Lady Gaga’s Top Gun 2 videoclip maakt Goose’s dood nog emotioneler

Lady Gaga's Top Gun: Maverick videoclip voor "Hold My Hand" geeft de dood van Goose in de eerste Top Gun film nog meer emotioneel gewicht.

Lady Gaga’s nieuwe nummer voor de Top Gun: Maverick soundtrack maakt Goose’s dood in de eerste film nog emotioneler. Top Gun: Maverick is het eerste vervolg op de enorme hit, die sinds de eerste release nog steeds een innemende klassieker in het genre is. Geregisseerd door Joseph Kosinski met een script van Christopher McQuarrie, Eric Warren Singer, en Ehren Kruger. 

Lady Gaga Hold My Hand

Top Gun: Maverick brengt Cruise’s Maverick terug, deze keer als instructeur van een nieuwe generatie gevechtspiloten aan het befaamde marine programma, gespeeld door Miles Teller, Lewis Pullman, Glen Powell, Monica Barbaro, Jay Ellis, en Danny Ramirez. De cast bestaat verder uit Jennifer Connelly, Jon Hamm en Ed Harris, en Val Kilmer, die zijn rol als Iceman herneemt.

Uitgebracht in 1986 en geregisseerd door Tony Scott, concentreerde de eerste Top Gun zich op Pete Maverick Mitchell van Tom Cruise, een F-14 gevechtspiloot die samen met zijn partner, Nick Goose Bradshaw, gespeeld door Anthony Edwards, naar het United States Navy Strike Fighter Tactics Instructor programma gaat, aka Top Gun. 

In de film wordt Goose gedood wanneer hij en Maverick uit hun vliegtuig springen, wat Maverick een enorm schuldgevoel bezorgt, vooral omdat hij Gooses vrouw en kinderen kent.

In een nieuwe videoclip van Lady Gaga voor haar nummer “Hold My Hand” op de Top Gun: Maverick soundtrack, wordt de emotionele impact en resonantie van Goose’s dood naar de voorgrond gebracht als Maverick te zien is terwijl hij nadenkt over zijn oude partner.

Opnamen uit Top Gun worden getoond in de video, waaronder de scène waarin Goose wordt gedood, maar ook momenten waarop hij nog leeft en bij zijn familie is.

Maverick is te zien in het heden, werkend in een hangar met een fotobord met beelden van Goose en zijn familie, waaronder een jonge Miles Teller, die Goose’s zoon speelt in de film.

Het sombere, maar opbeurende nummer bevat ook beelden uit de nieuwe film, wat suggereert dat er nog meer emotionele momenten voor de franchise in het verschiet liggen. Bekijk de video hieronder:

Video afspelen

De originele Top Gun soundtrack was een groot succes voor de film en zorgde voor enkele hits, met Kenny Loggins’ Danger Zone (die ook in de nieuwe film te horen is) en Berlin’s Take My Breath Away, die een Oscar won voor Beste Lied. 

Het album werd 9x platina en bevatte ook het befaamde Top Gun Anthem van Harold Faltermeyer, die ook de muziek verzorgt voor Top Gun: Maverick met veteraan componist Hans Zimmer, evenals Lady Gaga. 

Cruise zei kortgeleden dat Lady Gaga’s betrokkenheid die deuren opende naar de emotionele kern van de film en dat Hold My Hand de onderliggende muziek en de hartslag van Top Gun: Maverick werd.

De muziek van de originele Top Gun zit diep verweven in de film, van de liedjes tot de soundtrack, wat waarschijnlijk de reden is waarom er vandaag de dag nog steeds naar geluisterd en verwezen wordt.

Lady Gaga is een enorm getalenteerde muzikante, en met haar op de Top Gun: Maverick soundtrack te hebben, voelt als een geweldige pasvorm voor de franchise.

Met zoveel zorg besteed aan de muziek, lijkt het erop dat de filmmakers ernaar streven om in dezelfde geest van het origineel te tappen, terwijl ze vooruit gaan met nieuwe muziek die past bij Top Gun: Maverick’s emotionele kern, evenals de spannende actie die het definieert.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)