House Of The Dragon’s tijdlijn is vroeger dan we dachten (en dat is goed)

House of the Dragon's Harrenhal suggereert dat de tijdlijn veel eerder teruggaat dan verwacht, wat een grote aanwinst kan zijn voor de prequel serie.

House of the Dragon speelt zich veel eerder af in de tijdlijn van Game of Thrones dan eerder werd verwacht, waardoor de prequel de strijdende Targaryen-personages nu beter kan contextualiseren in hun strijd om de IJzeren Troon. House of the Dragon is gebaseerd op George R.R. Martin’s Targaryen familiegeschiedenisboek Fire & Blood. De centrale gebeurtenis is de veelbesproken Targaryen burgeroorlog, de Dance of the Dragons. 

Deze vete vond plaats tussen 129 en 131 n.Chr., ongeveer 170 jaar voordat Game of Thrones’ tijdlijn begint. Echter, de trailer van House of the Dragon heeft nu geteased dat bepaalde gebeurtenissen tientallen jaren eerder plaatsvinden.

De trailer van House of the Dragon lijkt Harrenhal in beeld te brengen, waarbij het kasteel in dit tijdperk van belang is als de locatie waar de Grote Raad van 101 n.Chr. wordt gehouden. 

De Grote Raad in Harrenhal zag vele hoge heren in Westeros beslissen wie de koning zou worden na de dood van Jaehaerys I, aangezien de meerderheid van zijn erfgenamen hem voor waren gegaan. 

Met alleen zijn vier kleinkinderen, Rhaenys, Viserys, Daemon, en Aemma, en hun erfgenamen die aanspraken maakten, besloot de Grote Raad dat Jaehaerys’ opvolger zijn vorige erfgenaam Baelon’s oudste zoon, Viserys, zou zijn. 

Deze beslissing betekende het overlijden van zijn oudste kleinkind Rhaenys’ zoon Laenor Velaryon, die uiteindelijk zou trouwen met Huis van de Draak Rhaenyra Targaryen.

De Grote Raad in Harrenhal zal de bron zijn van veel onenigheid tussen de familieleden van House Targaryen in House of the Dragon, dus is het logisch om dit al vroeg in de serie op te nemen. 

Als de House of the Dragon trailer’s Harrenhal onthulde echt een vroege scène of flashback naar de Grote Raad, zal de tijdlijn van de prequel decennia eerder teruggaan dan eerder gedacht.

Hoewel dit betekent dat de tijdlijn van House of the Dragon veel uitgebreider zal zijn dan die van Game of Thrones, zal de prequel veel baat hebben bij het uitbeelden van deze eerdere gebeurtenissen. 

De Grote Raad van 101 AC zal de vele vetes tussen de Targaryens opzetten in termen van Rhaenys en de claim van haar zoon die wordt gepasseerd, koning Viserys I die de troon bestijgt, en de politieke huwelijken die uit deze gebeurtenis voortkomen. 

House of the Dragon heeft veel bewegende stukken alleen al binnen de Targaryen familie, dus het contextualiseren van het met gebeurtenissen uit decennia voor de Dans van de Draken zal het publiek helpen om de wortels en diepte van dergelijke rivaliteiten volledig te begrijpen.

House of the Dragon’s eerdere tijdlijn suggereert ook dat de prequel een meer gerichte diepe duik zal bevatten in de karakterontwikkeling van de Targaryens die in de Dance of the Dragon spelen. 

Terwijl al werd onthuld dat House of the Dragon de tienerjaren van Rhaenyra Targaryen zou uitbeelden, stelt de tijdlijn van de Grote Raad de serie in staat om verder in te gaan op hoe de beslissing voor Jaehaerys’ opvolger de dynamiek en de sentimenten van de toekomst van de familie binnen House Targaryen beïnvloedde. 

De opname van de Grote Raad zal helpen om volledig te verkennen waarom Matt Smith’s Daemon Targaryen zichzelf al lang als Viserys’ opvolger beschouwde, contextualiseren waarom het huwelijk tussen Rhaenyra en Laenor zo belangrijk was, en verder het Westerosi precedent vestigen van het voorrang geven aan een mannelijke erfgenaam boven een vrouwelijke opvolger. 

Een belangrijke beslissing die zou terugkeren voor Rhaenyra’s aanspraak op de troon boven haar jongere halfbroer Aegon II.

Terwijl de tijdlijn van Game of Thrones zich uitstrekte van 298 tot 305 n.Chr., lijkt House of the Dragon zich uit te putten uit de gebeurtenissen van 101 tot 131 n.Chr., waarbij de tijdlijn zich misschien nog verder uitstrekt tot het begin van Aegon III’s regeerperiode. 

Dit kan suggereren dat de prequel serie een veel sneller tempo zal hebben dan Game of Thrones, hoewel het waarschijnlijk is dat de tijdlijn tussen 101 AC en 129 AC alleen in snelle flashbacks of prologen zal worden afgebeeld. 

Maar zelfs als de personages van House of the Dragon veel tijd besteden aan de Grote Raad in Harrenhal of aan Rhaenyra’s kindertijd, zijn deze momenten van vitaal belang om de onderlinge familievetes te begrijpen, vooral om te bepalen welke Targaryens als de helden zullen worden gezien.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)