beroemde gekrulde bergtop en haar toezingt voordat de twee uiteindelijk een kus delen op het allerlaatste moment van The Nightmare Before Christmas.

Lady And The Tramp

De spaghettidate van Lady en Tramp is de geschiedenis ingegaan als een van de meest romantische filmmomenten, en heeft van spaghetti ook een gedenkwaardig filmgerecht gemaakt.

Compleet met een gedekte tafel en kaarslicht delen de twee hondjes een bord spaghetti met gehaktballen, wat leidt tot de klassieke scène waarin de twee hetzelfde stuk spaghetti opeten, eindigend met hun lippen die elkaar ontmoeten.

Up - De hele openingsmontage

Het tegelijkertijd meest romantische en emotionele moment in de Pixar-geschiedenis gaat naar de openingsmontage van Up.

Ondanks de ups en downs en het trieste einde, toont de montage Carl en Ellie in het droomleven van elk koppel schattige afspraakjes, een gelukkig huwelijk, het schilderen van hun huis, en op avontuur gaan terwijl de twee samen oud worden.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)