Netflix heeft een aangrijpende nieuwe waargebeurde misdaad docuserie die je echt moet zien

Netflix Documentaire: Als we eerlijk zijn is een documentaire niet helemaal mijn ding en al zeker niet dat het een serie is. Toch moet ik toegeven dat deze limited documentaireserie van 3 afleveringen me verbaasd heeft. De serie maakte zijn debuut op dinsdag 18 januari 2022 en de start van de serie geeft het gevoel van een strakke thriller met een verhaallijn die John Le Carre waardig is.

Oplichters zijn overal te vinden in elk land en elke stad. Deze oplichter doet zich voor als een MI5 spion. Hij licht verschillende mensen op in de loop van een tiental jaren. En het verhaal is zelfs nog niet eens afgelopen. Zo zou 1 vrouw nog steeds in gevaar zijn.

De eerste aflevering kreeg de naam They Vanished. Het licht gaat aan in wat een woonkamer zou kunnen zijn. Jongeren zitten naast elkaar op een bank februari 2020 flitst over het scherm. Een cameralens maakt het beeld scherp, als je moeder hier nu was welke boodschap zou je haar dan willen geven? “Mam als je dit zien, wat er ook gebeurt is, we zullen altijd van je houden en willen je terug in ons leven.”

Netflix Documentaire The Puppet Master Hunting The Ultimate Conman

  • Episode 1 – They Vanished: In 1993, Robert overtuigt zijn schoolvrienden dat hij een MI5 agent is. Tientallen jaren later oefent een man genaamd David een extreme controle uit over een familie.
  • Episode 2 – Chasing a Ghost: De vader van een vroeg slachtoffer slaat alarm bij de autoriteiten over de veiligheid van zijn dochter. Decennia later gaat de politie op zoek naar een bizar spoor.
  • Episode 3 – Setting the Trap: Terwijl Robert doorgaat met het uitbuiten en ruïneren van levens, zetten de autoriteiten een val op in Londen. Ondertussen, in het heden, houden Sandra’s kinderen hoop.

De docuserie Puppet Master vertelt volgens Netflix “Het verbijsterende verhaal van een van ‘s werelds meest stoutmoedige oplichters.

“In de loop van een tiental jaren heeft Robert Freegard ten minste zeven vrouwen en een man gecontroleerd, opgelicht en bedrogen, waarbij hij bijna een miljoen pond heeft gestolen. 

Zijn getraumatiseerde slachtoffers werd wijsgemaakt dat ze medeplichtig waren aan zeer ingewikkelde operaties van de geheime dienst en dat hun gezinnen in groot gevaar waren als ze niet gehoorzaamden.” Freegard exploiteerde, misbruikte en controleerde zijn slachtoffers, vaak met extreme wreedheid.

Netflix voegt ook toe dat er hier ook een twist is. Dit verhaal reikt ook “tot in het heden, met een familie die vreest voor de veiligheid van hun moeder.”

Een preview van deze Netflix documentaire serie van het Britse tijdschrift Radio Times richt zich op Freegard’s aandringen op zijn slachtoffers dat ze IRA-moorddoelen waren.

 “Nu hebben broers en zussen Sophie en Jake Clifton beweerd dat Hendy-Freegard momenteel hun moeder Sandra, met wie hij begon te daten en bij wie hij in 2012 introk, onder dwang controle houdt. Hendy-Freegard heeft de beweringen met klem ontkend.

“In de Netflix documentaire zien we Sophie en Jake Clifton een oprechte boodschap sturen naar hun moeder, die alle contact met hen heeft verbroken.”

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

15 thoughts on “Netflix heeft een aangrijpende nieuwe waargebeurde misdaad docuserie die je echt moet zien

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)