73 van de beste films te streamen op HBO Max

The Batman, The Blair Witch Project, Tony Hawk: Until The Wheels Fall Off, and more great titles you'll want to stream this month.

Hbo Max deze films kun je streamen veel van deze films zul je in België ook terug vinden op Streamz en met titels zoals The batman, The Blair Witch Project, Tony Hawk Until The Wheels fall Off is het zeker de moeite. Enige tijd is er een samenwerking tussen de Belgische Streamz en Hbo zo is er veel content van Hbo ook te streamen op Streamz. Voor de Streamz abonnees de moeite om uit te zoeken welke beschikbaar zijn op Streamz!

Hbo Max Films

Het winnen van de Academy Award voor Beste Documentaire Feature in 2014, 20 Feet From Stardom richt de schijnwerpers op de achtergrondzangeressen die een aantal van de grootste hits van rock ‘n’ roll zo onvergetelijk maakten.

Het is fascinerend om het perspectief te horen van vocalisten als Darlene Love, Merry Clayton en Judith Hill, wier enorme talenten vooral zijn gebruikt om grote sterren te ondersteunen in plaats van ze roem te brengen.

In interviews met achtergrondzangeressen en de rockers die ze hebben opgetild, krijg je een volledig, voorheen ongezien beeld van de politiek en de werking van de opname-industrie, en krijg je heel veel respect voor de onbezongen performers die het allemaal mogelijk maken.

https://media.epicplace.info/20-feet-from-stardom/

 

Voor ze Grey’s Anatomy verliet en uit de industrie werd verbannen, had Katherine Heigl een bloeiende film- en televisiecarrière.

Wie weet hoe ver het vlindereffect had kunnen reiken? Misschien zouden we nu op Mars leven of zou de opwarming van de aarde opgelost zijn.

Maar het zou allemaal bekroond zijn door 27 Dresses, een perfecte romantische komedie die bewees dat de tv-magnaat overtuigend genoeg was om de zin “Always a bridesmaid, never a bride” om te zetten in een twee uur durende stoeipartij die meer dan 150 miljoen dollar opbracht.

James Marsden charmeerde als een huwelijksreporter (lol), en Malin Åkerman was perfect als Heigl’s verwaande zusje, een trope die ik nooit beu zal worden.

https://media.epicplace.info/27-dresses/

Het komt zelden voor dat een romance eindigt met wat ik een “twist” zou noemen, maar dat is een deel van wat Atonement – zowel het boek van Ian McEwan uit 2001 als de verfilming uit 2007 – zo populair maakte.

De film zit vol intriges en tragedies, bracht Saoirse Ronan op de scène als het bemoeizuchtige zusje Briony en gaf ons Keira Knightley in weer een ander historisch stuk, maar dan in DE groene jurk.

De meest ongelooflijke jurk die er ooit is geweest. James McAvoy…is er ook. Maar het zijn Ronan en Knightley die het drama tot leven brengen. Petitie voor hen om snel weer te costarren.

https://media.epicplace.info/atonement/

De nieuwste in de lange rij van semi-recente Batman films is een typische neo-noir, die ons een meer holistische kijk geeft op de onderbuik van Gotham in plaats van een karakterstudie van de caped crusader.

Robert Pattinson is humeurig en dus passend als de nieuwste Bruce Wayne, wiens nieuwste iteratie de moniker van miljardair playboy achter zich laat ten voordele van gekwelde eenzaat.

Zoë Kravitz, Paul Dano, Colin Farrell en Jeffrey Wright vervolledigen de cast als respectievelijk Catwoman, The Riddler, Penguin en Commissioner Gordon een boeiende groep bijpersonages waarvan ik echt hoop dat we ze in een vervolg samen te zien krijgen.

The Batman kan soms aanvoelen als een introductie van een nieuwe Batman-vertolking, en het zou een feest zijn om te zien hoe deze personages echt worden losgelaten.

https://media.epicplace.info/the-batman/

Gedreven door tragedie, wijdt miljardair Bruce Wayne zijn leven aan het ontdekken en verslaan van de corruptie die zijn thuis, Gotham City, teistert.

Omdat hij niet binnen het systeem kan werken, creëert hij een nieuwe identiteit, een symbool van angst voor de criminele onderwereld – The Batman.

https://media.epicplace.info/batman-begins/

Batman Returns is een Amerikaanse film uit 1992. Het is de tweede film in een cyclus van vier Batman-films, het eerste vervolg op Batman uit 1989. Het is de tweede en laatste Batman-film die werd geregisseerd door Tim Burton en met Michael Keaton in de titelrol.

In deze film krijgt Batman te maken met twee andere personages uit de originele stripreeks: Catwoman (Michelle Pfeiffer) en Penguin (Danny DeVito). Andere belangrijke rollen worden gespeeld door onder anderen Christopher Walken, Michael Gough, Paul Reubens, Vincent Schiavelli en Pat Hingle.

https://media.epicplace.info/batman-returns/

Best in Show is een Amerikaanse mockumentary uit 2000 onder regie van Christopher Guest. De film werd genomineerd voor onder meer de Golden Globe voor beste film in de categorie komedie of musical en de Independent Spirit Award voor beste regie.

Best in Show kreeg dertien prijzen daadwerkelijk toegekend, waaronder de American Comedy Awards voor grappigste film, grappigste bijrolsepeler (Fred Willard) en grappigste bijrolspeelster (Catherine O’Hara) en de British Comedy Award voor grappigste filmkomedie.

https://media.epicplace.info/best-in-show/

Wanneer een groep androïden, replicants genaamd, uit hun ruimtekolonie ontsnappen en naar de aarde terugkeren, krijgt gepensioneerd ‘blade runner’ Rick Deckard de opdracht ze op te jagen.

Maar omdat ze bijna niet van mensen te onderscheiden zijn en zelfs geprogrammeerd zijn om herinneringen te hebben, is het een moeilijke taak, en een met een dunne ethische lijn.

Hoewel er in de loop der jaren veel versies van de film zijn gemaakt, is dit de versie waar regisseur Ridley Scott het laatste woord over had, waardoor het de definitieve versie is in de ogen van de publieke opinie.

https://media.epicplace.info/blade-runner/

Blade Runner 2049 is een Amerikaanse neo noir-sciencefictionfilm uit 2017 onder regie van Denis Villeneuve. De film, met in de hoofdrollen Ryan Gosling en Harrison Ford, dient als officieel vervolg van Blade Runner (1982); het verhaal speelt zich dertig jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. Ridley Scott, die het eerste deel regisseerde, dient voor deze film als uitvoerend producent.

https://media.epicplace.info/blade-runner-2049/

The Blair Witch Project is een Amerikaanse mystery- en horrorfilm uit 1999 van Daniel Myrick, geproduceerd door Haxan Films en gedistribueerd door Artisan Entertainment. 

De film kan ook worden beschreven als een mockumentary, een in scène gezette documentaire.

The Blair Witch Project had in totaal een budget van 22.000 dollar, maar bracht bijna 250 miljoen dollar op. 

Het is daarmee een van de succesvolste low-budget films ooit. Wat bijdroeg aan het succes is dat voordat de film werd uitgebracht, verhalen over de Blair Witch over usenet werden verspreid wat het realiteitsgehalte van de film deed stijgen.

https://media.epicplace.info/the-blair-witch-project/

 

Bottle Rocket is een film uit 1996. De film werd geschreven door Wes Anderson en Owen Wilson, en geregisseerd door Wes Anderson. De hoofdrollen worden vertolkt door de broers Luke Wilson en Owen Wilson, en James Caan.

De film draait om de twintigers Dignan, Anthony en Bob. Bij aanvang van de film helpt Dignan zijn vriend Anthony te ‘ontsnappen’ uit een vrijwillige psychiatrische instelling. 

In de bus terug naar huis toont Dignan zijn 75-jarenplan aan Anthony. Ze zullen een grootse carrière in de misdaad nastreven. Een zekere Mister Henry zal ze daarbij helpen.

https://media.epicplace.info/bottle-rocket/

Als je bedenkt dat de film in 2003 de Academy Award voor Beste Film won en dat de reprise op het toneel een van de langstlopende Broadway-shows uit de geschiedenis is, is het moeilijk te geloven dat de oorspronkelijke productie van Chicago in 1975 niet zo populair was.

Maar naarmate de tijd verstreek, en wij als volk steeds meer houden van schandalen rond beroemdheden, is dit verhaal over showbizz, affaires en moord alleen maar populairder geworden.

Je kent de hits al – “All That Jazz,” “Cell Block Tango,” “Razzle Dazzle” – en ze worden feilloos verfilmd door de hoofdrollen Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, en Richard Gere, met een schokkend goed bijrolletje van *checkt noten* John C. Reilly?!

https://media.epicplace.info/chicago/

Chungking Express is de verstrengeling van twee unieke liefdesverhalen. Beide spelen zich af in Hong Kong en gaan over agenten die hun vriendin verloren hebben.

De verhalen zijn losjes verbonden en kruisen elkaar pas echt in de Midnight Express afhaalkraam waar Faye (Faye Wong) – met haar iconische pixie kapsel werkt.

Chungking Express is geschreven en geregisseerd door Wong Kar-Wai en doordrenkt met zijn kenmerkende kleurige stijl. Het is een essentiële jaren ’90 film waar we gelukkig on-demand toegang tot hebben.

https://media.epicplace.info/chungking-express/

Citizen Kane uit 1941 is de eerste lange speelfilm van Orson Welles en wordt door veel filmcritici als beste film aller tijden beschouwd. De film was vernieuwend in vele opzichten: verhaalstructuur, montage, de deep-focusfotografie maar ook het gebruik van grime. 

Citizen Kane gaat over het leven en werk van krantenmagnaat Charles Foster Kane, een personage dat waarschijnlijk gebaseerd is op William Randolph Hearst. Een journalist gaat op zoek naar de betekenis van Kanes laatste woord, Rosebud. Welles regisseerde en produceerde de film, speelde de hoofdrol en schreef mee aan het scenario.

