Elke superhelden film die uitkomt in 2022

Marvel, DC, en Sony hebben samen negen superheldenfilms die in één jaar uitkomen. Hier is elke superheldenfilm die uitkomt in 2022.

2022 zit vol met superheldenfilms van zowel Marvel als DC, dus als superheldenfilm-moeheid inderdaad een echt probleem is, kan 2022 het jaar zijn dat iedereen erachter komt. Ondanks verschillende vertragingen en verschuivingen van releasedata. Er zijn er in totaal negen superheldenfilms gepland om uit te komen in 2022. Sommige van hen komen zelfs binnen enkele weken na elkaar in de bioscoop.

Het debat over superheldenmoeheid is al jaren aan de gang, met verschillende filmmakers, acteurs en critici die openlijk hun hoop uitspreken dat het publiek snel moe wordt van comic book films. 

Dit is verre van een nieuwe zorg, omdat het al gaande is sinds 2012’s The Avengers.

 Het superheldengenre vertoont echter geen tekenen van vertraging, ook al bleek 2020 een mild jaar te zijn in vergelijking met de jaren ervoor. 

2021 is weer begonnen met superhelden, meer specifiek met de uitbreiding van het Marvel Cinematic Universe met Disney+ shows zoals WandaVision en Loki. 

Avengers: Endgame, die het box office record van Avatar verbrak als de best verdienende film aller tijden, bewees Marvel’s dominantie aan de box office, en door het succes van Aquaman en Joker, is het eerlijk om te zeggen dat DC aan het leren is hoe het Marvel kan bijhouden. 

Nu zowel Marvel als DC regelmatig grote hits uitbrengen, zullen superheldenfilms het grote scherm nog jaren blijven domineren.

Superhelden filmen 2022

Morbius - 1 april 2022

In april 2022 wordt Morbius the Living Vampire de tweede Spider-Man schurk die zijn eigen film krijgt. Morbius, geregisseerd door Daniel Espinosa, heeft Jared Leto in de hoofdrol als een terminaal zieke wetenschapper die zichzelf per ongeluk transformeert in een monster met een vampierachtige honger naar menselijk bloed.

Het verhaal van de Marvel Comics anti-held zal ook Matt Smith, Jared Harris, Tyrese Gibson, en Michael Keaton, die zijn rol als Gier uit de MCU’s Spider-Man: Homecoming herneemt (hoewel Keaton zelf nogal verward is over hoe zijn personage terugkeert in de film).

Keaton’s terugkeer als Vulture betekent uiteindelijk dat Morbius een verbinding kan vormen tussen Sony Pictures’ Universum en de MCU, iets wat ook gebeurt in Spider-Man: Homecoming, waarin Doc Ock en Electro terugkeren, die beiden verschenen in Sony’s Spider-Man 2 en The Amazing Spider-Man 2.

Doctor Strange In The Multiverse Of Madness - 6 mei 2022

Benedict Cumberbatch krijgt eindelijk zijn tweede solo optreden als Doctor Strange in 2022, zes jaar nadat hij voor het eerst verscheen in de MCU. Ook Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) speelt een prominente rol in Doctor Strange in the Multiverse of Madness, net nadat ze haar comic-getrouwe krachten en kostuum in WandaVision heeft gekregen.

Zoals gebruikelijk voor Marvel is er nog weinig bekend over de plot van de film, maar Nightmare lijkt de belangrijkste antagonist te worden. Sam Raimi neemt de rol van regisseur over na het vertrek van Scott Derrickson.

De film zal waarschijnlijk gaan over de gevolgen van het multiversum dat werd aangeboord in Spider-Man: No Way Home. Op het moment van schrijven ondergaat Doctor Strange in the Multiverse of Madness aanzienlijke reshoots en aanvullende fotografie.

Thor Love And Thunder - 8 juli 2022

Taika Waititi is terug om het vierde deel van Thor te schrijven en te regisseren, waardoor de Asgardiaanse held de eerste is die vier solofilms krijgt in de MCU. Chris Hemsworth is natuurlijk terug als Thor, Tessa Thompson keert terug als Valkyrie, en Natalie Portman neemt voor het eerst sinds Thor: The Dark World weer de rol van Jane Foster op zich.

In Thor: Love and Thunder zal Jane de vrouwelijke tegenhanger van Thor worden. Twee nieuwe personages zijn Gorr the God Butcher (Christian Bale) en Zeus (Russell Crowe), die de belangrijkste schurk van de film is.

Net als Doctor Strange in de Multiverse of Madness, kreeg Thor: Love and Thunder opnieuw te maken met een vertraging nadat Marvel de release met een paar maanden had uitgesteld. Aanvankelijk was de release gepland voor mei 2022, maar nu zal de film in juli 2022 in de bioscoop te zien zijn.

DC League Of Super-Pets - 29 juli 2022

DC heeft een eigen animatiefilm die in 2022 in de bioscoop komt: DC League of Super-Pets. De film, geregisseerd door Wreck-It Ralph co-writers Jared Stern en Sam Levine, zal zich naar verwachting richten op superkrachtige dieren uit DC Comics, zoals Krypto de Superhond, Streaky de Superkat, Comet het Superpaard, Beppo de Superaap, en meer.

