De wereldpremière van de langverwachte sequel Top Gun: Maverick op het 75ste jaarlijkse Cannes Film Festival resulteerde in een 5 minuten durende staande ovatie.

Top Gun Maverick krijgt een staande ovatie van vijf minuten in Cannes

De langverwachte Top Gun: Maverick kreeg dit jaar een staande ovatie van 5 minuten op het filmfestival van Cannes. Zo’n 36 jaar nadat de eerste aflevering van het door Tom Cruise geleide drama uitkwam, lijkt Maverick het publiek een nog grotere adrenalinestoot te bezorgen dan zijn voorganger.

Deze keer vloog Cruise zelf in enkele van de straaljagers die in de film worden gebruikt, in tegenstelling tot de eerste film, waarin getrainde piloten werden gebruikt.

Top Gun Maverick

Terwijl de eerste Top Gun het verhaal vertelde van Pete “Maverick” Mitchell (Cruise), een verwaande jonge student aan de elite Top Gun piloot school, toont de tweede film wat Maverick’s nogal terughoudende terugkeer lijkt te zijn. 

Tientallen jaren na zijn eerdere ervaringen op de Top Gun school, wordt Maverick gerekruteerd door een voormalige rivaal, Tom “Iceman” Kazansky (Val Kilmer), om een nieuwe lichting rekruten te trainen voor een speciale missie. 

Naast Cruise en Kilmer zijn ook Jennifer Connelly, Miles Teller, Jon Hamm en Ed Harris in de nieuwe film te zien. 

Helaas is de oorspronkelijke regisseur van Top Gun, Tony Scott, die in het begin van plan was het vervolg te regisseren, in 2012 overleden. 

Als gevolg daarvan werd Tron: Legacy-regisseur Joseph Kosinski aangetrokken om het project te leiden.

Top Gun: Maverick ging kortgeleden in première op het 75e jaarlijkse Cannes Film Festival. Cannes is een beruchte moeilijke bestemming voor een nieuwe film om zijn verdienste te testen, met publiek dat traditioneel niet schuwt om de films die er vertoond worden uit te jouwen of te prijzen.

In het geval van Maverick hadden de cast en crew zich echter geen betere reactie kunnen wensen. 

Volgens Variety eindigde de vertoning van het vervolg op een indrukwekkende hoogte, waarbij het publiek in het Palais des Festivals de film beloonde met een 5 minuten durende staande ovatie.

Veel films hebben in de loop der jaren een soortgelijke reactie gekregen, om er later achter te komen dat het grote publiek er niet zo over dacht.

Maar hoewel een staande ovatie van 5 minuten geen garantie is dat Kosinski’s vervolg in de kassuccesvoeten van de oorspronkelijke film zal treden, geeft het wel een belangrijke impuls aan het aankomende vervolg.

Nu Cruise zijn waaghalzerstatus heeft opgebouwd sinds de release van Top Gun in 1986, zal een nieuw tijdperk van fans waarschijnlijk naar de bioscoop gaan om te zien wat tot nu toe lijkt op een aantal hartveroverende actiescènes.

Daarnaast zijn fans van de originele film waarschijnlijk ook klaar om terug te springen in de intense wereld van Top Gun.

Helaas werd Top Gun: Maverick niet geselecteerd om officieel mee te dingen naar de hoofdprijs van het festival, de Palme d’Or.

Dit zou sommigen kunnen teleurstellen, maar hoe gerespecteerd de prijs ook is, Maverick heeft waarschijnlijk zijn zinnen gezet op het domineren van de box offices een taak die niet bepaald gemakkelijk is geweest sinds de COVID-19 pandemie om zich heen greep.

Maverick is al niet onbekend met de pandemie, de release werd al eerder uitgesteld als gevolg daarvan.

Maar nu de film steeds bekender wordt, lijkt het erop dat dit vervolg wel eens de eerste kaskraker van de zomer zou kunnen worden.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)