Citizen Kane was de debuutfilm voor verscheidene personen, waaronder een groot aantal latere sterren. Behalve voor Welles was het de eerste lange speelfilm voor acteurs Joseph Cotten, Everett Sloane, Ray Collins, Agnes Moorehead en Ruth Warrick. De filmmuziek werd door Bernard Herrmann geschreven, die zijn debuut als filmmuziekcomponist maakte.

https://media.epicplace.info/citizen-kane/

Cloverfield is een Amerikaanse film uit 2008, geproduceerd door J.J. Abrams, geregisseerd door Matt Reeves en geschreven door Drew Goddard. De film ging in première (in de Verenigde Staten) op 18 januari 2008, 24 januari in Nederland en 6 februari in België.

Voor de film uitkwam, was er niet veel over bekend: bijna de gehele productie vond in het grootste geheim plaats. Paramount Pictures voerde een grote reclamecampagne om de film te promoten: een aantal websites werd gelanceerd en verscheidene teaser trailers werden uitgebracht. De film was een succes in zijn openingsweekeinde in de Verenigde Staten en bracht 41 miljoen dollar op.

https://media.epicplace.info/cloverfield/

Clueless is een film uit 1995 onder regie van Amy Heckerling. Later is er op basis van deze film ook een gelijknamige serie gemaakt. Het verhaal is gebaseerd op Emma van Jane Austen.

Cher Horowitz heeft het allemaal: ze is de populairste en meeste modebewuste meid van school, woont in een rijk gezin, heeft veel vrienden en staat bijna voor elk vak een tien op haar rapport. Als er een nieuw meisje op school komt, Tai, grijpt ze haar kans. Cher heeft het verwijt gekregen alleen aan zichzelf te denken en besluit daarom Tai te helpen, door haar populair te maken.

Maar alles loopt uit de hand wanneer Tai populairder wordt dan Cher. Als Chers stiefbroer Josh ook nog eens opduikt ontstaat een verwikkeling.

https://media.epicplace.info/clueless/

The Color Purple is een Amerikaanse dramafilm van Steven Spielberg uit 1985. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alice Walker, dat met de Pulitzer-prijs bekroond werd. De film werd genomineerd voor elf Oscars, maar verzilverde hier geen van. Whoopi Goldberg won wel een Golden Globe voor haar hoofdrol.

Celie is jarenlang misbruikt door haar stiefvader en heeft op jeugdige leeftijd zelf al twee kinderen op de wereld gezet, die ze allebei heeft moeten afstaan. Haar grote droom is natuurlijk om haar kinderen, die in Afrika zouden wonen, terug te zien. Als ze veertien is, wordt ze uitgehuwelijkt aan Albert, die haar als een slaaf ziet en alleen maar misbruik van haar maakt. Alberts maîtresse, Shug Avery, zorgt er samen met Sofia voor dat Celie zich tegen hem kan verweren.

https://media.epicplace.info/the-color-purple/

Coming to America is een Amerikaanse romantische komediefilm uit 1988, geregisseerd door John Landis en gebaseerd op een verhaal dat oorspronkelijk was bedacht door Eddie Murphy, die ook de hoofdrol speelt.

In de film spelen ook Arsenio Hall, James Earl Jones, Shari Headley, en John Amos mee. De film werd uitgebracht in de Verenigde Staten op 29 juni 1988.

Eddie Murphy speelt Akeem Joffer, de kroonprins van het fictieve Afrikaanse land Zamunda, die naar de Verenigde Staten reist in de hoop een vrouw te vinden met wie hij kan trouwen en van wie hij kan houden om wie ze is, niet om haar status of omdat ze is opgeleid om hem te behagen.

https://media.epicplace.info/coming-to-america/

Crazy Rich Asians is een Amerikaanse romantische komedie-dramafilm uit 2018, geregisseerd door Jon M. Chu, naar een scenario van Peter Chiarelli en Adele Lim, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2013 van Kevin Kwan.

De film heeft Constance Wu, Henry Golding, Gemma Chan, Lisa Lu, Awkwafina, Ken Jeong, en Michelle Yeoh in de hoofdrollen. De film volgt een Chinees-Amerikaanse professor die op reis gaat om de familie van haar vriend te ontmoeten en verrast is te ontdekken dat ze tot de rijksten van Singapore behoren.

https://media.epicplace.info/crazy-rich-asians/

Dirty Dancing is een muzikale film uit 1987 over een meisje (Frances) dat verliefd wordt op haar dansleraar, die ze leert kennen wanneer ze met haar ouders op vakantie is. Ze leert van hem de mambo, een sensuele Latijns-Amerikaanse dans.

De hoofdrolspelers waren Jennifer Grey en Patrick Swayze. De film werd geregisseerd door Emile Ardolino. In 2004 kwam er een tweede film uit met de titel ‘Dirty Dancing: Havana Nights’.

https://media.epicplace.info/dirty-dancing-havana-nights/ 

Drive My Car (Japans: ドライブ・マイ・カー, Hepburn: Doraibu mai kā) is een introspectieve Japanse dramafilm uit 2021, mede geschreven en geregisseerd door Ryusuke Hamaguchi, die handelt over het verdriet en verlies van een theaterdirecteur van middelbare leeftijd na de vroegtijdige dood van zijn vrouw.

Het is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Haruki Murakami uit zijn bundel Mannen zonder vrouwen uit 2014, terwijl hij zich laat inspireren door andere verhalen daarin.

De film volgt Yūsuke Kafuku (gespeeld door Hidetoshi Nishijima) terwijl hij een meertalige productie van Oom Vanya regisseert in Hiroshima en worstelt met de dood van zijn vrouw, Oto.

Drive My Car ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes in 2021, waar de film meedingde naar de Palme d’Or en drie prijzen won, waaronder die voor Beste Scenario.

De film kreeg veel bijval van de critici en werd door velen uitgeroepen tot een van de beste films van 2021. De film kreeg vier nominaties voor de 94e Academy Awards: Beste Film, Beste Regisseur, en Beste Aangepaste Scenario, en won Beste Internationale Speelfilm.

Het is de eerste Japanse film genomineerd voor Beste Film.] Bij de 79e Golden Globe Awards won de film Beste Buitenlandse Taal Film. Het werd de eerste niet-Engelstalige film die Beste Film won van alle drie de grote Amerikaanse critici groepen (de Los Angeles Film Critics Association, de New York Film Critics Circle, en de National Society of Film Critics).

https://media.epicplace.info/drive-my-car/

 

Dune is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2021, onder regie van Denis Villeneuve. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur Frank Herbert.

De hoofdrollen worden vertolkt door Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa en Javier Bardem. De film ging in première op 3 september 2021 op het Filmfestival van Venetië.

Paul Atreides is de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekend staat als Dune (Nederlands: Duin). 

De nieuwe planeet is rijk aan melange, dat meestal the spice (Nederlands: de specie) genoemd wordt. De unieke drug met levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten wordt beschouwd als het meest waardevolle goed in het hele universum.

https://media.epicplace.info/dune/

Ella Enchanted is een Brits-Amerikaanse romantische filmkomedie uit 2004 geregisseerd door Tommy O’Haver, deels gebaseerd op de gelijknamige roman van Gail Carson Levine (1997). 

Het is in feite een gemoderniseerde versie van Assepoester die gebaseerd is op het boek Ella Enchanted. In de film, die zich afspeelt in de middeleeuwen, zit veel verborgen humor, zoals een met de hand aangedreven roltrap en moderne Indiase bhangramuziek op een grote bruiloft.

In het koninkrijk Frell krijgt de baby Ella (Anne Hathaway) de “gave van gehoorzaamheid” van een fee genaamd Lucinda (Vivica A. Fox). Dit is eerder een vloek dan een gave, die ervoor zorgt dat Ella alles doet wat haar opgedragen wordt. Alleen Lucinda kan dit terugdraaien. De moeder van Ella zegt Ella de vloek geheim te houden. Na de dood van haar moeder weet alleen de huisfee Mandy (Minnie Driver) hier van.

https://media.epicplace.info/ella-enchanted/

The Eyes of Tammy Faye is een Amerikaanse biografische dramafilm uit 2021, geregisseerd door Michael Showalter, gebaseerd op de gelijknamige documentaire uit 2000 van Fenton Bailey en Randy Barbato van World of Wonder.

De film vertelt het verhaal van Tammy Faye Bakker (gespeeld door Jessica Chastain), van haar nederige begin toen ze opgroeide in International Falls, Minnesota, tot de opkomst en ondergang van haar televangelisatiecarrière en haar huwelijk met Jim Bakker (gespeeld door Andrew Garfield). Cherry Jones en Vincent D’Onofrio spelen ook de hoofdrollen.

Het scenario is geschreven door Abe Sylvia, terwijl Chastain ook een van de producenten van de film is.

The Eyes of Tammy Faye beleefde zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival in september 2021, en werd uitgebracht op 17 september 2021, door Searchlight Pictures.

De film was een box office bomb, met een opbrengst van 2,7 miljoen dollar in de bioscoop, en kreeg gemengde kritieken. Critici prezen de prestaties (met name van Chastain), terwijl ze het scenario bekritiseerden, omdat ze vonden dat de film inferieur was aan de documentaire.

Desondanks won de film twee prijzen bij de 94e Academy Awards; Beste Actrice (voor Chastain), en Beste Make-up en Hairstyling. Chastain won ook de SAG Award, en de Critics’ Choice Movie Award voor Beste Actrice.

https://media.epicplace.info/the-eyes-of-tammy-faye/

Four Weddings and a Funeral is een Britse romantische tragikomedie uit 1994 onder regie van Mike Newell. Deze werd genomineerd voor zowel de Academy Award voor beste film als voor die voor beste scenario (van Richard Curtis). 

Meer dan twintig andere prijzen werden de film daadwerkelijk toegekend, waaronder BAFTA Awards voor beste film, beste hoofdrolspeler (Hugh Grant) en beste bijrolspeelster (Kristin Scott Thomas), een Golden Globe (voor Grant), een British Comedy Award voor beste filmkomedie en een César voor beste niet-Franstalige film.

