Riverdale seizoen 6 superkrachten uitgelegd door showrunner

Riverdale seizoen 6 heeft superkrachten geïntroduceerd, showrunner Roberto Aguirre Sacasa legt in The CW Archieverse uit hoe dit werkt.

Riverdale seizoen 6 heeft officieel superkrachten geïntroduceerd, zoals de showrunner uitlegt hoe dit werkt in The CW’s eigen Archieverse. Na een uitgebreide periode van onderbreking, is Riverdale eindelijk terug om zijn intense zesde seizoen voort te zetten. Net als The Flash seizoen 8, startte Riverdale zijn seizoen met een speciale 5-episode event, getiteld Rivervale. 

Alhoewel er in Rivervale niet per se superhelden opdoken zoals in The Flash, diende het als een diepere introductie van het bovennatuurlijke, na de heksendraai achter Cheryl Blossom’s familielijn aan het einde van Riverdale seizoen 5.

Riverdale Seizoen 6

Ondanks dat Rivervale zich zwaar richt op een alternatief universum voor het 5-delige evenement, lijkt het bovennatuurlijke en fantastische over te steken naar de gewone Riverdale realiteit. 

In de Riverdale seizoen 6 mid-season opener, getiteld “Chapter One Hundred and One: Unbelievable,” begint de aflevering direct na de bomexplosie en onthult het lot van Betty en Archie. 

Niet alleen hebben ze het overleefd, maar ze ontdekten al snel dat er iets aan hen veranderd was. 

Terwijl Betty nu in staat is om criminelen om haar heen te detecteren met een rood gloeiend aura, leert Archie dat hij letterlijk onverwoestbaar is terwijl hij superkracht heeft verworven.

Terwijl Riverdale fans deze nieuwe ontwikkeling over het koppel aan het verwerken zijn, wat inspireerde de serie om eindelijk superkrachten in de Archieverse te introduceren? 

In een nieuw Decider interview met showrunner Roberto Aguirre-Sacasa, werd de uitvoerend producent gevraagd hoe The CW drama het fantastische aanpakt, in het bijzonder met Betty en Archie. 

Terwijl de schrijvers verwijzen naar hun krachten als giften, benadrukte Aguirre-Sacasa dat het logisch moest zijn waarom Archie en Betty deze specifieke vaardigheden hebben gekregen. 

Dat Betty criminelen kan aanvoelen en Archie onverwoestbaar is, moest volgens hem een afspiegeling zijn van hun eigenlijke ontwikkeling in de laatste paar seizoenen van Riverdale.

"Toen we hierover spraken, wilden we echt dat de gaven zouden spreken over wie de personages waren. En weet je, Archie heeft in de loop der seizoenen bewezen onverwoestbaar te zijn. Verscheurd door een beer, overleefd, al die andere dingen. En één van Archie's kenmerken is altijd geweest hoe sterk hij is, en hoe formidabel hij is, en hoe fit en krachtig hij is.

Dus dat voelde goed. En canoniek, met Betty, hebben wij zeker vastgesteld dat Betty in episode, waar zij in de ogen van een persoon kan kijken en hun ware ziel kan zien, zien of zij seriemoordenaars zijn of niet en dit idee van het lezen van aura's kwam uit dat voort. Het voelde alsof het iets was dat we eerder met onze personages hadden gespeeld. We probeerden hun kern op te graven, zodat het niet uit het niets kwam.

Riverdale seizoen 6 superkrachten uitgelegd door showrunner 02

Hoewel het voor sommige Riverdale-fans misschien onverwacht was, werkt het tot op zekere hoogte wel voor de serie. 

Hoewel Riverdale in realiteit is gegrond, heeft het altijd de mogelijkheid geopperd dat dingen niet zo gewoon zijn als men zou denken. 

Na de komst van alternatieve realiteiten, voelen superkrachten in het Riverdale universum meer organisch aan dan ze in vorige seizoenen zouden hebben gedaan.

 Wat deze gaven precies heeft doen manifesteren valt nog te bekijken, maar er wordt druk gespeculeerd dat de vloek van Abigail Blossom er iets mee te maken heeft.

De grootste vraag is echter of Archie en Betty deze superkrachten ook echt zullen behouden tegen de tijd dat Riverdale seizoen 6 eindigt. 

Aangezien de serie net terug is, is het moeilijk te zeggen of Betty en Archie de enigen zijn die deze gaven hebben gekregen. 

De enige andere hint die de midseason première weggaf was dat Archie’s hond Bingo al genezen is nadat alle vier de poten binnen een paar dagen gebroken waren. 

Op dit punt zou het niet schokkend zijn als ze op een of andere manier hun krachten op een gegeven moment verliezen, in ieder geval voordat Riverdale seizoen 6 wordt afgesloten.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)