Deze Amerikaanse Drama Serie Slaagt Nagels Met Koppen

Serie Netflix: Deze drama serie slaagt nagels met koppen. Het verhaal zal je aan het denken zetten terwijl het je gekluisterd houdt aan het scherm. Verwacht geen serie vol met actie, verwacht geen serie die je doet beven van horror eerder van ongeloof. Hou in gedachten dat de serie gebaseerd is op het ware verhaal van Isaac Wright Jr. Hoe verder, hoe meer afleveringen hoe meer het je gedachten zal uitdagen.

Table of Contents

Netflix Serie For Life

For Life is een Amerikaanse juridische drama televisieserie gemaakt door Hank Steinberg die op 11 februari 2020 in première ging op ABC.

De serie is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Isaac Wright Jr., die gevangen werd gezet voor een misdaad die hij niet had begaan.

Terwijl hij opgesloten zat, werd Wright advocaat en hielp hij de onterechte veroordelingen van twintig van zijn medegevangenen ongedaan te maken, voordat hij uiteindelijk zijn eigen onschuld bewees.

In juni 2020 werd de serie verlengd voor een tweede seizoen dat op 18 november 2020 in première ging. In mei 2021 werd de serie na twee seizoenen stopgezet.

For Life Verhaal

De serie concentreert zich op Aaron Wallace, die is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor een misdaad die hij niet heeft begaan.

Terwijl hij opgesloten zit, wordt Wallace advocaat en werkt hij als verdediger van anderen terwijl hij ernaar streeft zijn eigen straf ongedaan te maken.

De serie is losjes gebaseerd op het leven van Isaac Wright Jr.

For Life Rolverdeling

Nicholas Pinnock als Aaron Wallace, een voormalige clubeigenaar die veroordeeld is voor drugshandel, hoewel de drugs in werkelijkheid aan een van zijn vrienden toebehoorden. Nu zit hij een levenslange gevangenisstraf uit zonder kans op vervroegde vrijlating, verdient hij een licentie om advocaat te worden en helpt hij zijn medegevangenen in de rechtszaal.

Indira Varma als Safiya Masry, de directrice die toezicht houdt op de gevangenis waar Wallace zijn straf uitzit. Ze is hervormingsgezind en helpt hem zo goed als ze kan, maar hun relatie wordt onder druk gezet door haar behoefte om de belangen van haar eigen familie te behartigen.

Joy Bryant als Marie Wallace, de vrouw van Aaron, die een nieuwe relatie is aangegaan met Darius, een van zijn vrienden. Hoewel ze meeleeft met de situatie van haar man, voelt ze ook de behoefte om verder te gaan en hem in het verleden te laten.

Mary Stuart Masterson als Anya Harrison (seizoen 1), Safiya’s vrouw, die zich kandidaat stelt voor procureur-generaal van de staat New York.

Dorian Crossmond Missick als Jamal Bishop, Aaron’s beste vriend in de gevangenis. Hij helpt Aaron af en toe met het voorbereiden van zaken.

Tyla Harris als Jasmine Wallace, de tienerdochter van Aaron. In tegenstelling tot haar moeder is zij nooit opgehouden in haar vader te geloven en droomt ervan dat hij op een dag naar huis terugkeert.

Glenn Fleshler als Frank Foster (seizoen 1), een senior correctie functionaris in de gevangenis. Net als de meeste van zijn medebewakers heeft hij een hekel aan Aaron.

Boris McGiver als Glen Maskins (seizoen 1; gast seizoen 2), de aanklager die het team leidde dat Aaron in de gevangenis deed belanden, en die nu kandidaat is voor de procureur-generaal van de staat. Hij minacht de wens van zijn oude vijand om zijn naam te zuiveren, en zal alles doen wat nodig is, inclusief chantage, om hem voorgoed opgesloten te houden.

Timothy Busfield als Henry Roswell, een voormalige senator van de staat New York, die Aaron bijstaat in zijn streven advocaat te worden, en hem later helpt bij de voorbereiding van zijn nieuwe proces in de rechtbank.

John Doman als Alan Burke (terugkerend seizoen 1; hoofdrol seizoen 2), de procureur-generaal van de staat New York.

Productie

Op 11 oktober 2018 meldde Deadline Hollywood dat de toen nog naamloze serie in ontwikkeling was bij ABC.

De pilot werd geschreven door Hank Steinberg, die ook uitvoerend zou produceren naast Alison Greenspan, Curtis “50 Cent” Jackson, Doug Robinson, Isaac Wright Jr., en George Tillman Jr.

Productiebedrijven die betrokken zijn bij de pilot zijn onder andere G-Unit Film & Television, Doug Robinson Productions, ABC Studios en Sony Pictures Television.

Op 8 februari 2019 meldde Deadline dat de productie officieel een piloot order had ontvangen.

In mei 2019 kondigde ABC aan dat ze de pilot hadden besteld voor serie, nu getiteld For Life, en dat het in première zou gaan als een mid-season vervanging tijdens het 2019-20 televisieseizoen.

Op 21 november 2019 plaatste TVLine een exclusieve serie trailer en kondigde een premièredatum aan van 11 februari 2020.

Op 15 juni 2020 verlengde ABC de serie voor een tweede seizoen, dat op 18 november 2020 in première ging.

Op 14 mei 2021 annuleerde ABC de serie na twee seizoenen, maar er wordt verwacht dat ze naar andere netwerken zullen shoppen.

IMDb TV licenseerde de eerste twee seizoenen en werd aangeprezen als een mogelijk thuis voor een derde seizoen.

In augustus 2021 koos IMDb TV ervoor om de serie niet op te pikken voor een derde seizoen.

Netflix Trailer For Life Trailer

Netflix Serie For Life Filmen

Op 31 augustus 2020 werd gemeld dat het tweede seizoen was begonnen met de productie in New York City.

Echter, op 11 september 2020, werd gemeld dat het tweede seizoen de productie voor een dag zou opschorten als gevolg van de COVID-19 test vertragingen.

Twee dagen later werd de schorsing met twee weken verlengd. Aan het eind van de maand werden de opnames hervat.

Beoordelingen

Op de recensie-aggregator website Rotten Tomatoes, heeft de serie een 86% goedkeuring rating op basis van 14 beoordelingen, met een gemiddelde waardering van 7.12/10.

De consensus van de critici op de site luidt: “Geleid door Nicholas Pinnock’s krachtige prestatie, schuwt For Life procedurele valkuilen met een stevig, empathisch script en een indrukwekkend ensemble om het tot leven te brengen.

Op Metacritic heeft de serie een gewogen gemiddelde score van 64 uit 100, gebaseerd op 10 critici, wat duidt op “over het algemeen gunstige recensies”.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Deze Amerikaanse Drama Serie Slaagt Nagels Met Koppen 1
Pin Share