Na het succes van de nieuwe Scream, die wereldwijd bijna $140 miljoen heeft opgebracht, heeft Paramount een releasedatum van maart 2023 vastgesteld voor Scream 6.

Scream 6 releasedatum aangekondigd en het is veel vroeger dan verwacht

Na het succes van de nieuwe Scream, Paramount greenlights Scream 6 voor een 2023 release. 2022’s Scream, de vijfde film in de franchise, bracht een nieuw creatief team om nieuw leven in de franchise te blazen, waarvan het laatste deel, Scream 4, werd uitgebracht in 2011.

Tyler Gillett en Matt Bettinelli-Olpin regisseerden de film naar een script van James Vanderbilt en Guy Busick. Scream werd een “requel” genoemd, die zowel een reboot als een sequel was.

Scream 6

De oude personages kwamen terug, terwijl er ook nieuwe personages werden geïntroduceerd om de leiding van de franchise over te nemen. Neve Campbell, Courteney Cox en David Arquette keerden allemaal terug voor de vijfde film, met Skeet Ulrich voor een verrassende, ontouderde rol. 

De nieuwkomers in de cast zijn Jenna Ortega, Jack Quaid, Dylan Minnette, Jasmin Savoy Brown, en Melissa Barrera als de nieuwe hoofdrolspeelster.

Scream opende in januari en werd toegejuicht door critici en publiek, velen noemden het de beste in de franchise sinds het origineel uit 1996. 

De film was meteen succesvol en verdiende 30 miljoen dollar in het openingsweekend, wat bijna de totale binnenlandse verdiensten van Scream 4’s 38 miljoen dollar versloeg. 

De nieuwe Scream is nu net iets minder dan $140 miljoen waard aan de wereldwijde box office, waarmee het op gelijke hoogte staat met de opbrengsten van de originele trilogie van de franchise. 

Omdat het budget voor Scream uit 2022 naar verluidt rond de 24 miljoen dollar lag, zijn de financiële opbrengsten meer dan genoeg om Scream 6, dat kortgeleden werd aangekondigd, te rechtvaardigen.

De officiële Scream kondigde aan dat Paramount en Spyglass Scream 6 een release datum hebben gegeven van 31 maart 2023. 

Het creatieve team achter de reboot zal terugkeren voor Scream 6, met Gillett en Bettinelli-Olpin opnieuw aan het roer en Vanderbilt en Busick die het script schrijven. 

Daarnaast zal Kevin Williamson, die de originele Scream, Scream 2 en Scream 4 schreef, opnieuw als uitvoerend producent aan het vervolg meewerken.

Scream 6 releasedatum aangekondigd en het is veel vroeger dan verwacht 02

De Scream reboot liet de deur open voor nieuwe en oude personages om terug te keren voor Scream 6. 

Terwijl Arquette’s Dewey zijn ondergang tegemoet ging in de reboot, waardoor zijn terugkeer onwaarschijnlijk werd, hield hetzelfde lot Ulrich niet tegen om te verschijnen, dus de mogelijkheid is er. 

Het lijkt meer dan waarschijnlijk dat Scream 6 zich zal richten op Barrera’s Sam Carpenter, die de teugels in handen kreeg als het nieuwe final girl, schouder aan schouder staand met Cox’s Gale Weathers en Campbell’s Sidney Prescott in de finale van de film. 

Scream 6 kan ook andere nieuwe personages zien terugkeren, met de Meeks-Martins broers en zussen en Ortega’s Tara Carpenter die allemaal overleven.

Omdat het vervolg net is aangekondigd, zullen details over Scream 6 nog wel even onder de pet worden gehouden. 

De nieuwe regels in Scream bieden echter unieke mogelijkheden om de franchise fris te houden voor de toekomst. 

Bovendien is de mate van betrokkenheid van Campbell of Cox onbekend, hoewel Cox heeft verklaard dat ze een Scream 6 script heeft gekregen, terwijl ze ook onthulde dat het filmen in juni zou moeten beginnen. 

Meer informatie over Scream 6 zal volgen naarmate het project zich ontwikkelt.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)