Krijg hier tips voor waargebeurde verhalen op de drie belangrijkste streamers van België.

Netflix, Disney+, Streamz en waargebeurde verhalen

Netflix, Disney+ en Streamz zijn op dit moment de belangrijkste streaming diensten van ons kleine landje. Wie houd van waargebeurde verhalen heeft soms een hele zoektocht voor de boeg. We geven je wat tips wat er te beleven is zowel op Netflix, Disney+ en Streamz.

billions

Billions is een Amerikaanse televisiedramaserie die op 17 januari 2016 voor het eerst werd uitgezonden op Showtime. De serie werd gecreëerd door Brian Koppelman, David Levien en Andrew Ross Sorkin met Paul Giamatti en Damian Lewis in de hoofdrol. De serie speelt zich af in de wereld van machtspolitiek en financiële wereld in New York.

Billions werd licht gebaseerd op de activiteiten van Preet Bharara, officier van justitie van het zuidelijke district van New York, en zijn juridische gevechten met Steven A. Cohen van het hefboomfonds S.A.C. Capital Advisors.

Het tweede seizoen werd licht gebaseerd op de manipulaties van Salomon Brothers in 1991 op de markt van de schatkistcertificaten, met inbegrip van de rol van CEO John Gutfreund en obligatiehandelaar Paul Mozer.

Er werden al vier seizoenen integraal uitgezonden. Seizoen 5 ging van start op 3 mei 2020. Aangezien seizoen 5 nog gedeeltelijk in productie was toen de COVID-19-pandemie begon, werd besloten om de al afgewerkte eerste zeven afleveringen van dat seizoen al uit te zenden en de vijf laatste afleveringen later, op een nog ander te bepalen datum eind 2020 uit te brengen.

In oktober 2020 liet Gary Levine, President of Entertainment bij Showtime Networks Inc, echter weten dat de overblijvende afleveringen van seizoen 5 pas in 2021 zouden uitgezonden worden in plaats van in het najaar van 2020. Billions werd ook vernieuwd voor een zesde seizoen.

The Staircase

The Staircase is een aankomende Amerikaanse waargebeurde misdaad drama streaming televisie miniserie gemaakt en geschreven door Antonio Campos en Maggie Cohn, gebaseerd op de 2004 waargebeurde misdaad docuserie met dezelfde naam gemaakt door Jean-Xavier de Lestrade.

In de serie speelt Colin Firth de rol van Michael Peterson, een schrijver die veroordeeld is voor de moord op zijn vrouw Kathleen Peterson (Toni Collette), die dood werd aangetroffen onder aan de trap in hun huis.

run

Run is een Amerikaanse komedie thriller televisieserie gemaakt door Vicky Jones die op 12 april 2020 in première ging op HBO

Het heeft Merritt Wever en Domhnall Gleeson in de hoofdrollen, en een van de uitvoerende producenten is de frequente medewerkster van Jones, Phoebe Waller-Bridge. De pilootaflevering van Run werd geregisseerd door Kate Dennis.

Ruby Richardson verlaat haar gewone leven in de buitenwijken om haar verleden te herbeleven met haar studievriend, Billy Johnson.

De twee hadden 17 jaar eerder een pact gesloten: Als een van hen het woord “RUN” sms’te en de ander antwoordde met hetzelfde, zouden ze alles laten vallen en elkaar ontmoeten in Grand Central Terminal en samen door Amerika reizen.

Barb and Star go to Vista Del Mar

Barb and Star Go to Vista Del Mar is een Amerikaanse komediefilm uit 2021, geregisseerd door Josh Greenbaum, naar een scenario van Kristen Wiig en Annie Mumolo, die ook de hoofdrollen vertolken. 

Ook met Jamie Dornan en Damon Wayans Jr, volgt het verhaal twee beste vrienden uit Nebraska die naar Florida reizen op vakantie alleen om verstrikt te raken in het complot van een schurk.

