Gerard Butler Den of Thieves 2 begint dit voorjaar met filmen

Het is bevestigd dat Den of Thieves 2 dit voorjaar in Europa gaat filmen. Gerard Butler keert terug als LA Sheriff's Department Detective Nick O'Brien.

Den of Thieves 2: Pantera, met Gerard Butler in de hoofdrol, is bevestigd om dit voorjaar te beginnen met filmen in Europa. Uitgebracht in 2018, Den of Thieves sterren Butler als LA County Sheriff Nick O’Brien die zijn zinnen zet op het opsporen en stoppen van een meedogenloze bende van ex-militaire criminelen onder leiding van Ray Merrimen (Pablo Schreiber). 

De film, die gemaakt werd met een budget van 30 miljoen dollar, kreeg gemengde kritieken van de critici, maar deed het goed aan de kassa’s, waar hij 80,5 miljoen dollar opbracht.

Gerard Butler Den of Thieves 2: Pantera

Na de climax van de schietpartij na de overval op de Federal Reserve, eindigt de eerste Den of Thieves met de dood van alle criminelen, op één na O’Shea Jackson Jr.’s Donnie Wilson. 

In de laatste momenten van de film wordt onthuld dat Wilson, ondanks dat hij slechts een pion lijkt te zijn in het gevaarlijke kat-en-muisspel van O’Brien en Merrimen, eigenlijk het ware meesterbrein achter alles was. 

Wilson wordt voor het laatst gezien in Londen, waar hij een overval lijkt te plannen op een nabijgelegen diamantenbeurs, wat de deur openzet voor Den of Thieves 2.

Volgens een nieuw rapport van Deadline, zal Den of Thieves 2: Pantera dit voorjaar beginnen met filmen in Servië en Frankrijk. In de actie sequel zullen Gerard Butler, Jackson Jr. en Meadow Williams terugkeren, naast schrijver/regisseur Christian Gudegast. 

Het vervolg begint kort na de gebeurtenissen van de eerste film en volgt O’Brien’s zoektocht in Europa om Wilson op te sporen, die betrokken is geraakt bij de gevaarlijke Pantera-maffia en een overval op ‘s werelds grootste diamantenbeurs aan het plannen is.

Net als in het origineel heeft Gudegast naar verluidt tijd doorgebracht met echte criminelen en rechercheurs om het vervolg te onderzoeken en te schrijven. 

De eerste Den of Thieves is grimmig en bevat een aantal opvallende actiescènes, iets wat waarschijnlijk ook in het vervolg zal voorkomen. 

Hoewel het niet duidelijk is hoe de Europese setting de plot van de film zal beïnvloeden, zal Butlers personage er geen jurisdictie hebben als onderdeel van het LA County Sheriff’s Department, wat betekent dat hij ofwel buiten de wet zal werken ofwel zal toegewezen zijn aan een soort nieuwe internationale task force.

De eerste Den of Thieves was sterk beïnvloed door overvalfilms als Heat en wordt door velen beschouwd als een film die zijn grimmige, actievolle uitgangspunt heeft waargemaakt, hoewel misschien niet in dezelfde mate als de iconische Michael Mann-film.

Het valt nog te bezien hoe het vervolg zich zal verhouden, maar de Europese context zal er zeker voor zorgen dat de film op een aantal vlakken anders aanvoelt, op zijn minst esthetisch.

Het is ook niet duidelijk welke leden van O’Brien’s task force zullen terugkeren in het vervolg, als er al een terugkeert, na de bloederige schietpartij waarbij minstens één dode en meerdere gewonden vielen.

Aangezien het filmen dit voorjaar begint, zou de releasedatum van Den of Thieves 2: Pantera op zijn vroegst eind 2022 kunnen zijn, maar het is waarschijnlijker dat de film ergens in 2023 uitkomt.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)