Cobra Kai Chozen’s seizoen 5 verhaal kan Johnny’s verhaal beter maken

Cobra Kai seizoen 5 zal de kans krijgen om Johnny en Chozen voor de eerste keer het scherm te zien delen, en dat is goed nieuws voor Lawrence.

In Cobra Kai seizoen 5 zal Chozen een team vormen met Daniel, en dat kan een positief effect hebben op Johnny’s verhaal. Na een korte verschijning in Cobra Kai seizoen 3, is Karate Kid 2’s schurk Chozen nu terug in het Karate Kid universum als Daniel’s vriend en collega Miyagi-Do sensei. Nu Terry Silver’s Cobra Kai de Valley overneemt, zal Daniel gedwongen worden om de voorwaarden van de deal met de rivaliserende dojo te negeren en Miyagi-Do draaiende te houden.

Cobra Kai Seizoen 5 Chozen!

Cobra Kai heeft gezorgd voor enkele interacties waar fans van de saga alleen maar van konden dromen voor de serie. 

In seizoen 4 van Cobra Kai was er bijvoorbeeld voor het eerst interactie tussen Terry Silver, de schurk van Karate Kid 3, en Johnny Lawrence en dat liep niet goed af voor Johnny. 

Nu, op weg naar seizoen 5, krijgt Cobra Kai de kans om de tegenstanders uit de eerste twee films van de saga samen te brengen: Johnny en Chozen.

Hoewel ze elkaar nooit ontmoet hebben, delen Johnny en Chozen verschillende gelijkenissen. 

De twee hadden in hun ontmoeting met Daniel Larusso een levensveranderende gebeurtenis, en zowel Johnny als Chozen zijn gezien als schurken in het verhaal van het hoofdpersonage van Karate Kid. 

Chozen verzoende zich echter veel sneller met Daniel en met zichzelf dan Johnny.

Voor iemand die Daniel en Kumiko bijna had vermoord, toonde Chozen heel wat grootsheid in het erkennen van de fouten uit zijn verleden en het werken aan een betere toekomst. 

Dat is de les die Cobra Kai’s Johnny Lawrence zou kunnen leren, niet alleen wat betreft zijn relatie met Larusso, maar in het leven als geheel. 

Johnny draagt nog steeds de pijn en het gewicht van het verleden met zich mee, en hij heeft zichzelf niet toegestaan om vooruit te komen in het leven.

Cobra Kai Chozen's seizoen 5 verhaal kan Johnny's verhaal beter maken 02

Chozen’s leven na Karate Kid 2 kan vergeleken worden met dat van Johnny na Karate Kid. Beiden waren verslagen, zonder vooruitzichten in het leven en met het gevoel dat ze gefaald hadden voor hun meesters – toegegeven, Sato leek een veel betere mentor te zijn dan Kreese. 

Maar de manier waarop Chozen en Johnny met hun mislukkingen omgingen, kon niet meer verschillen. Chozen leerde van zijn fouten, maar Johnny bleef Daniel de schuld geven van al zijn problemen. 

Nu Chozen in de buurt is, kan Daniels karate neef Johnny op meer dan een manier inspireren. 

Beiden zijn ook sensei en kunnen ervaringen uitwisselen over de kunst van het karate onderwijzen. Er is ook nog de kwestie van rivaliteit met Daniel, die Chozen heeft leren respecteren, zelfs na alles wat er in Okinawa is gebeurd. 

Er zou zelfs een uitwisseling van vaardigheden kunnen plaatsvinden tussen Johnny en Chozen, wat zou helpen bij het beantwoorden van de vraag wie van Karate Kid’s tegenstanders, Johnny, Chozen, of Barnes de betere vechtersbaas is.

Meer dan het fan-service element van het eindelijk ontmoeten van Chozen en Johnny, kan Cobra Kai seizoen 5 zien hoe Johnny leert van iemand die eigenlijk erg op hem lijkt. Johnny en Chozen, ooit twee doornen in Daniels zijde, zijn nu misschien alles wat er staat tussen Daniels Miyagi-Do en de boosaardigheid van Terry Silver. 

Als Mike Byrnes ook in de mix wordt gegooid om Silver’s Cobra Kai-uitbreiding te helpen, dan zullen de allianties tussen de goeden nog belangrijker worden.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)