Waarom is seizoen 3 het laatste seizoen van ‘Who Killed Sara?’

Who Killed Sara? Seizoen 3 is nu uitgebracht op Netflix en zal de laatste set zijn van afleveringen voor de Spaanstalige serie.

Netflix heeft de eerste reeks afleveringen uitgebracht voor ¿Quién mató a Sara? in maart 2021, en de serie was zo’n hit dat ze slechts twee maanden later seizoen 2 uitbrachten. Seizoen 3 komt nu om het verhaal een jaar later te beëindigen.

Toen de Who Killed Sara? Seizoen 3 trailer werd uitgebracht, werd aangekondigd dat dit het laatste seizoen van de serie zou zijn. Dit ondanks dat de serie in 2021 werd uitgeroepen tot de achtste meest bekeken serie op de streamer.

Dit is waarom de Netflixserie in mei stopt.

Waarom is ‘Who Killed Sara??’ Het Einde?

who killed sara canceled

 

Netflix Who Killed Sara?

Er zijn twee hoofdseizoenen waarin de serie ten einde loopt. De eerste is verhaalgestuurd en de tweede heeft een bredere Netflix trend.

Een serie als Who Killed Sara? die gebaseerd is op een centrale vraag kan maar zo lang duren zonder die vraag te beantwoorden.

Als je te lang wacht, loop je het risico dat het publiek ongeduldig wordt of dat de schrijvers zichzelf in de knoop leggen door wending na wending te introduceren om het antwoord te verbergen.

Zo is het ook met ¿Quién mató a Sara? De eerste twee seizoenen brandden door het verhaal en verdachten terwijl Alex (Manolo Cardona) de moord op zijn zus onderzoekt.

Seizoen 3 breidt het onderzoek nog meer uit door een sinister bedrijf te introduceren dat mensen lijkt te ontvoeren om sinistere medische experimenten op hen uit te voeren. 

Ofwel is dit nog een laatste rode lijn (geen spoilers hier), of de serie heeft het laatste stuk geïntroduceerd dat zal uitleggen wie Sara heeft vermoord. 

We kunnen ook niet uitsluiten dat alleen de grootste Netflixseries drie seizoenen voorbij gaan. Netflix managers hebben in interviews gezegd dat series na dit punt veel minder abonnees binnenhalen en zoals de recente tegenslagen van Netflix hebben aangetoond, is een groeiend aantal abonnees belangrijk voor het bedrijf.

Alleen de echte Netflix doorbraakhits (degenen die de meeste publiciteit krijgen) komen voorbij seizoen 3. Voorbeelden zijn Stranger Things, The Crown en Bridgerton. Niet Engelstalige series hebben het nog moeilijker om voorbij seizoen 3 te komen. Van de huidige niet Engelstalige programmering van Netflix is alleen Elite dat punt gepasseerd.

Over het algemeen duren de eerste series in een bepaalde taal het langst. Het eerste Spaanstalige Netflix origineel was Club de Cuervos dat vier seizoenen liep, terwijl de vierde Spaanse serie Cable Girls aan vijf seizoenen raakte.

Die drie series (Elite, Club de Cuervos en Cable Girls) zijn echter de enige originele Spaanse Netflix drama’s die seizoen 4 of hoger hebben gehaald. 

Zelfs seizoen 3 is een hoog watermerk voor Spaanse Netflix content alleen Who Killed Sara?, The House of Flowers en High Seas zijn daar tot nu toe. 

Valeria, Control Z, Daughter from Another Mother en Sky Rojo allemaal vernieuwd voor seizoen 3 die nog niet zijn uitgezonden.

Zelfs Money Heist, misschien wel de grootste Spaanstalige hit die Netflix tot nu toe heeft gehad, bereikte seizoen 3 (hoewel de afleveringen opgesplitst werden in vijf delen) en Netflix was alleen verantwoordelijk voor de laatste twee seizoenen nadat het had overgenomen van Antena 3.

Netflix Who Killed Sara?/ ¿Quién mató a Sara? Seizoenen 1 t/m 3 zijn nu te zien op Netflix.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “Waarom is seizoen 3 het laatste seizoen van ‘Who Killed Sara?’

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)