Operation Mincemeat Netflix Releasedatum en wat we weten

Netflix heeft Operation Mincemeat in meerdere regio’s aangekocht. De film is een big-budget Tweede Wereldoorlog-thriller met grote namen als Colin Firth (The King’s Speech), Matthew Macfayden (Succession) en Jason Isaacs (Harry Potter-saga). Hier is het laatste nieuws en alles wat we tot nu toe weten vanaf oktober 2021.

Oscar-genomineerde regisseur John Madden, bekend van zijn werk aan Shakespeare in Love, helde de film die voor het eerst werd aangekondigd in mei 2019.

Het script voor Operation Mincemeat, aangepast van het gelijknamige boek van auteur en historicus Ben Macintyre, werd geschreven door Michelle Ashford die vooral bekend is van Showtime’s Masters of Sex. De film komt van See-Saw Films (The King’s Speech) en Cohen Media Group (Howard’s End) met producenten Charles S. Cohen, Iain Canning, Emile Sherman en Kris Thykier.

Producenten Canning en Sherman reageerden:

 

Operation Mincemeat is een spannende verbeelding van hoop en durf die des te ongelooflijker is omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Het was geweldig om weer samen te zijn met Colin en we konden niet meer verheugd zijn om onze relatie met Netflix voort te zetten en John's prachtige film te delen met de wereld.

Wanneer en waar is Operation Mincemeat te zien op Netflix?

Operation Mincemeat was oorspronkelijk niet bedoeld voor het streamingnetwerk, maar vanwege Covid en de staat van de bioscoopzalen vandaag de dag, sloot Netflix een deal met See-Saw en Cohen Media Group om de film in Noord- en Latijns-Amerika te distribueren voor naar verluidt 15 miljoen dollar.

Warner Brothers Internationally was van plan om de film op 7 januari 2022 in de bioscoop uit te brengen, maar dat werd uitgesteld tot 22 april 2022. WB heeft de distributie voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, België, Nederland en Luxemburg.

Dat betekent dat Netflix in de VS, Brazilië, Argentinië en Mexico Operation Mincemeat zal brengen.

Netflix bevestigde dat het de film in mei 2022 zou ontvangen als onderdeel van zijn 2022 film slate onthulling. Operation Mincemeat komt op 11 mei 2022 uit op Netflix.

Wat is het verhaal van Operatie Mincemeat?

Operatie Mincemeat was een militaire misleidingsoperatie die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Geallieerden werd uitgevoerd. 

Het doel was de geallieerde invasie van Sicilië in 1943 te verhullen als een schijnbeweging, door valse documenten en correspondentie op een lijk te planten en de identiteit van het lijk te vervalsen als een fictieve kapitein van het leger.

Het lijk en de documenten werden vrijgelaten uit een onderzeeër bij de kust van Spanje om ontdekt te worden door Spanje en de documenten werden doorgespeeld aan de Duitsers, om hen te laten geloven dat het hoofddoel van de Geallieerden Griekenland zou zijn.

De operatie bleek succesvol te zijn, want zelfs Adolf Hitler werd misleid door het plan en leverde niet genoeg troepen om Sicilië te verdedigen terwijl de Geallieerden het bevrijdden.

De operatie werd gepland en uitgevoerd door Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew MacFayden). 

Het was echter geïnspireerd op The Trout Memo uit 1939, uitgegeven onder de naam van Admiral John Godfrey, Groot-Brittannië’s directeur van de marine-inlichtingendienst, maar geschreven door Ian Fleming, die het bekendst is van het creëren van de iconische gentleman spion James Bond. 

De memo beschrijft 54 manieren waarop een vijand kan worden gelokt of in de val kan worden gelokt, net als een forel.

Na de oorlog schreef Ewen Montagu een boek over de hele operatie, getiteld The Man Who Never Was. 

Het boek werd later bewerkt tot een film uit 1956 met dezelfde naam. Netflix’ bewerking neemt echter het Operation Mincemeat boek van auteur en historicus Ben Mcintyre als bronmateriaal voor de film.

Directeur van Operatie Mincemeat, John Madden, gaf commentaar:

Against The Ice is vanaf het begin een passieproject voor me geweest. Het combineert veel thema's die me opwinden: avontuur, Groenland, kameraadschap, loyaliteit en liefde. Het is een intense verkenning van twee mannen, twee tegenpolen, gevangen in een episch gevaarlijke omgeving.

In de context van de verhalen over de Tweede Wereldoorlog is het verhaal van Operatie Mincemeat uniek een bizarre en verleidelijke filmische mix van spionage op hoog niveau en ingenieuze fictie, waarbij de inzet nauwelijks hoger kon zijn.

In het script van Michelle Ashford komen verschillende elementen en stemmingen samen: gespannen, romantisch, spannend, onverwacht grappig en eindeloos verrassend.

Het vertelt een rijk menselijk verhaal van de soldaten die we zelden zien, die een ander soort oorlog voeren in schaduwen en bedrog, achtervolgd door de wetenschap dat zekerheid en garantie op succes nergens te vinden zijn.

Wat is de cast van Operatie Mincemeat?

Netflix’s Operation Mincemeat wordt geleid door Colin Firth, die een Oscar won voor zijn optreden in The King’s Speech.

Hij zal worden vergezeld door Matthew Macfayden (Succession, Ripper Street).

De twee zullen de twee meesterbreinen achter Operatie Mincemeat vertolken: Ewen Montagu en Charles Cholmondeley.

Ze krijgen gezelschap van Kelly Macdonald (Boardwalk Empire, No Country for Old Men) die marineofficier Jean Leslie zal vertolken.

De drie hoofdrolspelers krijgen gezelschap van Simon Russell Beale (The Death of Stalin, Penny Dreadful), Johnny Flynn (Vanity Fair, Genius) en Jason Isaacs (Harry Potter, The OA) als respectievelijk Winston Churchill, Ian Fleming en John Godfrey.

Productie Tijdlijn voor Operatie Mincemeat

Operation Mincemeat ging in december 2019 in productie en wikkelde af in het voorjaar van 2020, net voor de COVID-19 pandemie.

Er werd gefilmd in het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Hier is een selectie van setfoto’s via DailyMail, waaronder van de Sicilië invasie opnames in het Saunton Sands, UK:

En hier is een korte video waar we Colin Firth kunnen zien samen met zijn costars in hun uniformen:

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Neen we zijn geen groep waar je 1000 keer dezelfde vraag ziet. We zijn een groep met informatie over films, series en streaming!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)