Misdaad documentaires 11 van de meest meeslepende waargebeurde op Netflix om nu te streamen

Misdaad documentaires op Netflix zijn een van de meest ondergewaardeerde titels. We hebben 11 waargebeurde misdaad documentaires samen gebracht die je nu kunt streamen op Netflix. Deze titels zijn allemaal gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. De documentaires geven je meer inzicht op verschillende misdaden ze zijn meeslepend, spannend en verbazend goed!

The Death And Life of Marsha P. Johnson

The Death and Life of Marsha P. Johnson is een Amerikaanse documentairefilm uit 2017, geregisseerd door David France. Het volgt Marsha P. Johnson en Sylvia Rivera op de voet, prominente figuren in de homobevrijding en transgenderrechtenbeweging in New York City van de jaren zestig tot de jaren negentig en medeoprichters van Street Transvestite Action Revolutionaries.

De film draait om het onderzoek van activiste Victoria Cruz naar Johnsons dood in 1992, die ondanks verdachte omstandigheden aanvankelijk door de politie als zelfmoord werd bestempeld.[1] Het is Frankrijks tweede film, na How to Survive a Plague (2012).

The Death And Life of Marsha P. Johnson Netflix

Activiste Victoria Cruz bestrijdt het geweld tegen transgenders en onderzoekt de verdachte dood van haar vriendin Marsha P. Johnson in 1992.

The Innocent Man

The Innocent Man is een Amerikaanse true crime documentaire televisieserie gebaseerd op John Grisham’s boek The Innocent Man uit 2006: Murder and Injustice in a Small Town. 

Het eerste seizoen van zes afleveringen debuteerde op Netflix op 14 december 2018.

Net als Grishams non-fictieboek volgt de serie twee moordzaken in Ada, Oklahoma, tussen 1982 en 1984. 

De zaken onderzoeken de mogelijke valse bekentenissen van Ron Williamson, Dennis Fritz, Tommy Ward, en Karl Fontenot.

The Innocent Man Netflix

Deze documentairebewerking van John Grishams enige non-fictie boek roept verontrustende vragen op over twee moordzaken in Ada, Oklahoma, in de jaren tachtig.

Don’t F**K With Cats

Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer is een 2019 true crime docuserie over een online klopjacht. Het is geschreven & geregisseerd door Mark Lewis en werd uitgebracht op Netflix op 18 december 2019.

De serie vertelt de gebeurtenissen na een door de menigte gefinancierd amateuronderzoek naar een reeks dierenmishandelingen gepleegd door de Canadese pornografische acteur Luka Magnotta, met als hoogtepunt zijn moord op de Chinese internationale student Jun Lin.

Het behoorde tot Netflix’ Top 5 van meest bekeken documentaires van 2019.

Don’t F**K With Cats Netflix

De gruwelijke video’s van een doorgedraaide crimineel zetten een groep amateur-speurneuzen aan tot een riskante klopjacht die hen meesleept naar een duistere onderwereld.

Tiger King

Het eerste seizoen werd uitgebracht op Netflix op 20 maart 2020. De serie richt zich op de kleine maar diep met elkaar verbonden samenleving van grote katbeschermers zoals Carole Baskin, eigenaar van Big Cat Rescue, en verzamelaars zoals Exotic, die Baskin beschuldigt van het misbruiken en uitbuiten van wilde dieren.

Seizoen 1 kreeg positieve kritieken van critici, en volgens Nielsen ratings, werd bekeken door 34,3 miljoen mensen tijdens de eerste tien dagen van de release, ranking als een van Netflix’s meest succesvolle releases tot nu toe, deels te wijten aan de release temidden van de eerste maanden van de COVID-19 pandemie, en inspireerde ook verschillende memes online.

Ondanks het succes en de populariteit, kreeg het seizoen kritiek van natuurbeschermings- en dierenrechtengroepen vanwege de framing en onnauwkeurigheden met betrekking tot privéfokkerij en kwesties rond het behoud van wilde dieren.

