U2 scriptserie van J.J. Abrams in de maak bij Netflix

'Bohemian Rhapsody'-schrijver Anthony McCarten zal het script schrijven voor de serie, die momenteel in ontwikkeling is bij de streamer.

De streaminggigant werkt samen met J.J. Abrams en zijn Bad Robot Productions-banner om een scriptserie over de legendarische rockband U2 te ontwikkelen, heeft The Hollywood Reporter vernomen.

De serie zonder titel, die zich momenteel in de vroege ontwikkelingsfase bevindt, zal worden geschreven door Anthony McCarten. De Oscar-genomineerde schrijver zal zijn terugkeer naar de wereld van muziekbiopics markeren met de U2-serie na 2018’s Bohemian Rhapsody, die zich richtte op Queen-frontman Freddie Mercury (Rami Malek).

U2 Scriptserie

Details over de betrokkenheid van U2 worden onder de pet gehouden, hoewel bronnen zeggen dat de band achter hits waaronder “With or Without You” en “Pride (In the Name of Love)” naar verwachting betrokken zal zijn bij het project en het zal bekrachtigen. 

De serie is afkomstig van Warner Bros. Television, waar Abrams’ Bad Robot is ondergebracht onder een rijke totaaldeal. Plot details worden ook onder de pet gehouden.

Vertegenwoordigers van Netflix, Warners en Bad Robot weigerden allemaal commentaar.

Het nieuws van de U2-serie arriveert nu muziekthema biopics een opleving in populariteit hebben gezien na de graag van McCarten’s Bohemian Rhapsody, 2019’s Elton John-thema Rocketman en Baz Luhrmann’s aankomende Elvis Presley-film met Austin Butler in de hoofdrol. 

Er wordt momenteel gezocht naar een actrice voor de rol van popicoon Madonna in een biopic die de Material Girl mede schrijft en regisseert. Een Bob Marley biopic is ook in de maak.

U2 – geleid door Bono, leadgitarist The Edge, bassist Adam Clayton en drummer Larry Mullen Jr. – werd in 1976 opgericht in Dublin, Ierland, en heeft 14 studioalbums uitgebracht. 

De politieke band heeft wereldwijd meer dan 170 miljoen platen verkocht en een recordaantal van 22 Grammy’s mee naar huis genomen. 

De groep werd in 2005 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Met albums als The Joshua Tree, Rattle and Hum, Achtung Baby en, meer recent, Songs of Innocence and Songs of Experience, stond de groep in 2010 op de 22e plaats van Rolling Stone’s lijst van grootste artiesten aller tijden.

McCarten van zijn kant is een veelgeprezen biograaf die ook de levens van Stephen Hawking, Winston Churchill en paus Benedictus XVI en kardinaal Jorge Mario Bergoglio (de toekomstige paus Franciscus) onderzocht in The Theory of Everything (2014), Darkest Hour (2017) en The Two Popes (2019). 

Hij verdiende Oscar-nominaties voor beste aangepast scenario voor zijn werk aan Theory of Everything en Two Popes. Darkest Hour en Theory of Everything werden ook genomineerd voor beste film bij de Academy Awards. Hij wordt gesteund door CAA.

Sinds het tekenen van de enorme algemene deal met WarnerMedia in september 2019, is Bad Robot agressief bezig met het opvoeren van zijn tv-slate. 

Abrams en zijn Bad Robot-banner die hij runt met partner (en vrouw) Katie McGrath zit ook achter HBO Max’s DC Comics-gebaseerde Justice League Dark-franchise, die shows bevat waaronder Constantine en Madame X.

Andere projecten in de maak zijn onder meer een volwassen geanimeerde Batman-serie die Abrams herenigt met zijn Felicity-medewerker en vriend Matt Reeves (die achter de speelfilm The Batman zit). 

Abrams en Bad Robot werken ook aan originelen, waaronder HBO’s Demimonde en Max’s Subject to Change. Beide drama’s zijn gebaseerd op originele ideeën van Abrams en hebben formele serieorders. 

Abrams regisseert de pilot van Demimonde, het sci-fi drama dat de eerste show is die hij heeft gemaakt sinds Fringe voor Fox in 2008. 

Demimonde, dat op HBO belandde na een biedingsoorlog met Apple, is al van showrunner gewisseld nadat het begin 2018 tot serie werd opgepikt. 

Premièredata voor beide zijn nog niet vastgesteld. Aan de filmkant kondigde Abrams kortgeleden aan dat hij werkt aan een nieuwe Star Trek speelfilm voor Paramount die de cast van zijn Chris Pine-geleide franchise zal herenigen. Abrams wordt gesteund door CAA.

Het is interessant dat de U2-serie wordt ontwikkeld voor Netflix en niet voor een door WarnerMedia gesteund platform, gezien Abrams’ waarde bij Warners. 

De door Channing Dungey geleide studio, die de belangrijkste contentleverancier blijft voor streamer HBO Max, blijft prioriteit geven aan het verkopen aan derde-partij kopers. Netflix, het is vermeldenswaard, werd beschouwd als de koploper om het door Abram en Warners geproduceerde Overlook drama binnen te halen, nadat HBO Max verrassend genoeg The Shining spinoff afwees.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)