Op de bruiloft van Angus (Timothy Walker) en Laura (Sara Crowe) is Charles (Hugh Grant) de getuige van de bruidegom. Hij komt maar net op tijd voor de ceremonie en blijkt de ringen vergeten te zijn. Hij heeft het geluk deel uit te maken van een vriendengroep die hem aan wat eigen ringen ter tijdelijke vervanging helpt om het huwelijksritueel te redden.

https://media.epicplace.info/four-weddings-and-a-funeral/

 

Free Guy is een Amerikaanse actiekomediefilm uit 2021, geregisseerd en geproduceerd door Shawn Levy naar een scenario van Matt Lieberman en Zak Penn, en een verhaal van Lieberman. In de film spelen Ryan Reynolds, Jodie Comer, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar, Joe Keery, en Taika Waititi.

De film vertelt het verhaal van een bankbediende die ontdekt dat hij een non-player character is in een massively multiplayer online game en samenwerkt met een speler om bewijs te vinden dat de CEO van een gamebedrijf de broncode van het spel van de speler heeft gestolen.

Free Guy ging in première op de Piazza Grande sectie van het 74e Locarno Film Festival in Zwitserland op 10 augustus 2021. Na een jaar vertraging als gevolg van de COVID-19 pandemie, werd het drie dagen later in de Verenigde Staten in de bioscoop uitgebracht op 13 augustus in RealD 3D, IMAX, 4DX en Dolby Cinema formaten door 20th Century Studios.

De film bracht wereldwijd 331,5 miljoen dollar op. De film kreeg positieve kritieken van critici vanwege het concept, waarbij de film werd vergeleken met sciencefictionfilms en actievideospellen als Ready Player One, The Truman Show, The Matrix, Grand Theft Auto en Fortnite. De film kreeg een nominatie voor Beste Visuele Effecten bij de 94e Academy Awards. Een vervolg is in ontwikkeling.

https://media.epicplace.info/free-guy/

The French Dispatch of the Liberty, Kansas Evening Sun, of kortweg The French Dispatch, is een Amerikaanse komische dramafilm uit 2021, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Wes Anderson naar een verhaal dat hij samen met Roman Coppola, Hugo Guinness en Jason Schwartzman heeft bedacht.

Het beschikt over een grote ensemble cast en volgt drie verschillende verhaallijnen als het Franse buitenlandse bureau van de fictieve Liberty, Kansas Evening Sun krant haar laatste nummer publiceert.

Het eerste deel, “The Concrete Masterpiece”, volgt een opgesloten en onstabiele schilder, en heeft Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton en Léa Seydoux in de hoofdrollen. De tweede film, “Revisions to a Manifesto”, is geïnspireerd door de studentenprotesten van mei ’68 en heeft Frances McDormand, Timothée Chalamet en Lyna Khoudri in de hoofdrollen.

“The Private Dining Room of the Police Commissioner’, met Jeffrey Wright, Mathieu Amalric en Stephen Park, volgt de ontvoering van de zoon van een politiecommissaris. Bill Murray speelt ook een rol als Arthur Howitzer Jr., de redacteur van de krant, terwijl Owen Wilson verschijnt in een kort segment dat de fictieve setting van de film van Ennui-sur-Blasé introduceert.

https://media.epicplace.info/the-french-dispatch/

Friday is een Amerikaanse speelfilm uit 1995 van regisseur F. Gary Gray. In deze film spelen onder meer Ice Cube, Chris Tucker, Nia Long, Tom Lister Jr. en John Witherspoon. De film wordt gezien als de grote doorbraak voor Chris Tucker.

In deze film volgen we een dag uit het leven van Craig en Smokey, twee vrienden uit South Central (Los Angeles). Craig is ontslagen op zijn vrije dag omdat hij te zien zou zijn op bewakingsbeelden terwijl hij aan het stelen was en moet nu een job vinden van zijn vader. 

Ook Smokey heeft zo zijn eigen problemen. Hij is de dealer van Big Worm, maar in plaats van het waar te verkopen rookt hij die zelf op. Big Worm is erachter gekomen en eist 200 dollar. Hij betrekt Craig in zijn probleem door te zeggen dat ook hij meerookte. Verder krijgen ze ook te maken met Deebo, de bullebak van de buurt. Deebo verplicht Smokey om samen met hem de buur van Craig te bestelen terwijl Craig vanaf zijn veranda de wacht houdt. 

Ze maken 200 dollar buit maar Deebo hield de buit voor zich. Iets later komt Smokey erachter dat Deebo bij Debbie overnacht en besluit hij de 200 dollar terug te stelen om zo Big Worm terug te kunnen betalen, maar die poging mislukt omdat Ezal (de plaatselijke schooier) er ook probeerde in te breken. Verder krijgen Craig en Smokey ook nog te maken met hun andere buren en Craigs jaloerse vriendin.

https://media.epicplace.info/friday/

The Fugitive is een in 1993 uitgebrachte Amerikaanse thriller, gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 60 van de 20e eeuw. De film is geregisseerd door Andrew Davis. Hoofdrollen worden vertolkt door Harrison Ford, Tommy Lee Jones en Jeroen Krabbé.

Als Richard Kimble (Harrison Ford) ‘s avonds thuiskomt, wordt hij belaagd door een insluiper. Deze man heeft Kimbles vrouw Helen (Sela Ward) vermoord. Er ontstaat een worsteling, waarbij Kimble ontdekt dat de belager een armprothese heeft en deze beschadigt. 

De eenarmige weet te ontkomen. De ingeschakelde politie gelooft Kimbles verhaal van de insluiper echter niet, en verdenkt hemzelf. Kimble wordt ook door de rechter schuldig bevonden en veroordeeld tot de doodstraf en per bus naar een andere gevangenis vervoerd. 

Tijdens dit gevangenentransport wordt een ontsnappingspoging door andere gevangen gedaan waardoor uiteindelijk een trein op de bus botst en Kimble en een andere gevangene kunnen ontsnappen. US Marshal Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) is belast met de opsporing van de ontsnapte gevangenen en zet een klopjacht in. Kimble weet later arrestatie te voorkomen door van een hoge stuwdam het water in te springen.

https://media.epicplace.info/the-fugitive/

Goodfellas is een Amerikaanse gangsterfilm uit 1990, geregisseerd door Martin Scorsese. De film staat bekend als een van de grote misdaadfilms en om het geweld dat er in grote mate in voorkomt.

Ook is de film enige tijd recordhouder geweest van de meeste scheldwoorden in één film. “Fuck” komt er bijvoorbeeld 246 keer in voor, voornamelijk gebruikt door het opvliegende personage Tommy, gespeeld door Joe Pesci.

Het scenario van de film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Henry Hill, waar mede-scenarist Nicolas Pileggi een boek over schreef. De half-Ierse, half-Italiaanse Henry Hill (Liotta) wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. 

Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway (De Niro), een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen en merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

https://media.epicplace.info/goodfellas/

Harry Potter is een filmserie gebaseerd op de gelijknamige romans van J. K. Rowling. De serie wordt gedistribueerd door Warner Bros. en bestaat uit acht fantasyfilms, beginnend met Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001) en eindigend met Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (2011). Een spin-off prequelreeks die gepland is om uit vijf films te bestaan, begon met Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016), wat het begin markeert van de gedeelde mediafranchise Wizarding World.

De serie is voornamelijk geproduceerd door David Heyman, en heeft Daniel Radcliffe, Rupert Grint, en Emma Watson in de hoofdrol als de drie hoofdpersonages: Harry Potter, Ron Wemel, en Hermelien Griffel. Vier regisseurs werkten aan de serie: Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell, en David Yates. 

Michael Goldenberg schreef het scenario voor Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007), terwijl de scenario’s van de overige films werden geschreven door Steve Kloves. De productie vond plaats over een periode van tien jaar, waarbij de belangrijkste verhaallijn Harry’s zoektocht volgde om zijn aartsvijand Heer Voldemort te overwinnen.

Harry Potter and the Deathly Hallows, de zevende en laatste roman in de serie, werd bewerkt tot twee feature-length delen.Deel 1 werd uitgebracht in november 2010, en deel 2 werd uitgebracht in juli 2011.

Deathly Hallows – Deel 1, Philosopher’s Stone, en Deathly Hallows – Deel 2 behoren tot de 50 hoogst verdienende films aller tijden, en rangschikken ze als de 49e-, 47e-, en 13e-hoogst verdienende films, waarbij Philosopher’s Stone en Deathly Hallows – Deel 2 meer dan 1 miljard dollar opbrachten. Het is de vierde best verdienende filmreeks met $7,7 miljard aan wereldwijde inkomsten.

https://media.epicplace.info/harry-potter-and-the-philosophers-stone/

https://media.epicplace.info/harry-potter-and-the-chamber-of-secrets/

https://media.epicplace.info/harry-potter-and-the-prisoner-of-azkaban/

https://media.epicplace.info/harry-potter-and-the-goblet-of-fire/

https://media.epicplace.info/harry-potter-and-the-order-of-the-phoenix/

https://media.epicplace.info/harry-potter-and-the-half-blood-prince/

https://media.epicplace.info/harry-potter-and-the-deathly-hallows-part-1/

https://media.epicplace.info/harry-potter-and-the-deathly-hallows-part-2/

 

 

High Fidelity is een muzikale komedie uit 2000 onder regie van Stephen Frears. De productie is een verfilming van het gelijknamige boek van Nick Hornby uit 1995.

Rob Gordon (John Cusack) is de eigenaar van platenzaak Championship Vinyl, waar de stille Dick (Todd Louiso) en botte Barry (Jack Black) voor hem werken. Ze vullen hun dagen met het spuien van hun muzikale kennis tegen elkaar en het zichzelf verheven voelen boven de klanten door die kennis. 

Gordon heeft nog een andere obsessie, namelijk zijn hele leven en voorkeuren indelen in ‘top 5’-lijstjes. Zijn meest recente lijstje is er een van ex-vriendinnen. Door na te lopen waarop die relaties stukliepen, probeert hij te achterhalen waarom zijn laatste vriendin Laura (Iben Hjejle) hem verliet voor de in Gordons ogen verschrikkelijke Ian (Tim Robbins). 

