Netflix's seriebewerking van Resident Evil, Capcom's populaire zombie videogame franchise, krijgt een releasedatum in juli en nieuwe teaserbeelden.

Netflix Resident Evil serie releasedatum onthuld in nieuwe beelden

De Resident Evil-serie op Netflix heeft de releasedatum en enkele teaserbeelden onthuld. Resident Evil is de populaire video game franchise gemaakt door Capcom, uitgebracht op Playstation in 1996. Het spel is een survival horror shooter die zich richt op gezombificeerde monsters en wezens in het fictieve Racoon City. 

Dit is ook de plaats van The Umbrella Corporation, een farmaceutisch bedrijf dat een biologisch oorlogsmiddel ontwikkelt, het T-Virus. Het virus wordt per ongeluk losgelaten op de stad, waar burgers, soldaten en politie moeten vechten om de gruwelijke resultaten te overleven.

Resident Evil Netflix

Sinds de introductie van de Resident Evil-franchise zijn er meerdere games uitgebracht en is er een complete zes-filmserie gemaakt met Milla Jovovich in de hoofdrol. 

Een reboot van de franchise, Resident Evil: Welcome to Raccoon City, werd uitgebracht in november 2021, maar slaagde er niet in om het succes van de vorige adaptaties nieuw leven in te blazen. 

Het heeft ook enkele animatiefilms, romans, stripboeken en merchandise, waardoor het een van de meest populaire, bekende videogameseries (en filmreeksen) aller tijden is. 

Resident Evil heeft meer dan 3 miljard dollar opgeleverd in de gecombineerde verkoop van films en videogames.

Netflix heeft de releasedatum voor de nieuwe Resident Evil-serie bekendgemaakt, die is ingesteld op 14 juli 2022. 

Resident Evil seizoen 1 zal in totaal uit acht afleveringen van een uur bestaan, wat standaard is voor het streamingdebuut van de meeste nieuwe big-budget series. 

De serie showrunner is Andrew Dabb (Supernatural) en in de hoofdrol de eerder aangekondigde Lance Reddick als franchise schurk Albert Wesker, samen met Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Nuñez, Ahad Raza Mir, Connor Gossatti, en Turlough Convery. 

Details over de Resident Evil serie waren tot nu toe spaarzaam, maar Netflix heeft ook een nieuwe logline vrijgegeven, evenals enkele teaser beelden, die een paar knipogen naar enkele bekende Resident Evil mijlpalen hebben. Bekijk de logline en de beelden hieronder:

Jaar 2036 - 14 jaar nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven in een wereld die wordt overspoeld door de bloeddorstige geïnfecteerden en krankzinnige wezens. In deze absolute slachting wordt Jade achtervolgd door haar verleden in New Raccoon City, door de ijzingwekkende connecties van haar vader met de Umbrella Corporation, maar vooral door wat er met haar zus Billie is gebeurd.

Netflix’s Resident Evil zal zich richten op nieuwe personages die voor de franchise zijn gecreëerd, in plaats van bekende gezichten terug te brengen, zoals Chris Redfield, Jill Valentine en Rebecca Chambers. 

In plaats daarvan zullen de nieuw gecreëerde kinderen van schurk Albert Wesker, Jade en Billie Wesker, de hoofdpersonages zijn van de serie, die tijdlijnen zal springen van 2022 naar 2036. 

Dit is een soortgelijke tactiek die wordt gebruikt voor de Resident Evil filmfranchise, voor Milla Jovovich’s personage, Alice, speciaal voor de films werd gecreëerd.

 Franchise personages zouden later in de filmreeks verschijnen, maar Alice bleef de hoofdrol spelen, wat vergelijkbaar klinkt met wat Netflix doet met de streaming serie.

Welcome to Raccoon City was een meer getrouwe reboot van de Resident Evil-franchise, maar slaagde er niet in om zowel publiek als critici te bevredigen, wat betekent dat de Netflix-serie de volgende hoop is om het te zien doorgaan. 

De meer hardcore fans kunnen worden afgeschrikt door het niet zien van bekende personages in hoofdrollen, maar net als de Resident Evil film franchise verminderde zonder hen, zo kan het ook bij de Netflix-serie. 

Natuurlijk is het mogelijk dat sommige van die gezichten op een bepaald moment zullen opduiken, hetzij in Resident Evil seizoen 1 of in latere seizoenen, als het zo ver komt. 

Hoewel niet alle Netflix-adaptaties geslaagd zijn (de Cowboy Bebop-serie werd kortgeleden geannuleerd na seizoen 1), heeft de streamer grotendeels een goede run gehad met game/comic book to screen-projecten, en hopelijk zal Resident Evil in die succesvolle categorie vallen.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

4 thoughts on “

Netflix's seriebewerking van Resident Evil, Capcom's populaire zombie videogame franchise, krijgt een releasedatum in juli en nieuwe teaserbeelden.

Netflix Resident Evil serie releasedatum onthuld in nieuwe beelden

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)