Netflix onderzoekt de opkomst en ondergang van Abercrombie and Fitch in een documentaire die in april verschijnt

White Hot: The Rise and Fall of Abercrombie & Fitch zal op 19 april debuteren op Netflix, heeft de streamer aangekondigd.

Netflix Documentaire White Hot: Geregisseerd door Alison Klayman, die vorig jaar de Alanis Morissette documentaire Jagged regisseerde, verkent White Hot de opkomst in populariteit van vrijetijdskleding winkelketen Abercrombie & Fitch, die voor het eerst werd opgericht in de jaren 1800, tijdens de late jaren 90. Onder leiding van CEO Mike Jeffries werd de winkel bekend om zijn geseksualiseerde reclame en zijn nadruk op een all-American look wat voor velen code was voor blank. 

Terwijl de winkel een dominante positie in de detailhandel ontwikkelde met zijn merk, werd het uiteindelijk overspoeld door een schandaal vanwege de groeiende kritiek op discriminerende wervings- en marketingpraktijken.

Netflix White Hot

Abercrombie & Fitch zei: ‘We gaan voor de coole kinderen’, vertelt een pratend hoofd in de documentaire. Als ze er niet op een bepaalde manier uitzagen, hoorden ze niet thuis in onze kleding. Zijn we uitsluitingsgezind? Absoluut.

De trailer toont archiefbeelden en foto’s van advertenties van Abercrombie, gecombineerd met actuele interviews met voormalige werknemers, leidinggevenden en modellen van het merk. 

In de documentaire komen talloze schandalen aan bod waarmee het bedrijf te maken heeft gehad, waaronder een class-action suit uit 2004 die het merk beschuldigde van discriminatie vergeleken met zwarte, Latino, Aziatische en vrouwelijke werknemers en een rechtszaak uit 2015 van een moslimvrouw die beweerde dat haar een baan in een Abercrombie-winkel werd geweigerd vanwege het dragen van een hoofddoek.

Klayman produceert White Hot met Emmet McDermott en Hayley Pappas. Matt Ippolito, Adam Bardach, John Sloss en Tim Pastore zijn de uitvoerend producenten. Smiley Stevens is uitvoerend producent en production designer, terwijl Julia Liu uitvoerend producent en director of photography is. Colin Jones coproduceert.

Bekijk de volledige trailer van Netflix White Hot hieronder.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

5 thoughts on “Netflix onderzoekt de opkomst en ondergang van Abercrombie and Fitch in een documentaire die in april verschijnt

White Hot: The Rise and Fall of Abercrombie & Fitch zal op 19 april debuteren op Netflix, heeft de streamer aangekondigd.

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)