Hij besluit de vrouwen stuk voor stuk nog eens op te zoeken. Terwijl hij er gaandeweg per ex achter komt wat er fout zat, beseft hij steeds meer over zijn eigen karakter en verwachtingspatronen. Gordon legt zich er ondertussen niet bij neer dat het definitief over is tussen hem en Laura, met wie hij nog wel op vriendschappelijke voet staat.

https://media.epicplace.info/high-fidelity/

Vier jaar na de gebeurtenissen uit het vorige deel onderhouden de bodyguard Michael en de huurmoordenaar Darius nog steeds een vriendschapsband. Ditmaal bundelen ze aan de Amalfikust hun krachten om Europa te redden van een machtige en wraakzuchtige persoon. Ook wanneer het leven van Sonia bedreigd wordt moeten ze alles op alles zetten.

https://media.epicplace.info/hitmans-wifes-bodyguard/

In the Heights is een Amerikaanse musical dramafilm uit 2021 geregisseerd door Jon M. Chu naar een scenario van Quiara Alegría Hudes, gebaseerd op de gelijknamige toneelmusical van Hudes en Lin-Manuel Miranda. In de film spelen Anthony Ramos, Corey Hawkins, Leslie Grace in haar filmdebuut, Melissa Barrera, Olga Merediz,

Daphne Rubin-Vega, Gregory Diaz IV, en Jimmy Smits. De film volgt een soortgelijk plot als de musical en vertelt het verhaal van een hoek in de overwegend Dominicaanse wijk Washington Heights in Upper Manhattan in New York City, waar elk lid van de gemeenschap zijn sueñitos (kleine dromen) voor een beter leven najaagt.

In the Heights zou oorspronkelijk worden bewerkt door Universal Pictures in 2008, met Kenny Ortega als regisseur. Nadat die versie doorviel, werd het project uiteindelijk in 2016 opnieuw opgestart, met Chu ingesteld om te regisseren en Ramos werd gecast in oktober 2018. De rest van de cast sloot zich aan in april 2019, en het filmen vond plaats rond New York City die zomer.

Oorspronkelijk bedoeld om in 2020 uit te komen, werd In the Heights uitgesteld vanwege de COVID-19 pandemie. De film had zijn wereldpremière op het Los Angeles Latino International Film Festival op 4 juni 2021, en werd uitgebracht in de Verenigde Staten op 10 juni in de bioscoop en streaming op HBO Max onder een 30-daags gelijktijdig vertoningsvenster.

De film werd alom geprezen voor Chu’s regie, de optredens, en de muzikale nummers, maar was een box office bom, met een brutowinst van slechts 44 miljoen dollar tegen een productiebudget van 55 miljoen dollar en een break-even punt van 200 miljoen dollar.

https://media.epicplace.info/in-the-heights/

Judas and the Black Messiah is een Amerikaanse biografische misdaaddramafilm uit 2021 over het verraad van Fred Hampton (gespeeld door Daniel Kaluuya), voorzitter van de Illinois afdeling van de Black Panther Party in het Chicago van eind jaren 1960, door William O’Neal (gespeeld door Lakeith Stanfield), een FBI-informant.

Jesse Plemons, Dominique Fishback, Ashton Sanders, Darrell Britt-Gibson, Lil Rel Howery, Algee Smith, Dominique Thorne, en Martin Sheen spelen ook een hoofdrol. De film is geregisseerd en geproduceerd door Shaka King, die het scenario schreef met Will Berson, gebaseerd op een verhaal van het tweetal en Kenny en Keith Lucas.

Een Fred Hampton biopic was al enkele jaren in de maak, met zowel de Lucas broers en Will Berson die individueel scenario’s schreven en shopten sinds 2014. Berson’s versie werd bijna gemaakt met F. Gary Gray als regisseur, maar toen dat niet doorging, werd King ingehuurd om te regisseren. De cast sloot zich aan in 2019, met de zegen van Hampton’s familie, en de opnames vonden die herfst plaats in Ohio.

Judas and the Black Messiah ging op 1 februari 2021 in première op het Sundance Film Festival, en werd op 12 februari in de Verenigde Staten uitgebracht door Warner Bros. Pictures, gelijktijdig in de bioscoop en digitaal op HBO Max.

De film werd geprezen door critici, die King’s regie, de prestaties (met name Kaluuya’s en Stanfield’s), en de actuele thema’s prezen. De film kreeg zes Oscarnominaties bij de 93e Academy Awards, waaronder die voor Beste Film en Beste Bijrol voor Kaluuya en Stanfield, en won Beste Bijrol voor Kaluuya en Beste Originele Lied (“Fight for You”). Voor zijn prestaties won Kaluuya ook Beste Bijrol bij de Golden Globes, Critics’ Choice Awards, Screen Actors Guild Awards en BAFTA Awards.

https://media.epicplace.info/judas-and-the-black-messiah/

Jurassic Park is een Amerikaanse film uit 1993 van regisseur Steven Spielberg. Hij is geproduceerd door Universal Studios en geldt als een van de succesvolste sciencefiction-avonturenfilms aller tijden.

De film is gemaakt naar het gelijknamige boek van Michael Crichton, dat drie jaar eerder verscheen. Het verhaal gaat over een miljardair die erin slaagt om op een eiland dinosauriërs te herscheppen uit hun DNA. Deze worden in een park als attractie gebruikt, maar tijdens een controlebezoek vóór de officiële opening loopt het helemaal uit de hand.

Jurassic Park betekende een grote doorbraak voor digitale speciale effecten. Voor het eerst kon men bewegende dieren volledig met de computer voortbrengen. Voorheen gebruikte men hiervoor stop-motion- en go-motion-technieken.

Op Isla Nublar, een eiland voor de kust van Costa Rica, heeft de miljardair John Hammond een thema- en dierenpark speciaal voor prehistorische dieren laten bouwen, genaamd Jurassic Park (naar het geologische tijdperk Jura). Met hulp van een aantal wetenschappers is hij erin geslaagd om dinosaurussen te klonen, die hij nu als toeristische attractie aan het publiek wil tonen.

https://media.epicplace.info/jurassic-park/

Kimi is een Amerikaanse thrillerfilm uit 2022, geregisseerd door Steven Soderbergh en geschreven en geproduceerd door David Koepp. De film heeft Zoë Kravitz in de hoofdrol. Het werd uitgebracht op HBO Max op 10 februari 2022, tot over het algemeen positieve recensies.

Bradley Hasling, CEO van een tech-bedrijf genaamd Amygdala, geeft een interview over het nieuwste product van het bedrijf, Kimi. Kimi is een slimme speaker die op controversiële wijze gebruik maakt van menselijke controle om het zoekalgoritme van het apparaat te verbeteren. Amygdala is van plan om binnenkort een beursgang te houden, wat Hasling een fortuin kan opleveren.

Angela Childs is een werknemer van Amygdala in Seattle die vanuit huis inkomende datastromen van Kimi-apparaten controleert en correcties aanbrengt in de software. Ze lijdt aan angst en agorafobie als gevolg van een eerdere mishandeling, die is verergerd door de COVID-19 pandemie.

Haar belangrijkste menselijke contact is met haar romantische partner Terry, haar overbuurman met wie ze afspreekt voor seks in haar appartement. Op een dag ontvangt Angela tijdens haar werk een opname die een gewelddadige aanranding door een man genaamd Brad lijkt vast te leggen. Met de hulp van haar collega Darius krijgt ze toegang tot de gegevens van de rekeninghouder, een vrouw genaamd Samantha.

Angela ontdekt meer van Samantha’s opnames, waaronder een die klinkt als haar moord. Het wordt onthuld dat ‘Brad’ in feite Bradley Hasling zelf is en dat Samantha zijn minnares was. Bradley had opdracht gegeven voor de moord aan een huurmoordenaar genaamd Rivas. Angela zet de opnames op een flashdrive.

https://media.epicplace.info/kimi/

King Richard is een Amerikaanse biografische sport drama film uit 2021 geregisseerd door Reinaldo Marcus Green en geschreven door Zach Baylin. In de film speelt Will Smith de rol van Richard Williams, de vader en coach van de beroemde tennisspeelsters Venus en Serena Williams (die beiden als uitvoerend producent aan de film meewerkten), met Aunjanue Ellis, Saniyya Sidney, Demi Singleton, Tony Goldwyn, en Jon Bernthal in bijrollen.

De film ging op 2 september 2021 in première op het 48e Telluride Film Festival en werd op 19 november 2021 in de bioscoop uitgebracht door Warner Bros. Pictures en op de streamingdienst HBO Max. De film heeft 38 miljoen dollar bruto opgebracht tegen een budget van 50 miljoen dollar en kreeg positieve kritieken van critici, met lof voor het scenario en de prestaties van Smith, Ellis, en Sidney.

Het werd uitgeroepen tot een van de beste films van 2021 door het American Film Institute en de National Board of Review; de laatste kende ook Beste Acteur toe aan Smith en Beste Bijrol Actrice aan Ellis. Het verdiende zes nominaties bij de 94e Academy Awards (waaronder Beste Film), zeven nominaties bij de 53e NAACP Image Awards (waaronder Outstanding Motion Picture), zes nominaties bij de 27e Critics’ Choice Awards (waaronder Beste Film), en vier nominaties bij de 79e Golden Globe Awards (waaronder Beste Film – Drama). Voor zijn prestaties won Smith meerdere prijzen, waaronder de Academy Award, Golden Globe, en Screen Actors Guild Award.

https://media.epicplace.info/king-richard/

The Last Duel is een Amerikaanse historisch drama uit 2021, geregisseerd door Ridley Scott en geschreven door Ben Affleck, Matt Damon en Nicole Holofcener. De film is gebaseerd op het boek The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France geschreven door Eric Jager.

De twee voormalige vrienden Jean de Carrouges en Jacques Le Gris worden elkaars vijanden nadat Carrouges Le Gris ervan beschuldigt zijn vrouw te hebben verkracht. Het verhaal wordt achtereenvolgens door de ogen van Carrouges, Le Gris en Marguerite verteld.

https://media.epicplace.info/the-last-duel/

Long Shot is een Amerikaanse romantische komedie uit 2019 onder regie van Jonathan Levine. De hoofdrollen worden vertolkt door Charlize Theron en Seth Rogen.

Fred Flarsky is een zelfdestructieve journalist die op een dag besluit om ontslag te nemen wanneer zijn krant wordt overgenomen door een conservatieve mediamagnaat. Om hem op te beuren, wordt hij door zijn vriend Lance uitgenodigd op een exclusieve receptie, waar hij zijn vroegere babysitter Charlotte Field tegen het lijf loopt. 