Tiger King Netflix

Een dierentuineigenaar raakt in een spiraal van controle te midden van een cast van excentrieke personages in dit waargebeurde huurmoordenverhaal uit de onderwereld van het fokken van grote katachtigen.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Jeffrey Epstein: Filthy Rich is een Amerikaanse webdocumentaire televisiemindserie over de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein.

De miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2016 van James Patterson, en mede geschreven door John Connolly en Tim Malloy. Filthy Rich werd op 27 mei 2020 uitgebracht op Netflix.

De vierdelige documentaire bevat interviews met verschillende overlevenden, waaronder Virginia Giuffre en Maria Farmer, samen met voormalige medewerkers en voormalig politiechef Michael Reiter, een sleutelfiguur uit de eerste strafzaak tegen Epstein.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich Netflix

Verhalen van overlevenden liggen ten grondslag aan deze docuserie waarin wordt onderzocht hoe de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein zijn rijkdom en macht gebruikte om zijn misbruiken uit te voeren.

Athlete A

Athlete A is een Amerikaanse documentaire film uit 2020, geregisseerd door Bonni Cohen en Jon Shenk. De documentaire volgt een team van onderzoeksjournalisten van The Indianapolis Star als ze het verhaal naar buiten brachten van dokter Larry Nassar die jonge vrouwelijke turnsters seksueel misbruikte, en de daaropvolgende beschuldigingen die USA Gymnastics en haar toenmalige CEO Steve Penny overspoelden.

Het werd uitgebracht op 24 juni 2020, door Netflix.

De titel verwijst naar turnster Maggie Nichols die werd aangeduid als Athlete A om haar identiteit te beschermen terwijl het onderzoek naar haar seksueel misbruik door USA Gymnastics-arts Larry Nassar nog gaande was.

Athlete A Netflix

Deze documentaire richt zich op de turnsters die het misbruik van USA Gymnastics-arts Larry Nassar overleefden en de verslaggevers die de giftige cultuur van USAG aan het licht brachten.

Sophie: A Murder In West Cork

Sophie: A Murder in West Cork is een docuserie uit 2021 over de dood van Sophie Toscan du Plantier, uitgebracht op Netflix op 30 juni 2021. Hierin zijn Ian Bailey, Barry Roche en Eugene Gilligan te zien.

Sophie Toscan du Plantier was een Franse televisieproducente die in de nacht van 23 december 1996 buiten haar vakantiehuis in de buurt van Toormore, Goleen, County Cork, Ierland, werd vermoord. Toscan du Plantier, moeder van één kind, was 39 jaar oud.

De Britse journalist Ian Bailey werd tweemaal gearresteerd door de Garda Síochána, maar er werd geen aanklacht ingediend omdat de directeur Openbare Vervolging (DPP) van oordeel was dat er onvoldoende bewijs was om tot een proces over te gaan.

Bailey verloor in 2003 een rechtszaak wegens smaad tegen zes kranten. Hij verloor ook een zaak van onrechtmatige arrestatie tegen de Gardaí, de minister van Justitie en de procureur-generaal in 2015.

Sophie: A Murder In West Cork Netflix

Een schokkende moord op het Ierse platteland zet een steeds ingewikkelder zoektocht naar gerechtigheid in gang, die tientallen jaren overbrugt en nationale grenzen overschrijdt.

Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal

Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal is een Amerikaanse documentairefilm over het omkoopschandaal bij college toelatingen in 2019.

De film heeft Matthew Modine als Rick Singer in de hoofdrol en bevat zowel heropvoeringen als interviews met echte mensen die betrokken waren bij het schandaal.

De documentaire werd uitgebracht op Netflix op 17 maart 2021.
De documentaire stond in de top tien van meest bekeken films op Netflix.

