Queen Kwong deelt nieuwe single Without You, Whatever

Deze zomer is singer songwriter Queen Kwong (a.k.a. Carré Kwong Callaway) terug met haar viscerale nieuwe album, Couples Only. Hoewel het album een echtscheidingsalbum genoemd zou kunnen worden, is het eerder een onthutsend en bevrijdend verslag van een van Callaway’s donkerste periodes, waarin ze de nasleep van Callaway’s diagnose Cystic Fibrosis (Taaislijmziekte) en haar daaropvolgende echtscheiding onderzoekt.

Queen Kwong

Op het album wordt Callaway bijgestaan door een keur aan muzikanten, waaronder Roger O’Donnell van The Cure, Kristof Hahn van Swans, en Laura-Mary Carter van Blood Red Shoes.

Eerder dit jaar deelde Callaway haar eerste singles van het album, I Know Who You Are en On The Run, en vandaag is ze terug met een nieuwe single, Without You, Whatever, die in première gaat bij Under the Radar.

Met Without You, Whatever breekt Callaway met de statige arrangementen en donkere instrumentale van haar vorige twee singles, in plaats daarvan maakt ze een glinsterend indie pop juweeltje.

Callaway’s kristalheldere zang en kille synths geven het nummer de vorm van een glitter popdeuntje, maar ze injecteert de dromerige soundscapes ook met stekelige shots van weerbarstige gitaren en bittere lyriek. 

Met deze scherpe randjes transformeert Callaway een moment van verlangen in een moment van bevestiging en kracht, waarbij ze zichzelf ervan verzekert dat ze beter af is alleen dan met iemand die haar gekwetst heeft.

Callaway legt uit: Without You, Whatever is het enige popliedje dat ik ooit geschreven heb mijn versie van pop, wel te verstaan. In eerste instantie zou het niet eens op de plaat komen.

Toen ik het schreef, opnam, probeerde ik gewoon Joe [Cardamone – producer] te vermaken door in falsetto te zingen en te proberen Bowie te imiteren. Toen ik de map met tracks naar Tchad Blake stuurde [die het album mixte] zei ik oh, doe geen moeite om ‘Without You, Whatever’ te mixen want ik ga het niet uitbrengen, en Tchad zei in principe, WTF?

Dat is je single! Dus mixte hij het en voegde ik het op het laatste moment toe aan de plaat. Het is bijna onmogelijk voor mij om te zingen omdat het zo hoog is en buiten mijn bereik, maar ik vind het leuk dat het extreem anders is dan alles wat ik ooit heb uitgebracht.

De betekenis achter het nummer is vrij simpel. Het gaat over hoe je iemand kunt missen zelfs als je die persoon niet terug wilt omdat je weet dat hij, zij een complete verspilling van je tijd was. 

Zo van, ‘je verliezen was klote maar je was toch klote dus, whatever.'”

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)