Batgirl’s fascistische Gotham is erger dan die van Batman

Batmans paranoia leidt er meestal toe dat Gotham een alternatieve fascistische toekomst heeft, maar Batgirl heeft bewezen dat ze verder gaat.

Batgirl: De stad Gotham heeft zijn deel aan alternatieve toekomsten gehad en in verschillende daarvan is het een fascistische dystopie. Batman heeft een hand gehad in het creëren van deze toekomst voor zijn thuis, maar Batgirl’s versie in Elseworld’s Finest: Supergirl & Batgirl is het vermelden waard. Het kan zelfs Simon Saint de loef afsteken.

Elseworld’s Finest: Supergirl & Batgirl heeft het creatieve team van Barbara Kesel, Matt Haley, Tom Simmons, Matt Haley, Moose Baumann, en Bill Oakley. Het werd gepubliceerd in 1998 en het gaf Barbara Gordon Bruce Wayne’s oorsprong verhaal.

Batgirls

Dit leidde ertoe dat ze de belangrijkste beschermer van Gotham werd, maar ook de ergste nachtmerrie in vele opzichten. 

Hoewel ze geen Oracle werd in de traditionele zin, gebruikte ze toch Oracle technologie en sloot ze Gotham af van andere gebieden in de wereld, waaronder haar zusterstad Metropolis.

Na de dood van haar ouders, werd Barbara geadopteerd door de Wayne familie. Haar misdaadbestrijding wordt gefinancierd door Bruce en ze heeft ervoor gezorgd dat superkrachtige wezens Gotham niet meer zonder toestemming kunnen binnenkomen.

Dit geldt ook voor de Justice Society, die vanuit hun hoofdkwartier in Metropolis opereren. Wonder Woman, the Flash, Supergirl, en anderen moeten Barbara’s uitdrukkelijke toestemming hebben om naar Gotham te komen, zelfs als geëerde gasten. 

Ze moeten ook hun identiteit bewijzen door middel van tests die door Batgirls Oracle-technologie worden uitgevoerd.

Deze benadering van het beschermen van Gotham weerspiegelt Batman’s fascistische Gotham in het Elseworlds verhaal Kingdom Come (1996) van het creatieve team van Mark Waid, Alex Ross, Todd Klein, en Bob Kahan. 

Gotham in deze serie sluit ook metahumans uit, maar de straten worden beschermd door een robot politiemacht gecontroleerd door Bruce Wayne. Onlangs heeft Simon Saint het Magistrate programma geïnstalleerd binnen de huidige DC continuïteit van Infinite Frontier. 

Zijn robotmacht is aangepakt door DC’s helden in Future State en Fear State. Zowel Batman als Simon Saint hebben een robotmacht gebruikt om “vrede” in Gotham te brengen. Batgirl gebruikt deze methode niet, en kiest in plaats daarvan voor een altijd wakende aanwezigheid met behulp van haar Oracle-technologie.

Terwijl Batman Gotham van de buitenwereld afsloot, kon Superman Bruce nog steeds in zijn hoofdkwartier zien wanneer dat nodig was. 

De twee waren het niet altijd met elkaar eens, maar Bruce vond het nooit nodig om maatregelen te nemen om hem de toegang te beletten of zijn identiteit te verifiëren. 

Dit zou grotendeels te danken kunnen zijn aan Batmans respect voor zijn collega-held uit hun langdurige partnerschap. 

Batman heeft connecties met andere helden en zijn eigen sidekicks die hem helpen in evenwicht te blijven of tenminste open te staan voor verandering. 

Barbara heeft deze dynamiek niet, omdat Elseworld’s Finest: Supergirl & Batgirl de eerste ontmoeting en alliantie van de titulaire heldinnen bevat. 

Tegen het einde van de strip lijkt het mogelijk dat Batgirl open zal staan voor een verbond met haar nieuwe vriend, mogelijk met een drastische verandering van de toekomst van Gotham als gevolg. 

Echter, haar verlangen om de stad volledig af te sluiten – zelfs voor alle andere superhelden van DC – gaat verder dan haar mentor ooit heeft gedaan, waardoor Batgirl’s fascistische Gotham het soort echte dystopische stad wordt waar Batman alleen maar van kon dromen.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Batgirl's fascistische Gotham is erger dan die van Batman 2
Pin Share