Op 6 april 2021 werd Netflix aangeklaagd wegens smaad door John B. Wilson en zijn familie. De familie Wilson beweerde dat de documentaire een verkeerd beeld van hen gaf door hen af te schilderen als schuldig en medeplichtig aan het schandaal.

Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal Netflix

In deze documentaire wordt het brein achter een zwendel om de kinderen van rijke en beroemde families op Amerikaanse topuniversiteiten te krijgen, opgevoerd.

Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal

Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan is een docuserie uit 2021 over Billy Milligan, uitgebracht op Netflix op 22 september 2021. In de hoofdrollen Kathy Preston, Bob Ruth en Sheila Porter.

Billy Milligan werd in 1977 gearresteerd voor een serie berovingen, ontvoeringen en verkrachtingen van drie vrouwen op de campus van de Ohio State Universiteit.

Ondanks bewijs dat hij de misdaden had gepleegd, had Milligan geen herinneringen aan de aanrandingen en leek hij voortdurend veranderende persoonlijkheidskenmerken te vertonen.

Dit resulteerde in een team van psychiaters die hem diagnosticeerden als iemand met een dissociatieve identiteitsstoornis.

Monsters Inside The 24 Faces of Billy Milligan Netflix

Eind jaren zeventig beweert een aangeklaagde serieverkrachter dat zijn gedrag wordt beheerst door meerdere persoonlijkheden, wat het begin is van een juridische odyssee die Amerika in zijn greep houdt.

The Tinder Swindler

The Tindler Swindler is een Britse waargebeurde misdaaddocumentaire uit 2022 geregisseerd door Felicity Morris. 

De documentaire werd op 2 februari 2022 uitgebracht op Netflix samen met Raw TV.

De film vertelt het verhaal van de Israëlische oplichter Simon Leviev die de datingapp Tinder gebruikte om verschillende vrouwen emotioneel op te lichten om zijn wilde levensstijl financieel te ondersteunen. 

De film wordt verteld uit het oogpunt van drie vrouwelijke slachtoffers.

Een Israëlische man, geboren als Shimon Hayut, reisde door Europa en deed zich voor als de zoon van de diamantmagnaat Lev Leviev. Onder de naam Simon Leviev kwam hij via de datingapp Tinder in contact met vrouwen.

Hij charmeerde met dure cadeaus, etentjes in luxe restaurants en vluchten met zijn privéjets. Als er na weken of maanden een band was ontstaan, deed hij alsof hij het doelwit was van zijn “vijanden”.

The Tinder Swindler Netflix

Hij deed zich voor als een rijke, jetsetterende diamantair en versierde vrouwen online om hen vervolgens miljoenen dollars afhandig te maken. Nu zijn sommige slachtoffers van plan om wraak te nemen.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives

Bad Vegan: Fame. Fraude. Fugitives. is een Netflix docuserie uit 2022 van regisseur Chris Smith. Het documenteert hoe veganistisch restauranthouder Sarma Melngailis illegaal geld overmaakte aan haar man zodat hij een godheid kon betalen om hen onsterfelijkheid te schenken.

De serie vertelt het verhaal van Sarma Melngailis, de voormalige eigenaresse van het veganistische restaurant Pure Food and Wine in New York City.

Sarma ontmoette en trouwde met de oplichter Anthony Strangis (die zichzelf Shane Fox noemde), en zij beweerde dat hij haar dwong geld te stelen van haar eigen restaurant en later op de vlucht te slaan voor de autoriteiten.

Het tweetal werd uiteindelijk beschuldigd van het overmaken van meer dan 1,6 miljoen dollar van het restaurant naar hun persoonlijke rekeningen.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives Netflix

Als een gevierde veganistische restauranthoudster trouwt met een mysterieuze man die beweerde haar hond onsterfelijk te kunnen maken, dreigt haar leven te ontsporen.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “Misdaad documentaires 11 van de meest meeslepende waargebeurde op Netflix om nu te streamen

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)