Netflix de echte reden waarom de streamer abonnees verliest

Netflix verliest abonnees bij duizenden, waardoor de aandelenkoers in een vrije val belandt, maar in veel opzichten heeft het daar alleen zichzelf de schuld van gegeven.

Duizenden abonnees zeggen Netflix op, en er zijn verschillende belangrijke redenen waarom de streaminggigant moeilijke tijden doormaakt. Netflix heeft in wezen zijn eigen industrie uitgevonden met abonnementsstreaming, door klanten een alles-kan-kijken buffet van films en series aan te bieden waartoe ze toegang hadden voor één laag maandelijks bedrag.

Netflix het topje van de ijsberg

Lange tijd kostte het belangrijkste streamingplan van Netflix slechts $7,99 per maand, waardoor het een uiterst voordelige vorm van entertainment was. Jammer genoeg is die prijs nu veel hoger, maar dat is slechts het topje van de ijsberg.

Eerder deze week kondigde Netflix aan dat het 200.000 abonnees had verloren in het eerste kwartaal van 2022, en verwacht nog eens twee miljoen abonnees te verliezen in het tweede kwartaal.

Dit komt na een lange periode van aanhoudende groei voor het bedrijf, dat vele jaren bijna geen tegenstand bood als de gigant op het gebied van streaming.

Het is geen wonder dat de aandelenkoers van Netflix sterk daalde, want als beleggers niet gewend zijn ooit slecht nieuws te krijgen, lijkt elk soort slecht nieuws erger.

Hoewel Netflix momenteel dreigt met maatregelen zoals het hard aanpakken van het delen van wachtwoorden tussen vrienden en familie, een praktijk die ze ooit aanmoedigden, is de realiteit dat de tegenreactie om dat te doen waarschijnlijk zal leiden tot minder abonnees, niet meer.

Netflix mag dan wel de schuld willen geven aan het delen van wachtwoorden, piraterij en andere economische factoren voor zijn achteruitgang, maar in werkelijkheid is een groot deel van de reden waarom Netflix zich in een slechte positie bevindt te wijten aan overmoed, en zich daardoor laten leiden tot het nemen van twijfelachtige beslissingen.

Een Netflix abonnement wordt steeds duurder

Netflix werd ooit beschouwd als de beste waarde in entertainment, dankzij het aanbieden van duizenden films en tv-programma’s om te streamen voor slechts $ 7,99 per maand.

In 2022 zijn die dagen van waar voor je geld al lang voorbij. Sinds 2014 is de prijs van een standaard Netflix-abonnement zes keer verhoogd, met de meest recente verhoging die de prijs op 15,49 dollar brengt, bijna het dubbele van de oorspronkelijke 7,99 dollar.

Netflix is nu de duurste streamingdienst, met HBO Max op de tweede plaats met $ 15 per maand. Prijsstijgingen zijn een realiteit in het bedrijfsleven, maar zes in acht jaar grenst aan het belachelijke, en het is tot het punt gekomen waar elke nieuwe verhoging zelfs de meest trouwe Netflix-abonnee gestaag boos maakt.

Vooral nu, in een tijd van economische onzekerheid, is het laatste wat iemand wilde zien dat de prijs van zijn Netflix-abonnement opnieuw omhoog ging. Netflix heeft in dit opzicht echt op zijn eigen voet getrapt.

Netflix heeft veel slechte films en programma's (en annuleert goede)

Wat de constante prijsverhogingen nog ondraaglijker maakt voor consumenten, is het feit dat de bibliotheek van Netflix een absolute schaduw is van wat het ooit was.

Een onderzoek uit 2019 suggereerde dat de bibliotheek van films op Netflix sinds 2014 met 40% was gekrompen, en dat aantal is in 2022 waarschijnlijk nog veel hoger.

Hoewel een deel daarvan buiten de controle van Netflix ligt, omdat studio’s ervoor kiezen om hun inhoud te verwijderen, doet Netflix niet veel om het probleem te bestrijden met zijn originele films en series.

Hoewel er zeker veel Netflix-originals zijn, lijkt Netflix bijna geen kwaliteitscontrole te hebben, met Netflix-originals die net zo veel vreselijke releases als goede hebben, zo niet meer.

