The Dark Heart Trailer onthult The Guilty Gustav Möller’s nieuwe serie

The Dark Heart: Gustav Möller, wiens speelfilmdebuut “The Guilty” in 2018 de publieksprijs van Sundance won, is terug met “The Dark Heart,” een aangrijpende serie gebaseerd op Joakim Palmkvist’s bestseller true-crime thrillerroman.

Wereldwijd vertegenwoordigd door REinvent International Sales, gaat de vijfdelige serie virtueel in wereldpremière op het Sundance festival in de Indie Episodic sectie.

The Dark Heart Trailer

De serie is geschreven door Möller en Oskar Söderlund, een populaire scenarioschrijver die onder meer Netflix’s hitserie “Snabba Cash” op zijn naam heeft staan. FLX, de SF Studios-owned Zweedse banner achter “Quicksand” en “Solsidan,” produceerde de serie voor Discovery Plus.

The Dark Heart volgt Sanna, de 21-jarige dochter van een rijke landeigenaar in Zuid-Zweden wiens vader Bengt zijn fortuin maakt door geërfd land te verhuren aan hardwerkende familieboeren.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Wanneer Sanna een relatie begint met Marcus, de berooide zoon van een boer uit de buurt, stelt haar vader haar voor een ultimatum verlaat Marcus of verlies je erfenis.

Kort daarna verdwijnt Bengt spoorloos. De plaatselijke politie wendt zich tot Tanja, een rechercheur van Vermiste Personen in Zweden, die haar passie voor het oplossen van de zaak al snel in een obsessie ziet veranderen.

De spannende serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Therese Tang, een vrijwilliger van Missing People die in 2012 een moordzaak oploste in het stadje Förlösa.

In gesprek met Variety zei Möller dat The Dark Heart geen wie heeft het gedaan is, maar eerder een karakterstudie.

“Al vrij vroeg krijgen we een idee van wie schuldig is en wie niet, dus de serie The Dark Heart gaat veel meer over de psychologie van deze personages. Wat ik echt fascinerend vond toen ik het boek van Joakim Palmkvist las, is hoezeer de twee hoofdpersonen op elkaar lijken,” aldus de filmmaker.

“Wat hen ondanks hun verschillen samenbracht, is het feit dat ze allebei buitenstaanders zijn en hunkeren naar zelfrealisatie en erkenning, de een komt daar door geweld en moord, terwijl de ander daar komt door te proberen een moord op te lossen.”

Möller en Söderlund hebben de creatieve taken verdeeld voor The Dark Heart. Söderlund sprak tijdens het schrijven van het verhaal met de schrijver van het boek en mensen die bij de zaak betrokken waren.

Möller concentreerde zich op de personages en regisseerde alle vijf afleveringen.

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!

De Zweedse regisseur zei dat hij gefascineerd was door het project The Dark Heart omdat het raakt aan moderne, maar toch tijdloze thema’s.

“Je hebt deze familievete en deze rijke patriarch; het voelde als iets uit een 19e eeuwse roman, maar de thema’s en personages waren zeer hedendaags,” voegde Möller eraan toe.

Aangezien hij al 13 jaar in Denemarken woont en zijn speelfilmdebuut The Guilty in het Deens maakte, zei Möller dat hij blij was terug te keren naar zijn vaderland in Zweden om The Dark Heart te maken.

“Het was een geweldige kans voor mij om te kunnen werken met een aantal Zweedse talenten die ik had bekeken,” zei Möller.

De gespannen sfeer van de serie wordt ook versterkt door de originele score, gecomponeerd door Petter Winnberg, een lid van de Zweedse band Amason. “De muziek vangt echt de volksziel van Zweden,” zei Möller.

Möller werkt momenteel aan twee speelfilmprojecten, waaronder “Snow Blind” met Jake Gyllenhaal, die de hoofdrol speelde in de Amerikaanse remake van “The Guilty”, die afgelopen najaar door Netflix werd uitgebracht.

Hij is ook bezig met het schrijven van een tweede Deense speelfilm, die hij beschrijft als zijnde in dezelfde aderen als “The Guilty”, maar met een vrouw als hoofdpersoon.

Please follow and like us:
The Dark Heart Trailer onthult The Guilty Gustav Möller's nieuwe serie 1
Pin Share