Barb en Star, de beste vriendinnen van middelbare leeftijd, verlaten voor het eerst hun woonplaats Soft Rock in Nebraska om op vakantie te gaan naar Vista Del Mar in Florida.

Ze zijn bang om iets nieuws te proberen. De twee vriendinnen verzinnen een verhaal over een vrouw genaamd “Trish”, die een watergeest wordt.

Bij aankomst vinden ze onderdak in het luxueuze Vista Del Mar Hotel en besluiten ze vele excursies uit te proberen, met name een tochtje op een opblaasbare bananen-binnenband.

The Hidden Life of Trees

Praten bomen met elkaar? Voelen ze pijn? Hebben ze een geheugen en een sociaal leven? Boswachter Peter Wohlleben neemt je mee op ontdekkingstocht van een onbekende wereld.

Heel de wereld praat over het milieu, maar toch lukt het vaak niet om naar de natuur zelf te luisteren. 

Het is voor Duitse boswachter Peter Wohlleben inmiddels een missie geworden om dit te veranderen. 

Met zijn non-fictie bestseller ‘Het Verborgen Leven van Bomen’, die inmiddels in meer dan veertig landen is verschenen, laat Wohlleben de verborgen wereld van de bossen zien, het zogenaamde ‘Wood Wide Web’ van bomen die met elkaar communiceren. Een wandeling door het bos zal nooit meer hetzelfde zijn.

clark

Dit is het ongelooflijke verhaal achter de meest beruchte gangster van Zweden, Clark Olofsson, wiens beruchte misdaden aanleiding gaven tot de term “Stockholm Syndroom”.

Gebaseerd op de waarheid en leugens van Clark Olofsson’s autobiografie, zal de Zweedstalige serie Clark’s vroege jaren tot heden in beeld brengen. De beruchte gangster begon zijn criminele carrière in de jaren zestig en werd een van de meest controversiële persoonlijkheden in de hedendaagse Zweedse geschiedenis.

Veroordeeld voor verschillende aanklachten van drugshandel, poging tot moord, mishandeling, diefstal en tientallen bankovervallen, heeft hij meer dan de helft van zijn leven achter de tralies doorgebracht en een spoor van trauma, liefdesverdriet, teleurstelling en algehele verwoesting achtergelaten.

In de jaren 1970 gaf Clark aanleiding tot het idee van “Het Stockholm Syndroom” tijdens een mislukte bankoverval in Stockholm en sindsdien heeft hij zijn positie als beroemdheidscrimineel behouden door heel Zweden voor de gek te houden en verliefd op hem te worden. Net zoals hij wilde.

Blood Sisters vanaf 5 mei op Netflix

Blood Sisters

Geproduceerd door het toonaangevende Nigeriaanse productiebedrijf EbonyLife Studios, opgericht door Mo Abudu, zal de vierdelige misdaadthriller, geregisseerd door Biyi Bandele en Kenneth Gyang, op 5 mei wereldwijd van start gaan op de streamingdienst. De serie is Abudu’s nieuwste project voor Netflix als onderdeel van haar multi-title deal met het platform.

Beste vriendinnen Sarah en Kemi, aan elkaar verbonden door een gevaarlijk geheim, moeten vluchten nadat een rijke bruidegom is verdwenen op zijn eigen verlovingsfeest.

The Sound of Magic

The Sound of Magic (Koreaans: 안나라수마나라; RR: Annarasumanara) is een aankomende Zuid-Koreaanse streaming televisieserie gebaseerd op Naver webtoon Annarasumanara van Ha Il-kwon.

Geregisseerd door Kim Seong-yoon en geschreven door Kim Min-jeong, met in de hoofdrollen Ji Chang-wook, Choi Sung-eun en Hwang In-youp.

