Popartiest Sigrid brengt haar langverwachte tweede album How To Let Go uit

Leren hoe los te laten is de kern van Sigrid’s langverwachte tweede album, How To Let Go, nu uit op Island Records. Geschreven over een periode van intense zelfreflectie tijdens de pandemie, How To Let Go is een meesterwerk in pop alchemie.

Sigrid’s befaamde powerhouse vocal en onmiddellijke pop hooks door een nieuwe lens van live instrumentatie en experimentele productie, de opvolger van 2019’s Sucker Punch is een verkenning naar anthemic pop soundscapes, en allemaal geschreven voor Sigrid’s definiërende happy place: het podium.

In de afgelopen vijf jaar zijn we getuige geweest van een alternatieve popster die lovende kritieken, talloze awards en onderscheidingen heeft gewonnen, over de hele wereld heeft getoerd en meer dan 100.000 platen heeft verkocht op haar debuut, maar altijd trouw is gebleven aan haar Noorse roots en ons zowel comfort als escapisme heeft laten voelen in een steeds veranderend, onzeker landschap. 

Nu al beschreven als een perfecte zomer luisterervaring (Who What Wear), How To Let Go bevat de zelf-liefde zomerdisco tune Mirror, de dans-achtige-niemand-kijkt Burning Bridges, de donderende krachtpatser It Gets Dark, en de recente kolossale samenwerking met de Britse rockband Bring Me The Horizon, Bad Life. 

Nu is A Driver Saved My Night het nieuwste nummer dat van How To Let Go komt, een epische dance-synth tune geïnspireerd door de vriendelijkheid van vreemden en dat moment dat alles wat je nodig hebt een taxi naar huis is; je bent nooit alleen als je naar muziek luistert, zegt Sigrid.

Het schrijven van enorme popsongs vanuit het hart met die rasp en herinnerend aan grote vocalisten van Stevie Nicks tot Carole King en Freddie Mercury, sinds Sigrid’s opgang naar popsterrendom in 2017, heeft de 25-jarige alle onderscheidingen behaald die een jonge artiest uit een klein stadje voor de kust van Noorwegen zich ooit had kunnen voorstellen. 

Sigrid heeft podia verlicht met haar non-conformistische en progressieve opvattingen over de vrouwelijkheid in pop. 

Sigrid is bekend geworden om haar high-energy live shows, het schrijven van anthemic chorus’ voor festivals die haar definitieve podium zouden worden. 

Het is geen verrassing dat de enige plek waar Sigrid echt het gevoel heeft dat ze “al die emoties” kwijt kan, live optreden met haar band is.

De 12 tracks tellende LP How To Let Go is geschreven op een moment dat Sigrid veel aan het nadenken was over haar leven in Noorwegen en haar leven buiten Noorwegen. “Het zijn twee verschillende dingen. Het chille meisje dat houdt van skiën en wandelen en koken versus het andere deel van mij dat zoiets heeft van ‘laten we uitgaan’, of laten we massale shows spelen, het podium op gaan en nergens bang voor zijn.

Ik was als kind altijd zo verlegen, maar als ik dan op het podium sta, bijvoorbeeld op Glastonbury, vind ik het heerlijk om mezelf erin te verliezen. 

Sigrid merkt op dat die persoonlijkheden soms botsen en dat je in de war raakt over wat je goed doet in het leven, dat je beide kanten wilt maar beseft dat ze soms niet altijd op één lijn liggen. 

Dit gevoel van verschillende perspectieven en het bekijken van hetzelfde vanuit een nieuwe hoek, wordt weerspiegeld in de verbazingwekkend surrealistische video voor “It Gets Dark,” die werd gemaakt met “Mirror” regisseur Femke Huurdeman en CANADA (Dua Lipa, Rosalia), met Sigrid die ontsnapt naar de ruimte.

Luister nu naar Sigrid’s “How To Let Go”, stream het op je favoriete muziek service en connect met haar op social media.

Connect with Sigrid: Instagram | Twitter

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)