Westworld seizoen 4 trailer ondersteunt Evan Rachel Wood en Dolores theorieën

Ondanks de dood van Dolores, keert Evan Rachel Wood terug in de trailer van Westworld seizoen 4. Speelt zij Dolores? En, zo niet, kan Dolores dan nog verschijnen?

De Westworld seizoen 4 trailer ondersteunt theorieën dat Evan Rachel Wood’s Dolores de dood zou kunnen bedriegen, maar in ware Westworld stijl, is haar terugkeer niet bepaald rechttoe rechtaan. Ooit opereerde Westworld onder de relatief eenvoudige premisse van “wild west plus robots,” maar in seizoen 3 waren die nederige tijden al lang verdwenen. Westworld seizoen 3 verlaat de oude grens om te onthullen dat Delos’ met robots gevulde themaparken slechts het topje van een ijsberg zijn die een volledige dystopische controle van het menselijk ras inhoudt via een AI-algoritme.

Westworld seizoen 1, gespeeld door Evan Rachel Wood, introduceert Dolores als een boerderij meisje in het WestWorld park, maar door “het volgen van het doolhof” ingesteld door haar schepper, bereikt ze volledige bewustzijn voordat ze ontsnapt naar de echte wereld. 

Hoewel Dolores sterft in de finale van seizoen 3, betekent de aard van Westworld dat acteurs vaak meerdere personages spelen… of meerdere versies van personages… of meerdere versies van meerdere personages… 

Het volstaat te zeggen dat Dolores’ schijnbare dood ruimte liet voor manoeuvres, en theorieën suggereerden onmiddellijk dat Evan Rachel Wood, Dolores, of beiden op een of andere manier zouden kunnen terugkeren in Westworld seizoen 4.

De trailer van seizoen 4 van Westworld is nu vrijgegeven door HBO, waarin te zien is hoe Charlotte Hale (Tessa Thompson) en haar Man In Black-bot sidekick (Ed Harris) hun campagne uitvoeren om de mensheid te veroveren. 

Of misschien hebben ze dat al gedaan, want de post-apocalyptische wereld die werd geplaagd door het Fight Club-achtige einde van Westworld seizoen 3 is nergens meer te zien, vervangen door wat een normale menselijke stad lijkt te zijn. 

De trailer voorspelt ook een grote terugkeer van Dolores Abernathy… misschien.

Wat gebeurde er met Dolores aan het einde van Westworld seizoen 3?

Toen Dolores WestWorld verliet aan het einde van seizoen 2, was ze niet erg blij met het menselijke ras. Fans en personages veronderstelden natuurlijk dat Evan Rachel Wood’s sentient boerenmeisje van plan was om haar vlezige vijanden uit te roeien en een wereld te creëren uitsluitend voor hosts, maar naarmate Westworld seizoen 3 vorderde, kwamen Dolores’ ware bedoelingen aan de oppervlakte. 

Dolores kiest ervoor om “de schoonheid te zien” in de onvolmaakte bevolking van de Aarde en wil eigenlijk de mensheid helpen door iedereen te bevrijden van de onderdrukkende controle van Incite’s AI-algoritme, Rehoboam. 

Ondertussen wil Rehoboam de Sector 16 gegevens verzameld op Delos’ gasten om haar voorspellende vermogen te verbeteren, en gelooft dat de sleutel in Dolores’ geest ligt.

Dolores’ missie kost haar leven. Gevangen genomen door Thandie Newton’s Maeve (die met tegenzin voor Incite werkt omdat de Sector 16 sleutel ook naar haar dochter leidt), wordt Dolores aangesloten op Rehoboam, die systematisch haar herinneringen wist op jacht naar de sleutel. 

Met haar laatste uitbarsting van leven, activeert Dolores’ laatst overgebleven geheugen het Solomon programma en schakelt de controle over Rehoboam over naar Caleb (Aaron Paul), die het ding prompt uitschakelt.

