Peaky Blinders seizoen 6 is zo donker als de hel volgens Cillian Murphy

Cillian Murphy bespreekt in een recent interview de duistere aard van het komende seizoen van Peaky Blinders. Hij omschrijft het 6e seizoen als "zo duister als de hel".

Peaky Blinders: Cillian Muphy bespreekt de donkerdere aard van Peaky Blinders seizoen 6 in een recent interview, en beschrijft het als ” Donker als hel.” Murphy speelt de hoofdrol als de uit Birmingham afkomstige bendeleider Tommy Shelby in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog. De populaire BBC (Netflix)-dramaserie staat momenteel gepland om te eindigen met het 6e seizoen.

Peaky Blinders

Thuisgekomen na de verschrikkingen van de Grote Oorlog te hebben overleefd, richt Thomas Shelby de straatbende van Birmingham op die bekend staat als de Peaky Blinders. 

In de loop van de serie wordt Tommy verliefd, regelt hij paardenraces, werkt hij samen met criminele bondgenoten uit de hele wereld, wordt hij parlementslid en neemt hij het op tegen opkomende fascistische bewegingen. 

Na zoveel beproevingen liet seizoen 6 Tommy alleen achter in een veld, lijdend aan hallucinaties van zijn al lang overleden liefde Grace (Annabelle Wallis), die een pistool tegen zijn hoofd houdt terwijl hij het uit schreeuwt. 

Met zo’n somber einde is de verwachting voor seizoen 6 hooggespannen, want de laatste trailer laat zien dat bekende gezichten terugkeren. 

En met jaren van pijn die een tol eisen van Tommy, voorspelt Murphy een zeer donkere tijd voor zijn personage.

In een gesprek met Esquire over zijn rol en het laatste seizoen van de serie, vertelde Murphy over hoe ver de serie de cast zal drijven.

Murphy noemde het laatste seizoen “donker als de hel,” maar gaf toe dat hij niet zeker wist of Tommy een happy end zal hebben.

Ondanks zijn twijfel of Tommy aan het eind van de serie verlost zal zijn, verklaarde Murphy dat hij vertrouwen had in de plannen van maker Steven Knight.

Hoewel hij zelf onzeker is, verklaarde Murphy dat hij het aan het publiek zou overlaten om zelf te beslissen of Tommy het einde krijgt dat hij verdient en of hij zichzelf heeft verlost voor zijn daden in het verleden. Bekijk Murphy’s tease hieronder.

"Ik denk dat [verlossing] is waar Steve naar streefde. Met een heleboel verkeerde afslagen onderweg. Maar ik weet het niet. Dat laat ik aan de publieke opinie over. Ik weet niet of hij verlost is."

Hoewel seizoen 6 werd bevestigd als het laatste seizoen in 2021, heeft de BBC dingen opengelaten voor een leven na het einde van de televisieserie Peaky Blinders. 

Na een onderbreking als gevolg van productievertragingen tijdens het eerste jaar van de COVID-19 pandemie, bevestigde Knight op de website van de serie dat het 6e seizoen het laatste zou zijn, maar beloofde de hoogste inzet en het beste seizoen tot nu toe. 

Knight onthulde later dat een film de BBC’s misdaad epos uit het begin van de 20e eeuw naar behoren zou afsluiten, en beloofde een hoger budget voor het project. 

Desondanks hebben Knight en de BBC niet onthuld hoe de film gedistribueerd zal worden. 

Hoewel de toekomstige film zeer geheimzinnig blijft, wordt seizoen 6 een hoogtepunt in de wereld van de serie tot nu toe, met figuren als Tom Hardy’s gangster Alfie Solomon die terugkeert.

Nu Tommy in Peaky Blinders seizoen 5 gebroken is en op zo’n somber punt is achtergelaten, zal seizoen 6 van Peaky Blinders zeker enkele van de meest karakter gedreven momenten van de serie brengen. 

Shelby is een van de meest complexe personages van televisie, hoewel de serie alom geprezen en beïnvloed is. 

Murphy suggereert dat fans zullen moeten beslissen of Tommy’s einde passend zal zijn. Het is dus mogelijk dat zijn lot het publiek zal verdelen.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)