Charlotte is inmiddels als minister van Buitenlandse Zaken een van de machtigste vrouwen ter wereld. Ze is van plan om een gooi te doen naar het presidentschap en neemt om die reden Fred in dienst als speechschrijver. Ondanks hun tegenovergestelde stijl en verschil in status beginnen de twee stiekem een relatie.

https://media.epicplace.info/long-shot/

Love & Basketball is een Amerikaanse romantische sportdramafilm uit 2000, geschreven en geregisseerd door Gina Prince-Bythewood (in haar speelfilm regiedebuut). De film is geproduceerd door Spike Lee en Sam Kit en heeft Sanaa Lathan en Omar Epps in de hoofdrollen.

Het vertelt het verhaal van Quincy McCall (Epps) en Monica Wright (Lathan), twee buurvrouwen in Los Angeles, Californië, die hun respectievelijke basketbal carrières nastreven voordat ze uiteindelijk voor elkaar vallen.

Love & Basketball werd op 21 april 2000 uitgebracht in de Verenigde Staten. Het kreeg positieve kritieken van critici, met lof voor de prestaties (vooral die van Lathan en Epps), Prince-Bythewood’s regie en script en het emotionele gewicht van de film. Desondanks bracht de film wereldwijd 27,7 miljoen dollar op met een productiebudget van 14-20 miljoen dollar.

In de loop der jaren heeft de film een toegewijde aanhang ontwikkeld, zijn plaats in de populaire cultuur verstevigd en zich gevestigd als een cultklassieker.

De tieners Monica Wright en Quincy McCall willen al van jongs af aan professionele basketbalsterren worden. Als meisje moet Monica echter hard werken om zich te vestigen, terwijl Quincy’s natuurlijke sterrenpotentieel als jongen al vroeg wordt herkend en aangemoedigd. Terwijl de twee worstelen om hun doelen te bereiken, moeten ze ook omgaan met hun emoties voor elkaar.

https://media.epicplace.info/love-basketball/

Magic Mike XXL is een Amerikaanse komedie-dramafilm uit 2015, geregisseerd door Gregory Jacobs, geschreven door Reid Carolin en met in de hoofdrollen Channing Tatum, Matt Bomer, Kevin Nash en Joe Manganiello. Een vervolg op 2012’s Magic Mike, de film ging in première in Hollywood op 26 juni 2015 met aansluitende Europese première in Londen op 30 juni 2015. De film werd uitgebracht op 1 juli 2015, kreeg over het algemeen positieve kritieken van critici en haalde een brutowinst van 122 miljoen dollar.

Drie jaar na het stoppen met strippen, heeft Mike zijn eigen meubelzaak. Hij krijgt een telefoontje van Tarzan die Mike informeert dat Dallas “weg” is. In de veronderstelling dat zijn voormalige baas is overleden, gaat Mike naar een hotel om zijn vrienden, de overgebleven Kings of Tampa, op een zwembadfeest aan te treffen.

https://media.epicplace.info/magic-mike-xxl/

Malignant is een Amerikaanse horrorfilm uit 2021 geregisseerd door James Wan naar een scenario van Akela Cooper, gebaseerd op een verhaal van Wan, Ingrid Bisu, en Cooper. In de film speelt Annabelle Wallis de hoofdrol als een vrouw die visioenen begint te krijgen van mensen die worden vermoord, om zich vervolgens te realiseren dat de gebeurtenissen in het echt plaatsvinden. Maddie Hasson, George Young, Michole Briana White, en Jacqueline McKenzie spelen ook de hoofdrollen.

Malignant werd op 10 september 2021 in de Verenigde Staten in de bioscoop uitgebracht door Warner Bros. Pictures en werd tegelijkertijd een maand lang gestreamd op HBO Max. De film heeft 34 miljoen dollar gebruteerd tegen een budget van 40 miljoen dollar en kreeg gemengde kritieken van critici. De film was een commerciële mislukking.

In 1993 behandelen Dr. Florence Weaver en haar collega’s Victor Fields en John Gregory de psychiatrische patiënt Gabriel in het Simion Research Hospital. Gabriel heeft speciale krachten, hij kan elektriciteit controleren en zijn gedachten via luidsprekers uitzenden. Op een nacht wordt Gabriel gewelddadig en doodt hij verschillende personeelsleden van de instelling. 

https://media.epicplace.info/malignant/

The Matrix is een Amerikaanse-Australische sciencefictionfilm uit 1999, onder regie van de Wachowski’s.

The Matrix is het eerste deel uit een filmserie. De andere drie delen zijn The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions en The Matrix Resurrections. Alle delen zijn uitgegeven door Warner Bros.

Thomas A. Anderson is programmeur bij een softwareontwikkelaar en heeft een illegale parttime bijverdienste onder het hackeralias Neo. Neo wordt gecontacteerd door een groep ‘rebellen’ onder leiding van Morpheus. 

Deze onthult aan Neo dat de wereld waarin hij leeft een ‘schijnwereld’ is die zij benoemen als de Matrix. De Matrix is in werkelijkheid een computersimulatie van de wereld zoals deze was in 1999, gemaakt om mensen onder controle te houden. Morpheus geeft Neo de keuze om uit de Matrix te ontsnappen naar de ‘echte wereld’, of onwetend terug te keren en er te blijven.

https://media.epicplace.info/the-matrix/

Memento is een Amerikaanse psychologische thriller en neo noir uit 2000 van regisseur Christopher Nolan. Het was zijn tweede lange speelfilm, na Following. Memento kreeg lovende recensies en was een kleine hit in bioscopen. De film werd genomineerd voor zowel de Golden Globe als de Oscar voor Best Scenario.

Leonard Shelby (Guy Pearce) lijdt aan anterograde amnesie nadat hij bij een inbraak in zijn huis, waarbij zijn vrouw Catherine (Jorja Fox) is omgekomen, een klap op zijn hoofd heeft gehad. Hij kan zich alles tot die dag nog herinneren, maar kan sindsdien geen nieuwe herinneringen meer aanmaken. Toch is hij vastbesloten de moordenaar van zijn vrouw te vinden en helpt zichzelf door de belangrijkste feiten op zijn lichaam te tatoeëren, zoals dat de moordenaar ene “John G” is.

https://media.epicplace.info/memento/

Chicago, de Grieks-Amerikaanse Toula Portokalos is duidelijk het zorgenkindje van de familie. Ze is 30 jaar, is niet getrouwd en heeft nog geen kinderen op de wereld gezet, terwijl dat toch het levensdoel van de Griekse vrouw is.

Ze werkt in het restaurant van haar familie. Maar op een dag ontmoet ze de niet-Griek “White Anglo-Saxon Protestant” Ian Miller. Ze besluit haar leven om te gooien en naar school te gaan, om met computers te leren werken. Ze verlaat het restaurant en gaat werken in een reisbureau. Ook doet ze iets aan haar uiterlijk. Als ze Ian opnieuw tegenkomt worden ze verliefd.

Ze probeert haar relatie geheim te houden voor haar familie. Tot haar vader Gus erachter komt. Ian is niet Grieks, vegetariër en dus niet de ideale schoonzoon. Maar Gus besluit dat het geluk van zijn dochter belangrijker is en geeft toe. Een Big Fat Greek Wedding is niet meer te vermijden.

https://media.epicplace.info/my-big-fat-greek-wedding/

Miss Congeniality is een komische Amerikaanse film uit 2000 met Sandra Bullock in de hoofdrol. In 2005 krijgt de film een vervolg met Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous.

FBI-agente Gracie Hart (Bullock) gaat undercover als Miss USA om een aanslag op de missverkiezingen te voorkomen. Ze moet, om uit te kunnen komen voor een van de staten, een uitgebreide cursus vrouwelijkheid ondergaan. Dit valt niet mee omdat ze een mannelijk karakter heeft…

https://media.epicplace.info/miss-congeniality/

Monster-in-Law is een Amerikaanse film uit 2005 geregisseerd door Robert Luketic. De hoofdrollen worden vertolkt door Jennifer Lopez en Jane Fonda.

De hopeloze Charlie (Jennifer Lopez) heeft haar droomprins nog niet gevonden totdat ze op een dag de chirurg Kevin (Michael Vartan) ontmoet. Hij vraagt haar ten huwelijk, maar wat ze niet weet is dat zijn moeder Viola (Jane Fonda) niet een van de makkelijkste is.

Deze ontpopt zich namelijk tot een ware nachtmerrie voor de jonge bruid.Charlie is echter niet van plan haar geliefde zomaar te laten afpakken.

https://media.epicplace.info/monster-in-law/

Moonstruck is een Amerikaanse romantische komedie uit 1987 geregisseerd door Norman Jewison.

De film is een eerbetoon aan het Italiaans – Amerikaanse gezin, alles draait om de dochter Loretta, die na de dood van haar man nu opnieuw een aanzoek heeft gekregen van de saaie, en ietwat onnozele Johnny Cammareri. Terwijl Johnny afreist om zijn zieke moeder te bezoeken slaat de bliksem in ; Loretta wordt verliefd op Johnny´s broer Ronny. 

De liefdesgeschiedenis spettert dankzij de 2 hoofdacteurs, Loretta (Cher) en Ronny (Nicolas Cage), die enthousiast ondersteund worden door schitterende bijrollen : Olympia Dukakis als cynische moeder, Vincent Gardenia, als rokkenjagende vader en Danny Aiello als sullige goedzak. De opa bekijkt alles welwillend en filosofisch.

https://media.epicplace.info/moonstruck/

My Cousin Vinny is een Amerikaanse filmkomedie uit 1992 onder regie van Jonathan Lynn. De hoofdrollen worden vertolkt door Joe Pesci, Marisa Tomei en Ralph Macchio.

William ‘Bill’ Gambini (Ralph Macchio) en Stanley ‘Stan’ Rothenstein (Mitchell Whitfield) zijn twee jongens uit Brooklyn die net zijn toegelaten tot UCLA. Ze zijn samen in Bills Buick Skylark op weg naar het zuiden om nog even vakantie te vieren voordat ze aan hun studie beginnen. Onderweg stoppen ze bij de Sac-O-Suds supermarkt in Wazoo City, Alabama om boodschappen te doen.