Het fantasie-musical drama vertelt het verhaal van een mysterieuze tovenaar Lee Eul die plotseling verschijnt voor een meisje dat haar droom kwijt is, Yoon Ah-yi en een jongen die gedwongen wordt om te dromen, Na Il-deung

The Reason I Jump

In 2007 schreef de destijds 13-jarige Naoki Higashida uit Japan de bestseller The Reason I Jump waarmee hij een inkijkje gaf in zijn belevingswereld als niet-sprekend kind met autisme. 

Met de gelijknamige documentaire gebruikt de bekroonde filmmaker Jerry Rothwell de kracht van cinema om deze intense zintuiglijke werelden te verbeelden. 

Het leverde intieme portretten op van vijf opmerkelijke niet-sprekende autistische jongeren uit diverse werelddelen. 

Jonge mensen die de werkelijkheid op uiteen lopende manieren ervaren en geleerd hebben om zich toch te kunnen uiten, met hulp van vrienden en familie.

De rake scènes maken indruk, openen de ogen en vallen vaak samen met de woorden van Naoki’s boek. In een maalstroom van gedachten, gevoelens, impulsen en herinneringen beseft hij geleidelijk steeds meer wat zijn autisme voor hem betekent, hoe zijn perceptie verschilt van die van anderen en waarom hij doet zoals hij doet.

Bijna als een routekaart in zijn brein. “To me autism is normal. I can’t be sure what your normal is even like.”

Ieder mens met of zonder autisme voelt de behoefte tot communicatie en niet kunnen praten betekent niet dat er niets te zeggen valt. 

Met deze glorieuze film spreekt Rothwell boekdelen.

The Reason I Jump van de bekroonde regisseur Jerry Rothwell (The School in the Cloud, Heavy Load en Deep Water) won o.a. de Audience Award in de categorie World Cinema Documentary op Sundance 2020, werd genomineerd voor drie BAFTA’s en ontving twee nominaties voor een IDA Documentary Award (best feature, best director).

De bekende Britse schrijver – met maar liefst 2 genomineerde boeken voor de Man Booker Prize David Mitchell (Droom Nummer 9/ Number9dream en Cloud Atlas/Wolkenatlas) vertaalde samen met zijn vrouw Keiko Yoshida het boek van Naoki Higashida naar het Engels en schreef ook de inleiding. 

Hij heeft zelf een zoon met autisme en licht in deze documentaire enkele aspecten toe. Het boek Waarom Ik Soms Op En Neer Spring werd in 2018 in Nederland uitgegeven door Boekerij Meulenhoff.

Soul of a Nation Screen Queens Rising (Special)

Deze documentaire onderzoekt hoe zwarte actrices, een historisch over het hoofd geziene en ondergewaardeerde groep in Hollywood, de afgelopen jaren zijn opgeklommen naar de hoogste regionen van entertainment en de Amerikaanse cultuur.

De special onderzoekt hoe zwarte actrices van Hollywood machtsmakelaars zijn geworden en de iconische momenten en rollen de weg voor hen hebben vrijgemaakt vandaag.

De special, gepresenteerd door “ABC News Live Prime” anchor Linsey Davis en ABC News senior national affairs correspondent Deborah Roberts, bevat Roberts’ interview met actrice Tessa Thompson en ABC News’ “GMA3: What You Need to Know” co-anchor T.J. Holmes’ interview met actrice en regisseur Halle Berry.

Het uur bevat ook interviews met actrices Debbie Allen, Jackée Harry, Marla Gibbs en Regina Hall, en entertainment verslaggevers die terugblikken op de eerste mijlpalen voor zwarte vrouwen in Hollywood, het bespreken van de triomfen, de obstakels en degenen die het pad hebben geëffend. De special bevat de terugkeer van de fan-favoriete “In the Kitchen” discussie gemodereerd door “The View” co-host Sunny Hostin.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

13 thoughts on “

Krijg hier tips voor waargebeurde verhalen op de drie belangrijkste streamers van België.

Netflix, Disney+, Streamz en waargebeurde verhalen

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)