Scream 6’s releasedatum negeert wat de latere sequels zo goed maakte

Scream 6 is versneld voor een verrassend vroege release datum, maar het opjagen van de film negeert een groot voordeel dat de latere Scream sequels hadden.

Na het succes van het meest recente deel, is de releasedatum voor Scream 6 versneld, waarbij een groot deel wordt genegeerd van wat de latere vervolgen zo goed maakte. Scream 2022 werd in januari 2022 uitgebracht en kreeg positieve kritieken. Scream 6 heeft nu officieel een releasedatum van 31 maart 2023. 

De vijfde aflevering was een waardige opvolger van Wes Craven’s vorige inzendingen, maar het afzien van een vertraging tussen de releases zou een belangrijke factor kunnen ondermijnen die de aantrekkingskracht van de vierde en vijfde films ten goede kwam.

Scream 6

Na het succes van het recentste deel, is de releasedatum voor Scream 6 versneld, waarbij een groot deel wordt genegeerd van wat de latere vervolgen zo goed maakte. 

Scream 2022 werd in januari 2022 uitgebracht en kreeg positieve kritieken. Scream 6 heeft nu officieel een releasedatum van 31 maart 2023. 

De vijfde aflevering was een waardige opvolger van Wes Craven’s vorige inzendingen, maar het afzien van een vertraging tussen de releases zou een belangrijke factor kunnen ondermijnen die de aantrekkingskracht van de vierde en vijfde films ten goede kwam.

Scream 2022 volgt Sam Carpenter (Melissa Barrera), die terugkeert naar haar geboortestad Woodsboro na een aanval op haar jongere zus, Tara (Jenna Ortega). 

Nu een nieuwe Ghostface-moordenaar duistere geheimen uit het verleden van het stadje dreigt te onthullen, is Sam vastbesloten hun identiteit te achterhalen en een einde te maken aan de terreur. 

Scream 2022 verenigt ook Sidney Prescott (Neve Campbell) met collega-personages uit het verleden, waaronder Dewey Riley (David Arquette) en Gale Weathers (Courteney Cox), met de laatste al bevestigd voor Scream 6.

Hoewel Scream 2022 verschillende wegen opende voor de toekomst van de franchise, gaat de releasedatum van Scream 6 voorbij aan wat daarvoor werkte. 

De vorige twee films hadden een aanzienlijke afstand tot hun voorgangers en gebruikten hun tijdgaten om erfenissen te verkennen en de karakterontwikkeling te beïnvloeden. 

Er is een precedent binnen de franchise om te stellen dat Scream 6 binnen een jaar een spannend volgend hoofdstuk kan bieden. 

Een overhaaste ommezwaai zou het verhaal echter kunnen schaden, en een vervolg maken om de verkeerde redenen zou een smet werpen op het passende einde van Scream 2022.

Scream 6's releasedatum negeert wat de latere sequels zo goed maakte 02

Het ondergewaardeerde Scream 4, dat meer dan 10 jaar na Scream 3 kwam, profiteerde van het feit dat de helden uit het verleden na een lange periode opnieuw werden bezocht. 

Het vierde deel was ook de eerste terugkeer naar Woodsboro sinds Scream uit 1996. Hoewel Scream 4 zijn beste verwijzingen naar het origineel afsneed, zorgde het idee van Ghostface die probeert het eerste bloedbad te overtreffen en de erfenis van het stadje te onderzoeken voor een dwingender haakje dan zijn voorganger. 

Scream 2022 bereikte een soortgelijke prestatie met een ander 11-jaar gat, verlevendigen van de franchise door het doorgeven van de fakkel aan een jongere groep van helden, terwijl het aantonen van de aanzienlijke veranderingen die de erfenis personages had doorgemaakt. 

Deze lange tussenpozen maakten de moordpartijen geloofwaardiger, waarbij elke generatie een eigentijdse reden had om het Ghostface-masker op te zetten. 

De tijdspanne verrijkte ook de wereld, door te laten zien hoe de helden in hun persoonlijke leven zijn geëvolueerd, in plaats van alleen maar te wachten op de volgende moordpartij.

Dit kan worden ondermijnd door een gehaaste Scream 6, die niet anders kan dan gemotiveerd zijn door de wens om Scream 2022’s box office succes te herhalen. 

Scream 6 komt uit in 2023 en het script is al geschreven. Er is dus lang niet zoveel tijd voor een natuurlijke ontwikkeling van de personages. 

Terugkeren naar deze wereld voelt minder spannend als de personages waarschijnlijk nog aan het herstellen zijn van de vorige Ghostface-moorden. 

Natuurlijk heeft de serie dit obstakel al eerder overwonnen, met Scream 2 dat minder dan een jaar na het origineel uitkwam. 

Dit had rampzalig kunnen uitpakken, maar het sociale commentaar en de satire op horrorsequels maakten de film tot een van de beste delen in de Scream-franchise. 

De lancering van de in-universum horrorfranchise Stab, gebaseerd op het verslag van Gale Weathers over de eerste moordpartij, was ook een slimme motivatie voor een na-aper Ghostface. 

Hoewel Scream 3 drie jaar later verscheen, was het verhaal in de Hollywood-setting van de film helaas niet in staat om een sterke reden voor zijn bestaan te geven. Scream 6 kan de houding van de tweede film volgen, dit keer door te spotten met de gehaaste aard van sequels, maar moet voorkomen dat het zijn eigen punchline wordt.

Nog een keer terugkeren naar Woodsboro zal niet dezelfde impact hebben, en de overlevenden volgen op de universiteit is al gedaan. 

Scream 2022 heeft de verhalen van Sidney en Gale effectief opgelost, waardoor het creatieve team een aantoonbaar moeilijkere taak heeft met Scream 6. 

Het vervolg zou Sam’s relatie met haar moeder kunnen onderzoeken, of Stu Macher (Matthew Lillard) eindelijk terug kunnen brengen. 

Scream 2022 heeft echter al genoeg verwijzingen naar het origineel en de korte tijdspanne suggereert dat het leven van de personages niet wezenlijk anders zal zijn in Scream 6. 

De franchise kan niet overleven op nostalgie alleen en nog een personage uit de erfenis doden voor de schokwaarde zou het hoopvolle einde van Scream 2022 kunnen verpesten en de nobele dood van Dewey Riley ondermijnen.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)