Omdat Bill zijn handen vol heeft, stopt hij een blikje tonijn zolang in zijn jaszak. Even later komt hij er in de auto achter dat hij het nog steeds in zijn zak heeft en is vergeten af te rekenen. Een stukje verderop worden ze tot stoppen gedwongen door een politieagent, die ze tot hun verbazing onder schot houdt met een shotgun.

https://media.epicplace.info/my-cousin-vinny/

Nightmare Alley is een Amerikaanse neo-noir psychologische thrillerfilm uit 2021 geregisseerd door Guillermo del Toro naar een scenario van del Toro en Kim Morgan, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1946 van William Lindsay Gresham. Het is de tweede speelfilmbewerking van Gresham’s roman, na de versie uit 1947.

De film, een coproductie van Searchlight Pictures, TSG Entertainment en Double Dare You Productions, heeft Bradley Cooper in de hoofdrol als een charmante en ambitieuze kermismedewerker met een mysterieus verleden die grote risico’s neemt om zijn carrière een impuls te geven. Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen, en David Strathairn hebben ook een hoofdrol.

Del Toro kondigde de film in 2017 aan, en produceerde samen met J. Miles Dale en Cooper. Frequente medewerker Dan Laustsen was de cinematograaf, en Nathan Johnson verving Alexandre Desplat als de componist. De hoofdopnamen begonnen in januari 2020 in Toronto, Ontario, maar werden in maart 2020 stilgelegd vanwege de COVID-19 pandemie. De productie werd hervat in september 2020 en in december afgerond.

Nightmare Alley ging op 1 december 2021 in première in Alice Tully Hall in New York City, en werd op 17 december 2021 in de Verenigde Staten in de bioscoop uitgebracht door Searchlight Pictures.

Daarnaast werd een zwart-wit versie getiteld Nightmare Alley: Vision in Darkness and Light werd uitgebracht in geselecteerde steden vanaf 14 januari 2022. De film kreeg positieve kritieken van critici maar flopte aan de kassa’s, met een totaal van 39 miljoen dollar wereldwijd tegen een productiebudget van 60 miljoen dollar. De film kreeg vier nominaties voor de 94e Academy Awards, waaronder die voor Beste Film.

https://media.epicplace.info/nightmare-alley/

A Nightmare on Elm Street is een Amerikaanse horrorfilm uit 1984 geregisseerd door Wes Craven. Het is het eerste deel van wat uitgroeide tot een filmreeks waarin het personage Freddy Krueger centraal staat, telkens gespeeld door Robert Englund (tot Jackie Earle Haley dat deed in de reboot uit 2010). 

De film werd geproduceerd met een budget van 1,8 miljoen dollar. De officiële reacties op A Nightmare on Elm Street waren wisselend, maar de titel zorgde samen met Halloween en Friday the 13th onder het grote publiek wel voor een piek in de populariteit van horrorfilms in de jaren 80.

De fim werd in 1985 genomineerd voor de Saturn Awards voor beste horrorfilm en beste jonge acteur (Jsu Garcia). In 2007 kwam daar een derde nominatie bij voor de beste dvd-uitgave van een klassieke film.

In Springwood een fictief plaatsje in de Amerikaanse staat Ohio – heeft de tiener Christina Gray een nachtmerrie over een man met een volledig verbrand gezicht die haar in een stookruimte achtervolgt en aanvalt. Hij draagt een rood-groene trui, een hoed en handschoenen en hij heeft lange, scherpe scheermessen in plaats van vingers. 

Ze schrikt verontrust wakker omdat de droom zo echt lijkt. Dan merkt ze tot haar verbijstering dat ze sneden in haar nachtjapon heeft, precies op dezelfde plekken waar de man haar in haar droom met zijn messen sneed.

https://media.epicplace.info/a-nightmare-on-elm-street/

Het plot ontvouwt zich door middel van lange flashbacks: het verhaal, dat zich grotendeels in de jaren 40 afspeelt, wordt door de oude Noah aan zijn dement geworden vrouw Allie in een verzorgingstehuis verteld. Hij leest het haar voor uit een schriftje.

Allie (Allison) Hamilton is een welvarend, 17-jarig meisje dat haar zomer doorbrengt in Seabrook. Daar ontmoet ze Noah Calhoun. Hij werkt op een houtzagerij met Fin, het vriendje van Allies goede vriendin Sarah. Noah ziet Allie op de kermis en is op slag verliefd op haar. 

Eerst moet Allie niets van Noah weten, maar langzamerhand valt zij voor zijn charmes. Samen beleven ze een prachtige zomer vol liefde en hartstocht, maar de ouders van Allie keuren hun relatie niet goed. Noah verdient maar weinig geld en zij willen een goede toekomst voor hun dochter, om deze reden verbieden ze Allie Noah nog te zien.

Na deze ruzie begint Noah in te zien dat een relatie op afstand eigenlijk geen relatie is, nu Allie naar New York vertrekt. Allie verbreekt hun relatie uit wanhoop en verdriet, maar ze heeft er meteen spijt van en wil Noah opzoeken, maar haar ouders nemen haar mee terug naar huis. 

Fin stelt Allie gerust en zegt dat Noah haar zal schrijven, als hij wil. Dat doet hij, hij schrijft haar een jaar lang elke dag een brief, maar ze blijven allemaal onbeantwoord. Noah is in de veronderstelling dat Allie niets meer van hem wil weten, maar Allie wacht op zijn brieven, die haar moeder stiekem achterhoudt. Na een jaar beginnen Noah en Allie aan een nieuw leven, zonder elkaar.

https://media.epicplace.info/the-notebook/

Ocean’s Eleven is een Amerikaanse komische kraakfilm uit 2001, en een remake van de gelijknamige film uit 1960. De film werd geregisseerd door Steven Soderbergh, en de hoofdrollen waren voor George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon. In 2004 kwam het vervolg Ocean’s Twelve uit, in 2007 gevolgd door Ocean’s Thirteen. In de drie films spelen veel bekende acteurs.

De film kostte 85 miljoen dollar, maar bracht wereldwijd ruim 450 miljoen dollar op. Het was daarmee wereldwijd de op vier na succesvolste film van 2001.

Danny Ocean is net vrijgelaten uit de gevangenis. Meteen al gaat hij het verkeerde pad op, hij verzamelt een groep van 10 professionals om zich heen om een aantal casino’s in Las Vegas te beroven. Alles lijkt goed te verlopen totdat Oceans groep ontdekt dat Ocean een ander motief voor zijn plan heeft: hij wil zijn ex-vrouw terug, die nu samen is met de baas van de casino’s die hij wil beroven.

https://media.epicplace.info/oceans-11/

On The Waterfront is een film uit 1954 van regisseur Elia Kazan. De hoofdrollen worden gespeeld door Marlon Brando, Karl Malden, Rod Steiger, Lee J. Cobb en Eva Marie Saint. De film betekende de eerste gewonnen Oscar voor Marlon Brando.

In Hoboken, New Jersey wordt de haven geleid door de corrupte vakbond en door hun al even corrupte leiders. Terry Malloy kon een professionele bokser worden maar werd uiteindelijk een klusjesman van de vakbondsbaas Johnny Friendly. Malloy wordt zonder het te beseffen betrokken bij een moord. Later ontmoet hij de zus van de vermoorde man, Edie, en zij brengt Malloy in contact met pastoor Barry. De priester probeert Malloy te overtuigen om in een rechtszaak te getuigen tégen Johnny Friendly en zijn manschappen.

https://media.epicplace.info/on-the-waterfront/

Paddington, die zich bij de familie Brown in Windsor Gardens heeft gevestigd, is populair geworden in zijn gemeenschap en biedt mensen op verschillende manieren emotionele steun. Om een uniek pop-up boek van Londen te kunnen kopen in het antiquariaat van Samuel Gruber voor de 100e verjaardag van zijn tante Lucy, doet Paddington verschillende klusjes en spaart hij zijn loon, maar het boek wordt gestolen.

Paddington zet de achtervolging in, maar de dief ontsnapt en Paddington wordt erin geluisd. De dief keert terug naar huis en blijkt Phoenix Buchanan te zijn, een egoïstische acteur die vlakbij de Browns woont. Paddington verschijnt voor de rechter, en hoewel Gruber verklaart dat hij niet gelooft dat Paddington het boek heeft gestolen, en er geen bewijs is voor het bestaan van de dief, wordt Paddington veroordeeld en naar de gevangenis gestuurd.

https://media.epicplace.info/paddington-2/

Rent is een Amerikaanse musical dramafilm uit 2005 onder regie van Chris Columbus. Het is een bewerking van de gelijknamige Broadwaymusical uit 1996, die op haar beurt gebaseerd is op de opera La Bohème uit 1896 van Giacomo Puccini.

De film, met zes van de originele Broadway castleden die hun rollen herhalen, toont het leven van verschillende bohemiens en hun strijd met seksualiteit, drugs, het betalen van hun huur, en het leven in de schaduw van AIDS in de gritty East Village van New York City tussen 1989 en 1990.

https://media.epicplace.info/rent/

Say Anything… is een romantische komedie annex dramafilm uit 1989, het regiedebuut van Cameron Crowe, met in de hoofdrollen onder meer John Cusack en Ione Skye.

Net na zijn schoolexamen probeert Lloyd (John Cusack) een romance te beginnen met zijn voormalige klasgenote Diane (Ione Skye). Lloyd was een middelmatige scholier, terwijl Diane het juist heel goed deed en daarom na de zomer met een beurs gaat studeren in Engeland, iets waar Lloyd uiteraard niet blij mee is. 

De onervaren Lloyd krijgt steun van zijn familie, maar heeft het te stellen met Dianes vader (John Mahoney), die hem niet goed genoeg vindt voor zijn dochter. Een andere moeilijkheid is dat Diane zich verplicht voelt om meer tijd door te brengen met haar vader, die door de belastingdienst verdacht wordt van fraude in het verpleeghuis dat hij bezit.

https://media.epicplace.info/say-anything/

De film opent in het Houston Astrodome in Houston, Texas op 26 februari 1995, waar Tejano superster Selena Quintanilla Pérez speelt voor een uitverkocht publiek (“Disco Medley”).

