Wie is Bass Reeves? 1883 seizoen 2 nieuw hoofdpersonage toegelicht

De Yellowstone prequel spinoff 1883 seizoen 2 zal een nieuw hoofdpersonage hebben in de vorm van Bass Reeves, de legendarische wetsdienaar die The Lone Ranger zou kunnen hebben geïnspireerd. In seizoen 1 van 1883, gemaakt door Taylor Sheridan, speelde zich het verhaal af van James en Margaret Dutton en hun kinderen, die in 1883 naar Montana trokken en zich vestigden op wat later de Yellowstone Ranch zou worden, de basis voor de hitserie Yellowstone

Het 10 afleveringen tellende eerste seizoen sloot het eerste hoofdstuk van de Dutton familiesaga af met tragedie en vernieuwing, en zette de toon voor de dingen die nog zouden komen op dat heilige land voor de komende decennia.

Onlangs werd aangekondigd dat de Dutton familie saga zou worden voortgezet in een nieuwe Yellowstone prequel serie, 1932, die zich ruwweg 50 jaar na 1883 zou afspelen en Harrison Ford en Helen Mirren in de hoofdrol zou hebben. 

1932 zal vermoedelijk de Dutton nakomelingen volgen terwijl ze de reis voortzetten om de Yellowstone Ranch veilig te houden voor iedereen die hem wil inpikken. 

Het lijkt er echter op dat de tijdsperiode van 1883 nog meer verhaal te vertellen heeft, want er werd ook aangekondigd dat Sheridan de serie zou voortzetten, maar met een geheel nieuwe hoofdrolspeler: de levensechte wetsdienaar Bass Reeves. 

David Oyelowo zal Bass Reeves vertolken in 1883 seizoen 2, nu getiteld 1883: The Bass Reeves Story.

Bass Reeves is een legendarische historische figuur, een voormalige slaaf die een reputatie opbouwde als een van de meest effectieve politieman van die tijd, die meer dan 3.000 outlaws arresteerde tijdens zijn ambtstermijn.

Bass Reeves was een zeldzaamheid onder zijn collega’s. Hij was de eerste zwarte man in de groep van 200 federale marshals in Indian Territory, waarmee hij de weg vrijmaakte voor anderen. 

Reeves was een familieman met 10 kinderen en diende zijn hele carrière eervol. 

Hij vestigde zich uiteindelijk in Muskogee, Oklahoma, waar hij tot aan zijn dood in 1910 bij de politie werkte. 

Zijn heldendaden zijn vaak genoemd als een grote inspiratiebron voor het fictieve radio-, tv- en filmpersonage The Lone Ranger, een voormalige Texas Ranger die een burgerwacht is geworden, die samen met zijn inheemse Amerikaanse metgezel, Tonto, boeven uitschakelt in het Wilde Westen.

1883 Seizoen 2 Waargebeurd Verhaal: Wie was Bass Reeves?

1883 Seizoen 2 Waargebeurd Verhaal: Wie was Bass Reeves?

Geboren in 1838 in Crawford County, Arkansas uit slavenouders, was Reeves eigendom van William Reeves, van wie hij zijn achternaam kreeg (zoals gebruikelijk was in die tijd). 

Reeves groeide op tot een lange, sterke man met een scherp verstand en een goed karakter. 

Uiteindelijk ging hij vechten in de Burgeroorlog met de zoon van zijn eigenaar, George Reeves. 

Uiteindelijk scheidden de twee en Reeves zocht zijn toevlucht bij verschillende inheemse Amerikaanse stammen, waar hij hun taal, gewoonten en opsporingsvaardigheden leerde en een grensman werd. 

Later kocht hij land in Arkansas voordat hij in 1875 werd aangesteld als federaal U.S. marshal, de eerste zwarte man in het land die deze functie bekleedde. 

Dit was in de tijd van de Westwaartse Expansie, waarbij kolonisten routes volgden als de Oregon Trail, onder andere door de wildernis van wat toen Indian Territory werd genoemd wat een wetteloos toevluchtsoord was geworden voor criminelen op zoek naar een schuilplaats voor de wet. 

