Northman Trailer Alexander Skarsgård vecht op de top van een uitbarstende vulkaan

The Northman: Een wraakzuchtige Alexander Skarsgård vecht met zijn zwaard boven op een uitbarstende vulkaan in de nieuwste trailer voor The Northman. Scandinavische folklore dient als inspiratiebron voor Robert Eggers’ vervolg op zijn veelgeprezen drama The Lighthouse uit 2019. In de film speelt Skarsgård de hoofdrol als een jonge prins op een levenslange zoektocht naar wraak na de moord op zijn vader en de gevangenneming van zijn moeder.

The Northman Film Trailer

Het verhaal dat wordt verteld in The Northman zou inderdaad een bekende snaar moeten raken, omdat het is gebaseerd op hetzelfde volksverhaal dat Shakespeare’s onsterfelijke Hamlet inspireerde. 

Maar Eggers’ kijk op deze legende belooft minder Shakespeare en meer Conan de Barbaar te worden. Naast Skarsgård spelen Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Claes Bang en Björk in de film.

Eerdere trailers voor The Northman hebben inderdaad duidelijk gemaakt dat de film een brute en epische ervaring is, gevuld met massale gevechtsscènes en meer dan een beetje waanzin. 

Maar de nieuwste trailer tilt de zaken naar een nog hoger niveau, onthullen een echt zwaardgevecht op de top van een uitbarstende vulkaan, terwijl ook de vele lovende kritieken van de film worden aangeprezen. Bekijk de clip in de ruimte hieronder:

Gezien het brute bloedbad dat in de bovenstaande clip te zien is, is het geen verrassing dat Skarsgård bekende uitgeput te zijn tijdens de opnames van The Northman. 

Skarsgård’s tegenspeelster Taylor-Joy beweerde echter dat ze haar dagen in de film graag doorbracht in de kou en modder omwille van Eggers’ compromisloze visie. 

Veel van dit ongemak was natuurlijk in dienst van het maken van brute realistische gevechtsscènes die het grote scherm waardig zijn. 

Maar Eggers is duidelijk geïnteresseerd in iets meer dan strikt realisme, want er zit ook een sterk element van mystiek in zijn weergave van het verre verleden. 

Het mag dan ook geen verrassing heten dat Eggers in The Northman het mystieke met het reële vermengt, want in zijn allereerste film The Witch haalde hij ongeveer dezelfde truc uit. 

Maar volgens Eggers zelf heeft hij in zijn veelgeprezen speelfilmdebuut niet helemaal bereikt wat hij voor ogen had, en hij beweerde onlangs dat hij het tegenwoordig niet eens meer op kan brengen om de film te bekijken.

Het valt nog te bekijken hoe Eggers over zijn nieuwste film The Northman zal denken als hij er een paar jaar op heeft kunnen kauwen. 

Critici zijn echter zeer te spreken over de film, die momenteel een 90% rating heeft op Rotten Tomatoes

Gezien het gerapporteerde budget van 90 miljoen dollar hoopt Focus Features zeker dat het publiek net zo enthousiast zal zijn over de film als de critici waren. 

De nieuwste trailer van The Northman is zeker een voorbode van een epische film met veel potentieel aantrekkelijke elementen, waaronder de altijd spannende aanblik van twee mensen die een zwaardgevecht aangaan bovenop een uitbarstende vulkaan. 

Maar die typische Eggers weirdness zou nog wel eens te veel een afknapper kunnen blijken te zijn voor het grote publiek.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)