Dan volgt een flashback naar 1961, waar de jonge Abraham Quintanilla Jr. en zijn band “The Dinos” worden afgewezen door een restauranthouder na een auditie in Texas. Ze treden op voor een Mexicaans-Amerikaanse nachtclub, maar er ontstaat een rel als ze niet de Tejano-muziek (“Oldies Medley”) spelen die het publiek het liefst hoort, maar Amerikaanse pop.

Twintig jaar later is Abraham getrouwd met Marcella Samora, en heeft drie kinderen: zoon Abraham III (A.B.), en dochters Suzette en Selena. Toen hij Selena’s zangtalent ontdekte, richtte hij de band Selena y Los Dinos op, met haar als leadzangeres, A.B. op bas, en Suzette op drums.

Aanvankelijk aarzelend, genieten de kinderen van het maken van muziek (“We Belong Together”). De band verhuist naar Corpus Christi, Texas, en gaat op tournee om het gezin te onderhouden. 

Na een matige ontvangst op een carnaval, begint Selena meer dans en persoonlijkheid toe te voegen aan haar acts. Het succes van de band groeit na lokale optredens. In 1989 onthult Selena haar bustier tijdens een carnavalsoptreden (“Baila Esta Cumbia”), tot grote woede van Abraham vanwege het seksueel suggestieve karakter.

https://media.epicplace.info/selena/

 

Shaft is een Amerikaanse actiefilm uit 1971 onder regie van Gordon Parks. De productie groeide uit tot een boegbeeld van het blaxploitation-genre. Het verhaal werd gebaseerd op het gelijknamige boek van Ernest Tidyman. Voor de filmmuziek getiteld Theme from Shaft won Isaac Hayes zowel een Oscar, een Grammy Award als een Golden Globe.

Shaft werd in 1972 opgevolgd door Shaft’s Big Score en in 1973 door Shaft in Africa, net als het origineel ook allebei met Roundtree als het titelpersonage. Het origineel werd in 2000 opgenomen in het National Film Registry. In 2000 werd geprobeerd de serie nieuw leven in te blazen met een film die opnieuw Shaft werd genoemd. 

Hierin verschijnt Roundtree opnieuw als Shaft, maar dan als bijpersonage dat het stokje als privédetective doorgeeft aan zijn neef die ook John Shaft (Samuel L. Jackson) heet.

https://media.epicplace.info/shaft/

The Shining is een Amerikaanse-Britse horrorfilm uit 1980, geregisseerd door Stanley Kubrick. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King uit 1977.

Schrijver Jack Torrance is afgeholpen van zijn drankverslaving, nadat hij tijdens een driftbui zijn zoontje Danny een keer heeft mishandeld. Hij vindt een tijdelijke baan als huisbewaarder in het prestigieuze Overlook Hotel in de Rocky Mountains, Colorado, dat gedurende de wintermaanden gesloten is vanwege de extreme weersomstandigheden. 

Jack krijgt de taak om de verwarmingsinstallatie in de gaten te houden en desnoods reparaties uit te voeren. De manager Stuart Ullman vertelt Jack van tevoren over een van de eerdere huisbewaarders, Charles Grady. Die werd tijdens zijn verblijf in het hotel in de winter van 1970 krankzinnig en vermoordde vervolgens zijn vrouw en twee dochtertjes met een bijl.

https://media.epicplace.info/the-shining/

Shiva Baby is een komediefilm uit 2020, geschreven en geregisseerd door Emma Seligman. De film is een internationale coproductie van de Verenigde Staten en Canada en vertolkt Rachel Sennott als Danielle, een richtingloze jonge biseksuele Joodse vrouw die een shiva bijwoont met haar ouders, Joel (Fred Melamed) en Debbie (Polly Draper).

Andere aanwezigen zijn haar succesvolle ex-vriendin Maya (Molly Gordon), en haar suikeroom Max (Danny Deferrari) met zijn vrouw Kim (Dianna Agron) en hun krijsende baby. Ook Jackie Hoffman, Deborah Offner, Rita Gardner en Sondra James zijn te zien in bijrollen.

Aangepast van Seligman’s eigen korte film uit 2018 met dezelfde naam, ging Shiva Baby online in première op het 2020 South by Southwest filmfestival, terwijl de eerste publieke vertoningen waren op het 2020 Toronto International Film Festival (TIFF), als gevolg van de COVID-19 pandemie.

De film werd uitgebracht in de bioscoop en streaming op 2 april 2021. De gebeurtenissen van de film spelen zich bijna volledig af in real time en op één locatie terwijl Danielle haar romantische en carrière vooruitzichten verkent onder het intense toezicht van haar familie, vrienden en veroordelende buren.

Shiva Baby kreeg positieve kritieken van critici. Het werd geprezen om zijn representatie van biseksuele en Joodse mensen, terwijl het ook werd beschreven als toegankelijk voor mensen buiten die groepen, en voor het effectief overbrengen van angst opwekkende claustrofobie.

Seligman werd geprezen voor haar succesvolle spanningsopbouw in de film, vooral in haar regiedebuut, en won verschillende prijzen voor haar scenario. De cast en de muzikale score van Ariel Marx, die werd vergeleken met die van een horrorfilm, werden ook geprezen.

https://media.epicplace.info/shiva-baby/

The Sisterhood of the Traveling Pants (Nederlands: 4 vriendinnen 1 spijkerbroek) is een Amerikaanse film uit 2005 die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ann Brashares. Er zijn wel veel details in de film die niet overeenkomen met het boek, dat deel uitmaakt van een serie met meerdere delen.

Vier zestienjarige meisjes zijn al sinds hun kindertijd onafscheidelijk. De komende zomer zullen ze echter apart doorbrengen. Lena gaat naar haar grootouders in Griekenland, Bridget gaat op voetbalkamp in Mexico, Carmen gaat naar haar vader in South Carolina en Tibby blijft thuis en gaat werken in een supermarkt. 

Carmen had een paar maanden terug samen met Lena een broek gekocht bij een tweedehands zaak, zonder erbij na te denken. De namiddag voor het vertrek zagen ze hem in Carmens kast liggen. De spijkerbroek past hen vreemd genoeg alle vier perfect, ondanks dat ze niet even groot zijn of hetzelfde figuur hebben. Ze besluiten de broek naar elkaar op te sturen terwijl ze uit elkaar zijn. Lena krijgt de broek als eerste en neemt hem mee naar Griekenland. Ze stuurt de broek tweemaal door: de eerste keer naar Tibby en de tweede keer naar Bridget.

https://media.epicplace.info/the-sisterhood-of-the-traveling-pants/

Spirited Away: De reis van Chihiro (Japans: 千と千尋の神隠し; Hepburn: Sen to Chihiro no kamikakushi, “Sen en Chihiro’s mysterieuze verdwijning”) is een Japanse animatiefilm (anime) uit 2001 van Hayao Miyazaki (宮崎 駿), geproduceerd door Studio Ghibli. De film won in 2002 de Gouden Beer (ex aequo) op het internationaal filmfestival van Berlijn en in 2003 een Academy Award voor Beste Animatiefilm.

De film werd in Nederland diverse malen opnieuw uitgebracht; de filmhuizen namen de film steeds opnieuw op in hun programmering. De film werd ook vertoond op het Filmfestival van Rotterdam en het kinderfilmfestival Cinekid in Amsterdam, waar de film de juryprijs won.

De tienjarige Chihiro Ogino (荻野 千尋) en haar ouders Akio en Yuko zijn net in de stad aangekomen als haar vader op weg naar hun nieuwe huis een verkeerde afslag neemt. Aan het eind van de weg bevindt zich een tunnel die leidt naar wat lijkt op een verlaten attractiepark. In werkelijkheid biedt de tunnel toegang tot de geestenwereld een badhuis (sentō) waar shinto-goden en -geesten komen om uit te rusten. 

Chihiro’s vader staat erop het park te verkennen en volgt zijn neus naar een kraampje, waar hij en Yuko zich meteen tegoed beginnen te doen aan het overvloedige eten. Chihiro voelt zich hier ongemakkelijk bij en rent weg om de rest van het park zelf te verkennen. Aangekomen bij een gigantisch badhuis stuit ze op een jongen genaamd Haku, die Chihiro waarschuwt dat ze weg moet voordat het donker wordt. Chihiro rent terug naar het restaurant, waar ze tot haar schrik ontdekt dat haar ouders in grote varkens veranderd zijn. Ze probeert weg te komen maar de grasvlakte naar de tunnel is onder water gelopen.

Tenet, ook geschreven als TENƎꓕ, is een Amerikaans-Britse actiethriller uit 2020 die geschreven en geregisseerd werd door Christopher Nolan. De hoofdrollen worden vertolkt door John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki en Kenneth Branagh.

Een CIA-agent, de “Protagonist”, neemt deel aan een extractieoperatie in een operahuis in Kiev. Een gemaskerde soldaat, gekenmerkt met een roodgekleurd kettinkje aan zijn tas, redt het leven van de Protagonist door een kogel door een schutter ‘omgekeerd af te vuren’. 

Nadat hij een voor hem onbekend artefact in handen heeft gekregen, wordt de Protagonist gevangen genomen en gemarteld door huurlingen. Hij bijt op een cyanidepil om te ontsnappen aan de marteling. Echter wordt hij wakker op een boot op de Oostzee, waar zijn supervisor van de CIA vertelt dat de cyanidepil een test van loyaliteit was; zijn team is tijdens de missie in Kiev vermoord en het artefact is zoek geraakt.

This Is Where I Leave You is een Amerikaanse komedie-dramafilm uit 2014 onder regie van Shawn Levy met in de hoofdrollen Jason Bateman, Tina Fey, Adam Driver, Rose Byrne, Corey Stoll, Kathryn Hahn, Connie Britton, Timothy Olyphant, Dax Shepard, en Jane Fonda.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2009 van Jonathan Tropper, die ook het scenario van de film schreef. This is Where I Leave You vertelt het verhaal van vier volwassen broers en zussen die na het overlijden van hun vader gedwongen worden terug te keren naar hun ouderlijk huis en zeven dagen onder één dak moeten leven, samen met hun overbezorgde moeder en een assortiment aan echtgenoten, exen en mogelijke toekomstige echtgenoten.