Details over de film zijn nog schaars, maar het werd bevestigd dat Dwayne Johnson, Kevin Hart, en Marc Maron in de stemmencast zouden zitten als respectievelijk Krypto de Superhond, Ace de Bat-Hond, en Lex Luthor. De film is gebaseerd op de Legion of Super-Pets, een stripteam dat zijn debuut maakte in de jaren 1960.

Spider-Man Into The Spider-Verse 2 - 7 oktober 2022

Spider-Man: Into the Spider-Verse deed het goed aan de kassa’s, maar het indrukwekkendste aan Sony’s Spider-Man animatiefilm was hoe goed hij werd ontvangen door de critici.

De film won zelfs de Academy Award voor Best Animated Feature, dus het is geen verrassing dat Sony Pictures het verhaal van Miles Morales voortzet met Spider-Man: Into the Spider-Verse 2.

Net als in de eerste film zullen er meerdere versies van de web-slinger in voorkomen, met als een van de nieuwe toevoegingen het hoofdpersonage uit de Japanse Spider-Man-serie van eind jaren zeventig.

Black Adam - 21 oktober 2022

Na zoveel vertragingen en een tijdje uit het filmschema gehaald te zijn, zal de Shazam! spinoff film Black Adam eindelijk uitkomen in oktober van 2022, op voorwaarde dat hij niet onverwacht nog eens wordt uitgesteld.

Met The Rock in de hoofdrol als Black Adam, wordt de DC-film geregisseerd door Jaume Collet-Serra naar een scenario van Adam Sztykiel, Rory Haines, Sohrab Noshirvani. Black Adam is al sinds 2014 in ontwikkeling, dus het lijkt erop dat 2022 eindelijk, eindelijk, het moment is voor de film om te schitteren.

Black Panther Wakanda Forever - 11 november 2022

Black Panther brak record na record toen het in februari 2018 werd uitgebracht, en het duurde niet al te lang voordat het de vijfde MCU-film werd die de grens van $ 1 miljard overschreed aan de wereldwijde box office.

Black Panther blijft de meest succesvolle MCU-film buiten de The Avengers-serie. Vier jaar na de eerste film brengt Marvel het langverwachte Black Panther: Wakanda Forever. Door de dood van de ster van de eerste film, Chadwick Boseman, wordt verwacht dat het vervolg zich zal richten op de andere Black Panther personages die in Wakanda wonen, in plaats van alleen op de Black Panther.

De film zou oorspronkelijk uitkomen in juli 2022, maar werd uitgesteld tot november, en nam Captain Marvel 2’s slot in. Op het moment van schrijven is de productie onderbroken nadat hoofdrolspeelster Letitia Wright een blessure opliep op de set.

Shazam! Fury Of The Gods - 16 december 2022

De zevende DCEU-film die op het witte doek verschijnt, Shazam! ging in 2019 in première met over het algemeen positieve kritieken en kassuccessen.

Een luchtig verhaal over een jongen die met één woord kan veranderen in een volwassen superheld, Shazam! heeft twee gerelateerde films die in 2022 in première gaan.

Het eerder genoemde Black Adam, en het directe vervolg Shazam! Fury of the Gods. Shazam! 2 belooft nog meer superheldenspektakel, verhoogt de inzet van Billy Batson’s verhaal, voegt nog meer krachtige schurken toe en veel exotische monsters en locaties uit de westerse mythologie.

In tegenstelling tot de meeste andere films van DC voor 2022 en daarna, is de release datum voor het Shazam! vervolg eerder verschoven dan verschoven, omdat het eerder klaar zal zijn voor release dan The Flash en Aquaman and the Lost Kingdom, die beide nog meer visual effects werk moeten doen voordat ze in de bioscoop kunnen komen.

Batgirl - december 2022

In tegenstelling tot haar DCEU tegenhangers, zal Batgirl niet worden uitgebracht in de bioscoop, maar in plaats daarvan zal het exclusief in première gaan op HBO Max, waarschijnlijk tegen het einde van 2022. Er is nog geen officiële releasedatum gegeven, maar opmerkingen en hints van producenten hebben het laten klinken alsof Batgirl een december 2022 release zou kunnen krijgen.

Waardoor het een van de laatste DC-films is na The Batman dit jaar, uitgestelde projecten zoals Aquaman and the Lost Kingdom en The Flash omzeilend. Batgirl zal het verhaal vertellen van James Gordon’s dochter, Barbara Gordon (gespeeld door Leslie Grace), als ze een superheld personage op zich neemt gemodelleerd naar haar held, Batman (Michael Keaton’s terugkerende Dark Knight).

Hoe The Flash’s herintroductie van Keaton naast Batgirl in de nieuwe DCEU-tijdlijn zit, is onduidelijk, dus het kan nog steeds zijn dat Batgirl wordt uitgesteld tot na het geruchte Flashpoint-evenement. Toch, als het gebeurt, ook al zal het direct naar streaming gaan in plaats van naar theaters, Batgirl is ook in de maak om een must-see superheldenfilm van 2022 te worden.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)