The Outpost Amerikaanse Oorlogsfilm naar Netflix april 2022

The Outpost is een Amerikaanse oorlogsfilm uit 2020 geregisseerd door Rod Lurie. De film is gebaseerd op het nonfictieboek The Outpost An Untold Story Of American Valor uit 2012 van Jake Tapper over de slag om Kamdesh in Afganistan. In de hoofdrollen vinden we Mel Gibson, Orlando Bloom, Taylor John Smith, Will Attenborough, Jacob Scipio en Jack Kesy.

De film was voorzien om in première te gaan op het South by South film festival in 2020. Helaas werd het festival geannuleerd vanwege covid. Later werd de The Outpost uitgebracht via Premium VOD en in geselecteerde theaters op 3 juli 2020.

Critici waren overwegend positief met recensies met lof voor de gevechtscènes en het respectvolle weergave van de soldaten.

In 2006 was PRT Kamdesh wat later werd omgedoopt tot Combat Outpost Keating een van de vele buitenposten van het Amerikaanse leger in Noord-Afghanistan. Terug te vinden in een afgelegen vallei omringd door de Hindu Kush bergen.

De basis was een dodelijke val voor de troepen die daar waren gestationeerd. Ze kregen regelmatig te maken met de aanvallen van de Taliban, het monde uit tot een van de bloedigste Amerikaanse gevechten van Operation Enduring Freedom.

The Outpost brengt het verhaal van 53 Amerikaanse soldaten en 2 Letse militaire adviseurs die in de Slag bij Kamdesh tegen zo’n 300 vijandelijke opstandelingen vochten.

Nadat Paul Tamasy de rechten op het boek van Jake Tapper had verworven, verkochten hij en zijn schrijfpartner, Eric Johnson, het project als een pitch aan Universal Pictures , waarbij Scott Stuber ook betrokken was om te produceren.

Tijdens de onderhandelingen over hun deal toonde Sam Raimi interesse om het project te leiden. Nadat Raimi besloot dat hij niet langer wilde regisseren, huurde Tamasy Rod Lurie in, een afgestudeerde filmcriticus en regisseur van West Point , om het scenario te regisseren. 

De film werd officieel aangekondigd samen met de casting van Eastwood en Bloom in mei 2018, en in augustus voegde Milo Gibson zich bij de cast.

Omdat Clint Romesha een boek over het conflict had geschreven dat op zijn beurt door Sony Pictures was gekozen , haastten de producenten zich om The Outpost gemaakt te krijgen, en het contact tussen Romesha en Eastwood (die hem in de film afbeeldt) was beperkt na een juridische brief vanuit het atelier.

Drie weken voordat het filmen zou beginnen, brak Eastwood zijn enkel, wat een vertraging van twee weken veroorzaakte. Hij herschrijft en choreografeert de vechtscènes.

De opnames vonden voornamelijk plaats in Bulgarije en werden halverwege oktober 2018 beëindigd.

In oktober 2019 werd een ruwe bewerking van The Outpost vertoond voor de afgebeelde soldaten en hun families in Washington Dc.

Is The Outpost Echt Gebeurd?

Ja. Toen we de historische nauwkeurigheid van de film onderzochten, bevestigden we dat tijdens de echte slag om Kamdesh Talibanstrijders buitenpost Keating zijn binnengedrongen. Dit lijkt vrij nauwkeurig te worden weergegeven in de film, althans wat betreft de manier waarop het in Tapper’s boek wordt beschreven.

Is The Outpost het waard om te kijken?

De film is spannend en deprimerend, een goede oorlog, actiefilm met een rating op 20 augustus van 4 op 5. Een triomf van authenticiteit en brengt je dicht bij de echte gebeurtenissen.

Waar is The Outpost gefilmd?

The Outpost werd voornamelijk opgenomen in Servië en Utah. Het grootste deel van seizoen 1 van The Outpost werd gefilmd in Springville, Utah, behalve één week in Ierland, volgens The Salt Lake Tribune.

The Outpost Trailer

De film zal debuteren bij Netflix op 5 april 2022!

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)