Outlander prequel serie in de maak bij Starz

Volgens bronnen is “Outlander” uitvoerend producent en showrunner Matthew B. Roberts verbonden aan het schrijven en uitvoerend produceren van de prequel. Een schrijverskamer wordt momenteel samengesteld met het oog om aan de slag te gaan in de komende weken.

Exacte plot details over waar de prequel zich op zou richten worden nog geheim gehouden. Ronald D. Moore, die “Outlander” voor televisie ontwikkelde, zal ook uitvoerend produceren samen met Maril Davis onder hun Tall Ship Productions vlag. Net als bij “Outlander”, zal Sony Pictures Television de studio zijn. Roberts heeft momenteel een totaalcontract bij Sony.

Vertegenwoordigers van Sony en Starz weigerden commentaar te geven.

Outlander prequel serie

Outlander is gebaseerd op de gelijknamige romanreeks van Diana Gabaldon. Gabaldon onthulde kortgeleden in een Facebook-post dat ze nog steeds werkt aan een prequel roman over Ellen MacKenzie en Brian Fraser, de ouders van “Outlander” hoofdpersoon Jamie Fraser. 

Gabaldon publiceerde ook de prequel novelle “Virgins” in 2013 als onderdeel van de “Dangerous Women” anthologie. Dat verhaal concentreerde zich op een jonge Jamie Fraser en Ian Murray in het Frankrijk van 1740. 

Er is op dit moment echter geen aanwijzing dat een van beide verhalen de focus zou zijn van de prequel serie.

Het nieuws van de prequel komt als seizoen 6 van “Outlander” wordt verwacht op 6 maart op Starz. Een zevende seizoen is al bevestigd. 

De productie van seizoen 6 werd vertraagd door de COVID-19 pandemie, waardoor de premièredatum werd uitgesteld. 

Seizoen 6 is gebaseerd op het “Outlander” boek “A Breath of Snow and Ashes,” en zal bestaan uit acht afleveringen. 

Seizoen 7 is gebaseerd op “An Echo in the Bone” en zal bestaan uit 16 afleveringen.

De stap om het “Outlander” universum bij Starz uit te breiden komt niet als een verrassing, omdat de serie een van de meest populaire series van de premium kabelaar blijft, zelfs zo laat in zijn bestaan. 

Starz heeft ook succes gehad met het uitbouwen van franchises rond andere shows in zijn line-up, met name “Power”. 

Toen de moeder show eindigde in 2020, heeft het netwerk vier spin-offs uitgebracht. 

Drie daarvan zijn al in première gegaan, de meest recente is “Power Book IV: Force” met Joseph Sikora in de hoofdrol. 

De andere twee die al zijn uitgezonden – “Power Book II: Ghost” en “Power Book III: Raising Kanan” – zijn al verlengd voor een derde en tweede seizoen.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

One thought on “Outlander prequel serie in de maak bij Starz

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)