De film werd uitgebracht op 19 september 2014 en haalde een brutowinst van 41,3 miljoen dollar tegen een productiebudget van 19,8 miljoen dollar.

https://media.epicplace.info/this-is-where-i-leave-you/

 

 

Als er iets is dat we geleerd hebben van zijn Twitter de laatste jaren, is het dat iedereen Tony Hawk kent en niemand Tony Hawk kent. Maar we komen een beetje dichterbij in deze nieuwe doc over zijn leven en opkomst tot roem die aanvoelt als een spirituele opvolger van Dogtown en Z Boys.

Het is altijd wild om te zien hoe een van de beste mensen in hun vakgebied groot is geworden, maar vooral als de populariteit van de sport met je meegroeit, en exponentieel ook nog. Het is geweldig om legendes als Stacy Peralta en Rodney Mullen te zien reflecteren op Tony en op de tijd. Een aanrader voor zowel skateboard fans als iedereen voor wie dit een intro zou zijn.

The Truman Show is een Amerikaanse film uit 1998, geregisseerd door Peter Weir. De film is geschreven door Andrew Niccol en heeft Jim Carrey in de hoofdrol. Het verhaal is gedeeltelijk gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick uit 1959, Time Out of Joint en op een aflevering uit de populaire sciencefictionserie Twilight Zone (A World of Difference). Hoofdpersoon Truman Burbank speelt zonder het te weten de hoofdrol in een realitysoap, alles om hem heen is decor en zijn ‘naasten’ acteren die rol slechts.

De film was zowel financieel als qua recensies een succes. De film won drie Golden Globes en was genomineerd voor drie Oscars. Een bepaald type waanvoorstelling uit de psychologie is naar deze film genoemd is, de Truman Show-waan.

De film speelt zich af in een wereld waarin een stad is gebouwd als decor voor een realitysoap. Alle ‘bewoners’ zijn acteurs behalve één iemand: Truman Burbank (Carrey), de hoofdrolspeler van de show. Hij is er als enige niet van op de hoogte dat hij in een nagemaakte wereld leeft omdat hij als kind is geselecteerd uit een aantal ongewenste kinderen en ‘geadopteerd’ door het bedrijf dat de show exploiteert. 

De wereld om hem heen, het eiland met daarop zijn woonplaats Seahaven, is in werkelijkheid een groot, koepelvorming gebouw in Hollywood waarin zon, maan en weer gesimuleerd worden. Het is daarmee tevens het grootste gebouw ter wereld. Trumans geestelijk ‘vader’ Christof (gespeeld door Ed Harris), bevindt zich in een controlekamer in de maan, vanwaar hij Trumans leven en de show kan overzien. 

Trumans baan bij een verzekeraar, en alle andere aspecten van zijn leven, zijn stuk voor stuk in scène gezet. Om te voorkomen dat Truman uit de wereld zou willen ontsnappen, is de dood van zijn fictieve vader (bij een zeilongeluk) in scène gezet, zodat Truman watervrees ontwikkelde. Bovendien prijzen alle media Seahaven en het leven thuis, terwijl de gevaren van reizen en vreemde streken worden benadrukt. Een trouwe schare kijkers volgt ieder moment van Trumans doen en laten.

https://media.epicplace.info/the-truman-show/

West Side Story is een Amerikaanse musicalfilm uit 2021 onder regie van Steven Spielberg. De film is net als de gelijknamige productie uit 1961 een verfilming van de Broadwaymusical West Side Story (1957), gecomponeerd door Leonard Bernstein, die op zijn beurt een moderne bewerking is van de Shakespeare-tragedie Romeo en Julia. De hoofdrollen worden vertolkt door Ansel Elgort, Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, Rita Moreno en Rachel Zegler.

De Jets en de Sharks zijn twee rivaliserende jeugdbendes uit New York met elk een andere etnische achtergrond. Tony behoorde ooit tot de Jets, terwijl Maria de zus is van Sharks-leider Bernardo. Ondanks de rivaliteit tussen de twee bendes worden Tony en Maria verliefd op elkaar en beginnen ze aan een verboden romance.

https://media.epicplace.info/west-side-story/

De film gaat over Harry en Sally, die elkaar ontmoeten in hun studententijd en elkaar in de loop der tijd min of meer toevallig steeds tegenkomen. When Harry Met Sally… was een groot succes in de bioscopen en werd ook door de critici enthousiast onthaald. 

De film is onder andere bekend door de scène in een eethuis in Manhattan, waarin Sally hardop een orgasme simuleert, om te bewijzen dat mannen een gespeeld vrouwelijk orgasme niet kunnen onderscheiden van een echt.

Sally Albright wil journalistiek gaan studeren in New York en besluit hier per auto heen te reizen. Haar vriendin Amanda vraagt of haar vriend, Harry Burns, met Sally mee mag rijden. 

Onderweg praten de twee over allerlei zaken. Een belangrijk discussiepunt is seks. Volgens Harry kunnen mannen en vrouwen geen vriendschap hebben, omdat de seks er altijd tussenkomt. Deze stellingname schiet Sally in het verkeerde keelgat en eenmaal in New York nemen de twee met ruzie afscheid van elkaar.

https://media.epicplace.info/when-harry-met-sally/

Where the Wild Things Are is een fantasy-avonturenfilm uit 2009, geregisseerd door Spike Jonze. De film is geschreven door Jonze en Dave Eggers, en is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Maurice Sendak uit 1963. Het combineert live-action, performers in kostuums, animatronics, en computer-gegenereerde beelden (CGI).

De film heeft Max Records in de hoofdrol en de stemmen van James Gandolfini, Paul Dano, Lauren Ambrose, Forest Whitaker, Catherine O’Hara, en Chris Cooper. De film draait om een eenzame jongen genaamd Max die wegzeilt naar een eiland bewoond door wezens bekend als de “Wild Things”, die Max tot hun koning uitroepen.

In het begin van de jaren 1980, overwoog Disney de film te adapteren als een mix van traditioneel geanimeerde personages en computer-gegenereerde omgevingen, maar de ontwikkeling ging niet verder dan een testfilm om te zien hoe de animatie hybridiseren zou resulteren.

In 2001, Universal Studios verwierf de rechten op de bewerking van het boek en in eerste instantie geprobeerd om een computer-geanimeerde bewerking te ontwikkelen met Disney animator Eric Goldberg, maar de CGI concept werd vervangen door een live-action een in 2003, en Goldberg werd gedropt voor Spike Jonze.

De film werd gecoproduceerd door acteur Tom Hanks via zijn productiemaatschappij Playtone en gemaakt met een geschat budget van 100 miljoen dollar. Where the Wild Things Are was een gezamenlijke productie tussen Australië, Duitsland en de Verenigde Staten, en werd voornamelijk gefilmd in Melbourne.

https://media.epicplace.info/where-the-wild-things-are/

 

The Wizard of Oz is een Amerikaanse musical/fantasyfilm uit 1939, gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van L. Frank Baum. De film is geregisseerd door Victor Fleming. Hoofdrollen worden vertolkt door Judy Garland, Ray Bolger, Jack Haley, Bert Lahr en Frank Morgan. De film is een productie van Metro-Goldwyn-Mayer.

De film geldt tegenwoordig als de bekendste verfilming van Baums boek, en als een van de beroemdste films aller tijden. Hij wordt met een zekere regelmaat op televisie vertoond, dikwijls rond de feestdagen. Alleen de remake uit 1978, The Wiz (die in tegenstelling tot deze film minder geld opbracht dan zijn budget en door critici werd afgekraakt), komt enigszins in de buurt.

De film draait om de 15-jarige Dorothy Gale, die met haar tante Em, haar oom Henry en haar hondje Toto in een boerderij in het Amerikaanse Kansas woont. Wanneer op een dag een tornado hun huis treft, kunnen Dorothy en Toto als enigen niet op tijd in de schuilkelder onder het huis komen. Ze zijn gedwongen in het huis zelf te schuilen. 

Het huis wordt door de tornado echter weggeblazen naar het magische land van Oz. Kort na haar aankomst in Oz blijkt dat Dorothy onbedoeld een slechte heks (de boze heks van het oosten) heeft uitgeschakeld omdat haar huis bovenop haar is geland. Glinda, een goede heks (van het noorden), geeft Dorothy de magische schoenen van de gedode heks omdat deze Dorothy beschermen tegen de slechte heks van het westen, de zus van de heks die ze net gedood heeft. 

Tevens vertelt ze Dorothy dat, als ze ooit nog terug wil keren naar Kansas, ze de hulp moet verkrijgen van de grote tovenaar van Oz (“The Wonderful Wizard of Oz”).

https://media.epicplace.info/the-wizard-of-oz/

Young Adult is een Amerikaanse komedie-dramafilm uit 2011, geregisseerd door Jason Reitman, geschreven door Diablo Cody, en met Charlize Theron in de hoofdrol. 

Reitman en Cody werkten eerder samen aan Juno (2007). Young Adult begon een gelimiteerde release op 9 december 2011, alvorens uit te breiden naar een brede release op 16 december 2011. Het kreeg over het algemeen positieve kritieken van critici, en Theron verdiende een Golden Globe nominatie voor haar prestaties.

Mavis Gary is een 37-jarige gescheiden, alcoholische ghostwriter van een serie young adult romans, op deadline met haar redacteur om het laatste boek van de binnenkort geannuleerde serie af te maken. Mavis ontvangt een e-mail met een foto van het pasgeboren dochtertje van haar schoolvriendje Buddy Slade en zijn vrouw Beth. 

Mavis gelooft dat dit een teken is dat zij en Buddy voor elkaar bestemd zijn en verlaat Minneapolis om terug te keren naar haar geboortestad Mercury, Minnesota, om haar leven met Buddy terug op te eisen, onder het voorwendsel dat ze toezicht moet houden op een vastgoeddeal.

https://media.epicplace.info/young-adult/

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “73 van de beste films te streamen op HBO Max

The Batman, The Blair Witch Project, Tony Hawk: Until The Wheels Fall Off, and more great titles you'll want to stream this month.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)