Hoewel de mensheid is bevrijd, is Dolores volledig gewist. Elke byte van de gegevens waaruit de “Dolores” persoonlijkheid bestond, werd weggechipt door Rehoboam in de finale van Westworld seizoen 3, en voor een gastheer, is dat gelijk aan de dood.

Hoewel Jonathan Nolan en Lisa Joy (Westworld showrunners) nooit hebben uitgesloten dat Evan Rachel Wood terugkeert, hebben ze benadrukt (via Variety) dat Dolores – in haar traditionele incarnatie, althans – stierf door de vrije wil terug te brengen naar de mensheid.

Westworld Seizoen 4 Trailer Bevestigt Evan Rachel Wood's terugkeer

Zonder dialoog of context is de trailer van Westworld seizoen 4 dubbelzinniger dan een nummer van Lou Reed dat achterstevoren wordt afgespeeld. De beelden bevestigen echter wel de terugkeer van Evan Rachel Wood in Westworld. 

De Westworld-actrice, die nu roodbruin haar heeft in plaats van haar gebruikelijke blonde haar, loopt in de “echte” wereld een trap op en passeert een groep enthousiaste mannen die op weg lijken te zijn naar de gewelddadige geneugten van een Delos-park. 

Later is te zien hoe Wood wordt verrast door een onbekend gezicht in een bar, en het voorwerp dat over de vloer rolt wijst erop dat ze hier de Man in Black tegenkomt, aangezien William altijd haar blikje opraapte in WestWorld. 

Tenslotte wordt Evan Rachel Wood onder water getoond.

Geen van deze shots onthullen hoe Evan Rachel Wood’s comeback in Westworld in seizoen 4 wordt aangepakt. 

De trailerbeelden geven niet eens aan of Wood nog steeds Dolores speelt, of dat Dolores’ lichaam wordt bewoond door een andere host. Wood’s Westworld seizoen 4 personage kleedt zich zeker als Dolores – zelfs tot aan de zwarte oor manchet die ze droeg gedurende seizoen 3 – maar is het spook van “Wyatt” herrezen, of vertolkt Wood een nieuw iemand?

Zit er een andere Westworld gastheer in het lichaam van Evan Rachel Wood? Wie zou het kunnen zijn?

In het gekke universum van Westworld bestaan de gastheren uit twee verschillende onderdelen: het lichaam en de parel. 

De parel is veel belangrijker: een opslagmedium dat gelijk staat aan de ziel van de gastheer, met alle herinneringen, motivaties en moraal die deel uitmaken van zijn persoonlijkheid. 

Met de juiste uitrusting en een bank vol geld kan een gastlichaam zo worden geconstrueerd dat het op iedereen lijkt een klassiek ontwerp als Maeve, Teddy of Clementine, of een echt persoon als Charlotte Hale of de Man in Black. 

Daarom geloofden veel Westworld theorieën dat Evan Rachel Wood kon terugkeren, zelfs nadat Dolores was overleden. 

De echte sleutel tot het ontrafelen van de aanwezigheid van de actrice in Westworld seizoen 4 is het uitzoeken wie er baat heeft bij het herbouwen van Dolores’ lichaam? En wie zou er in zitten?

Een grote kanshebber is Charlotte Hale – of, beter gezegd, de Hale-Dolores hybride. In de aftiteling van Westworld seizoen 3 was te zien hoe Hale een leger gastheren samenstelde om de mensheid te overheersen. 

Ondanks dat ze eruit ziet als Tessa Thompson, is de originele menselijke Hale al lang dood. Deze gastheer versie draagt een kopie van Dolores’ parel, maar de combinatie van persoonlijkheden heeft een geheel nieuw karakter gecreëerd. 

In seizoen 4 van Westworld zullen de Hale-lores misschien van lichaam verwisselen. Niet alleen zou de beroemde Delos-baas zich met een nieuw gezicht onopvallend kunnen bewegen, maar zich verkleden als Dolores de oorspronkelijke revolutionaire gastheer zou Hale-lores kunnen helpen om andere verdwaalde robots voor haar zaak te werven. 