Als zodanig was Reeves nooit op zoek naar werk.

Reeves was scherp gekleed, droeg een grote hoed en hoogglans gepoetste laarzen en sloeg een goed figuur op zijn witte paard. 

De tweehandige Reeves droeg twee Colt revolvers met de handvaten naar buiten gericht, en hij stond erom bekend dat hij snel kon trekken. 

Hij stond ook bekend als een meester in vermommingen, die hij gebruikte om zijn onderdanen te helpen arresteren. 

Hij reisde vaak met een Indiaanse metgezel en had een lange lijst van moedige, gevaarlijke en spectaculaire arrestaties gedurende zijn carrière. Hij nam een aantal high-profile outlaws gevangen, waaronder Bob Dozier, de Tom Story Gang, een Seminole outlaw genaamd Greenleaf, een Cherokee outlaw genaamd Ned Christie, en zelfs zijn eigen zoon, Bennie Reeves, die werd beschuldigd van het doden van zijn vrouw in een vlaag van jaloezie. 

Reeves arresteerde meer dan 3.000 bandieten in zijn carrière en schoot en doodde 14 mannen in de uitoefening van hun beroep, altijd uit zelfverdediging. 

In 1907 trok Reeves zich terug uit zijn functie als federaal marshal en werd politieagent in Muskogee, Oklahoma, waar hij later, in 1910, zou sterven aan de ziekte van Bright.

Wie speelt Bass Reeves in 1883 Seizoen 2

Wie speelt Bass Reeves in 1883 Seizoen 2

Bass Reeves zal worden gespeeld door de Britse acteur David Oyelowo in 1883: The Bass Reeves Story.

Oyelowo heeft meestal gespeeld als een bijrol acteur met een paar uitzonderingen, vooral in Ava DuVernay’s Selma als Martin Luther King, Jr. 

De acteur heeft ook samengewerkt met regisseur Lee Daniels in zowel The Paperboy als The Butler. 

Evenals Steven Spielberg’s Lincoln en tegenover Tom Cruise in Jack Reacher

Andere opmerkelijke rollen voor Oyelowo zijn J.C. Chandor’s A Most Violent Year, Nash Edgerton’s Gringo, George Clooney’s The Midnight Sky, en als de stem van Kallus in Star Wars: Rebels. 

Samen met 1883 seizoen 2, is Oyelowo ook klaar om de hoofdrol te spelen in een herbewerkte versie van The Rocketeer voor Disney+.

Waarom Bass Reeves 1883 seizoen 2 hoofdpersonage is (en niet de Duttons)

Waarom Bass Reeves 1883 seizoen 2 hoofdpersonage is (en niet de Duttons)

De maker van 1883 en Yellowstone, Taylor Sheridan, zei over het einde van seizoen 1 van 1883 dat het altijd de bedoeling was om een drama van een seizoen te zijn dat zich richt op het vroege leven van de familie Dutton.

Sheridan zei dat 1883 bedoeld was als een “kijkje in de tijd” om een “specifieke reis” te zien in plaats van een doorlopend verhaal dat alles netjes beëindigt. 

Als gevolg daarvan was een seizoen 2 van 1883 eigenlijk nooit de bedoeling, maar meer een kijkje in de tijd, zoals het volgende deel, 1932, dat zich opnieuw zal richten op een specifieke tijd, plaats en reis voor de Duttons.

Uiteindelijk maakt het veranderen van het hoofdpersonage voor 1883 seizoen 2 het mogelijk om de serie een bloemlezing van de tijdsperiode te laten worden, aangezien Bass Reeves toen op het hoogtepunt van zijn rol als federaal marshal was, waardoor het een perfecte pasvorm heeft. 

Ondertussen zal de Dutton familie saga worden voortgezet in de andere bijproducten, zoals 1932, 6666, en het vlaggenschip de Yellowstone serie, terwijl 1883: The Bass Reeves Story misschien wel het begin is van een nieuwe anthologie, een eenmalige serie, of misschien wel een serie van meerdere seizoenen over de levensechte wetsdienaar.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)