Netflix Meest populaire spellen die tot nu toe zijn uitgebracht

Netflix gaming staat nog in de kinderschoenen met 14 mobiele games die nu beschikbaar zijn als onderdeel van je streaming abonnement. Welke games hebben de meeste weerklank gevonden? Dankzij de downloadcijfers van Apptopia kunnen we onthullen welke van de eerste reeks games het populairst zijn.

Netflix-games werden voor het eerst gelanceerd in november 2021 en maken deel uit van Netflix’ voortdurende uitbreiding van het formaat in de toekomst. Hoewel we nog steeds niet precies weten hoe Netflix Gaming eruit zal zien tegen het einde van de komende 5 tot 10 jaar, weten we wel dat ze toptalent inhuren en veel investeren. 

We hebben betoogd dat het party gaming-stijl games moeten zijn om hetzelfde soort succes te bereiken dat de Nintendo Wii deed toen deze voor het eerst werd uitgebracht.

In januari 2022 meldde Apptopia dat de mobiele gaming-inspanningen van Netflix een mijlpaal hadden overschreden door de 8 miljoen downloads in totaal te overschrijden. Hoewel het moeilijk is om die cijfers volledig te ontleden (dat betekent het splitsen naar hoeveel unieke abonnees games hebben gedownload) geeft het ons wel inzicht in hoe goed de lancering is geweest.

Adam Blacker merkt op dat het “niet een geweldige start”, waarin staat dat “Veel top tier spel uitgevers kunnen gemakkelijk meer dan een miljoen downloads halen binnen slechts een paar dagen na de lancering”.

Welke games hebben tot nu toe de meeste aantrekkingskracht gehad op Netflixers? Dat kunnen we beantwoorden dankzij downloadgegevens van Apptopia.

Vanaf 1 februari is Asphalt Xtreme erin geslaagd Teeter (Up) van de eerste plaats te verdringen. Het racespel was al beschikbaar voordat het verhuisde naar Netflix, wat waarschijnlijk betekende dat een groot deel van de speler bestand er waren voordat het verhuisde naar Netflix.

Sommige van de games in de lijst hebben ook alleen op Netflix geweest voor slechts een paar dagen en weken dus het zal interessant zijn om te zien hoe deze lijst evolueert in de tijd.

Top 10 meest gedownloade Netflix spellen

Opmerking: de downloadcijfers werden verstrekt op 1 februari 2022.

  1. Asphalt Xtreme – 1.46M
  2. Teeter (Up) – 1.42M
  3. Stranger Things: 1984 – 1.13M
  4. Shooting Hoops – 1.12M
  5. Stranger Things 3 The Game – 746k
  6. Card Blast! – 582k
  7. Wonderputt Forever – 443k
  8. Dominoes Cafe – 319k
  9. Knittens – 180k
  10. Arcanium: Rise of Akhan – 66k

Heb je een van Netflix games gespeeld sinds ze begonnen uit te brengen in november 2021? Laat het ons weten in de commentaren.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)