Westworld seizoen 4 creëert dan een leuk scenario waarin Evan Rachel Wood Tessa Thompson speelt, die al Evan Rachel Wood’s Dolores speelde.

Een andere mogelijkheid is dat Westworld seizoen 4’s Dolores een geheel nieuwe gastheer is. De cyborg vloot gemaakt door Hale-lores bevatte waarschijnlijk ontwerpen uit het originele park zoals Teddy, Clementine (die we zien in de trailer) en, inderdaad, Dolores. 

Hoewel deze gastheer Dolores’ uiterlijk zou hebben (wat de terugkeer van Evan Rachel Wood vergemakkelijkt), moet de parel totaal nieuw zijn, omdat Rehoboam de echte heeft schoongeboend. 

Deze theorie wordt ondersteund door de Caleb shots in de trailer van Westworld seizoen 4, waarin te zien is dat Aaron Paul een trouwring draagt. 

Misschien heeft Delos tussen Westworld seizoen 3 en 4 zijn gastheerleger geïntegreerd in de buitenwereld, heeft Caleb er een ontmoet die precies op Dolores lijkt (waar hij in seizoen 3 voor viel), zijn ze getrouwd, en is dit degene die Evan Rachel Wood speelt in Westworld seizoen 4.

Hoe Dolores op de juiste manier kan terugkeren in Westworld seizoen 4

Hoewel het relatief eenvoudig was om Evan Rachel Wood terug te halen naar Westworld, lijkt het veel lastiger om Dolores weer tot leven te wekken… hoewel niet onmogelijk. 

Westworld seizoen 2 onthulde dat er vijf kopieën van Dolores’ parel waren gemaakt. Een ging naar Dolores zelf, een andere naar Charlotte Hale, een derde naar Martin, een vierde naar Musashi, en de laatste naar Lawrence. 

Hale is gemuteerd in iets heel anders en Dolores’ parel is weggevaagd door Rehoboam, maar de andere drie zijn mogelijk intact gebleven. 

Westworld zou een authentieke versie van Dolores kunnen herintroduceren via een van de parelkopieën in Musashi, Martin of Lawrence. 

Maar zoals Hale heeft bewezen, hebben deze klonen de neiging om een eigen geest te ontwikkelen.

Uitgaande van de theorie dat Evan Rachel Wood in Westworld seizoen 4 een geheel nieuwe gastheer vertolkt, is het ook aannemelijk (in ieder geval voor Westworld) dat Dolores’ persoonlijkheid zich opnieuw kan manifesteren. 

Trailer beelden recreëren Dolores ‘blikje-rollen mijmering, en Wood’s karakter toont een vonk van herkenning aan wie het oppakt. 

Misschien dat de nieuwe gastvrouw van Evan Rachel Wood na verloop van tijd Dolores’ oorspronkelijke persoonlijkheid opnieuw samenstelt, door een eigen doolhof te volgen. 

Ze zou niet precies dezelfde versie van Westworld seizoenen 1-3 zijn, maar een goed genoeg facsimile.

Dolores’ terugkeer zal niet per se zo ingewikkeld zijn. Westworld zou natuurlijk kunnen onthullen dat Dolores al haar herinneringen en gegevens in de Sublime heeft verstopt toen ze de sleutel aan Bernard overhandigde een noodplan voor het geval het verslaan van Rehoboam slecht afliep. 

Maar Westworld seizoen 3 legde zo’n emotionele nadruk op haar ondergang, dat elke terugkeer van de echte, originele Dolores hard verdiend moet zijn. Een verrassings USB stick in Bernard’s zak is niet genoeg.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

2 thoughts on “Westworld seizoen 4 trailer ondersteunt Evan Rachel Wood en Dolores theorieën

Ondanks de dood van Dolores, keert Evan Rachel Wood terug in de trailer van Westworld seizoen 4. Speelt zij Dolores? En, zo niet, kan Dolores dan nog verschijnen?

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)