Sommige van deze kritisch bekritiseerde releases, zoals Adam Sandler’s Netflix films, hebben inderdaad hun fans, maar ook velen afstoten.

Het helpt ook echt niet dat Netflix zo snel is geworden om elke originele serie te annuleren die er niet in slaagt om een onmiddellijk succes te worden.

Fans van geannuleerde series zoals The Order, The OA, The Society, Archive 81, en nog veel meer voelen nog steeds dat gevoel van teleurstelling.

Zelfs GLOW, dat een hit was, werd abrupt geannuleerd.

Netflix Has Few Franchises (When They Matter More Than Ever)

Een ander groot gebied waar Netflix tekort schiet zijn grote franchises, terwijl andere streamers daar juist op floreren.

Op dit moment is de enige grote crossover hit die Netflix nog heeft Stranger Things, die op zijn einde loopt.

The Witcher is ook heel populair, maar in mindere mate, hoewel Netflix wel de Knives Out-vervolgen heeft binnengehaald. 

Ondertussen is Disney+ aan het uitrusten op de rug van Marvel Studios en Star Wars shows, Amazon heeft The Lord of the Rings en een potentiële God of War serie, HBO Max heeft DC shows en Game of Thrones spin-offs, enzovoort, enzovoort.

Netflix heeft gewoon niet veel grote spelers in zijn line-up op dit moment, en met hoe snel het de meeste series annuleert, zal dat waarschijnlijk niet veel veranderen in de nabije toekomst.

Netflix heeft nu veel concurrentie in de streaming-oorlogen

Natuurlijk is er een reden waarom Netflix abonnees verliest waar ze niet noodzakelijk veel aan kunnen doen, en dat is de enorme hoeveelheid concurrentie die ze nu hebben in de streaming arena.

Netflix liet zien dat er goud zat in het abonnements-streamingmodel, en nu heeft bijna elke grote studio zijn eigen concurrerende dienst gecreëerd of is dat aan het doen.

De dagen dat Netflix alleen kon concurreren met Amazon Prime en Hulu zijn al lang voorbij, aangezien Disney+, HBO Max, Peacock, Paramount Plus, en zelfs AppleTV+ nu de markt overspoelen.

Nu de prijzen de pan uit rijzen en veel werkende mensen krap bij kas zitten, moet er iets gebeuren, en met zoveel andere opties komt er een einde aan de dagen dat Netflix onmisbaar was.

De omvang en schaal van Netflix maken groei moeilijker

Ten slotte zal Netflix waarschijnlijk abonnees blijven verliezen op de korte termijn, omdat ze een plafond lijken te raken als het gaat om groei.

In het afgelopen decennium bleef Netflix uitbreiden naar meer en meer landen, en naarmate streaming wereldwijd groeide, zag het een gestage instroom van nieuwe abonnees.

Dat moest onvermijdelijk eindigen, en op dit punt heeft Netflix echt niet veel ruimte meer om te groeien, zelfs met 28 originele films op weg naar Netflix in 2022.

Ondanks de recente verliezen heeft Netflix nog steeds meer dan 200 miljoen abonnees wereldwijd,.

Het is waarschijnlijk dat zo ongeveer iedereen Netflix heeft geprobeerd en heeft besloten of het al dan niet iets voor hen is op dit punt, dus het is alleen maar logisch dat Netflix waarschijnlijk meer abonnees zal verliezen dan winnen.

Dat gezegd hebbende, dit betekent geenszins dat Netflix failliet zal gaan of zijn plek aan de top van de streaming-wereld nog zal verliezen.

Ze kunnen ook stappen ondernemen om te proberen het probleem te verlichten, zoals het verlagen van de prijzen of het verwerven van een blockbuster franchise.

De nabije toekomst ziet er echter turbulent uit.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

2 thoughts on “Netflix de echte reden waarom de streamer abonnees verliest

Netflix verliest abonnees bij duizenden, waardoor de aandelenkoers in een vrije val belandt, maar in veel opzichten heeft het daar alleen zichzelf de schuld van gegeven.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)