Daniel stopte Terry Silver's plan in The Karate Kid Part III maar Cobra Kai seizoen 5 zal LaRusso's nachtmerrie scenario tonen waar Silver hem versloeg.

Waarom Cobra Kai seizoen 5 Daniel’s Karate Kid 3 nachtmerrie is die uitkomt

Cobra Kai Seizoen 4 was een groot succes voor Netflix waarvan je niet hoeft te schrikken. Vanaf dat de serie in handen is van Netflix is de populariteit enkel gestegen. Seizoen 4 was spannend, met veel onverwachte gebeurtenissen. Seizoen 4 van Cobra Kai was ook voor Daniel een wake up call. Het bracht hem tot andere inzichten en het besef dat je moet openstaan voor andere inzichten als het nodig is!

Cobra Kai Seizoen 5

Terry Silver (Thomas Ian Griffith) won aan het eind van Cobra Kai seizoen 4, wat seizoen 5 inluidt als Daniel LaRusso’s (Ralph Macchio) ergste nachtmerrie die uitkomt. 

Tegen de tijd dat Cobra Kai seizoen 4’s climax van het All Valley Onder 18 Karate Toernooi voorbij was, was de dojo van Silver en John Kreese (Martin Kove) triomfantelijk met het grote kampioenschap en de allereerste meisjes All Valley kampioen in Tory Nichols (Peyton List). 

Ondanks hun grote inzet konden Daniel, Johnny Lawrence (William Zabka) en de leerlingen van Miyagi-Do en Eagle Fang Karate geen eind maken aan Cobra Kai, wat betekent dat LaRusso ten strijde moet trekken tegen Terry Silver in Cobra Kai seizoen 5.

Toen Terry Silver zijn aanwezigheid kenbaar maakte aan Daniel door Miyagi-Do binnen te vallen halverwege in Cobra Kai seizoen 4, raakte LaRusso terecht in paniek en saboteerde hij zijn alliantie met Johnny. In LaRusso’s verdediging, echter, geen van de vijanden die Daniel tegenkwam in The Karate Kid films maakte zijn leven zo miserabel als Silver deed in The Karate Kid Part III.

Terry gaf zelf toe in Cobra Kai seizoen 4, dat de daden die hij beging om de tiener LaRusso te martelen in 1985 “krankzinnig” waren. Silver huurde “Karate’s Bad Boy”, Mike Barnes (Sean Kanan), om tegen Daniel te vechten op het All Valley Tournament en hij stuurde Barnes en zijn handlanger op “Danny-Boy” af om hem te dwingen tegen de wensen van Mr. Miyagi (Noriyuki “Pat” Morita) in te strijden.

Ondertussen deed Terry zich voor als een vriend van Daniel en kreeg hem zover dat hij de banden met Mr. Miyagi verbrak en zich aansloot bij Cobra Kai, waar hij LaRusso fysiek martelde.

In de All Valley instrueerde Silver Barnes om Daniel opzettelijk te verwonden met illegale tactieken voordat LaRusso de Cobra Kai’s huurmoordenaar van zijn stuk bracht om het toernooi te winnen.

Als Cobra Kai seizoen 5 uitkomt, zal het antwoord geven op de vraag wat er zou zijn gebeurd als Terry Silver had gewonnen in The Karate Kid Part III. 

Zoals Cobra Kai seizoen 4 duidelijk maakt, heeft Daniel die Terry’s plot verijdelde in 1985 het onvermijdelijke alleen maar 34 jaar uitgesteld. 

Toen Silver terugkeerde om Cobra Kai te leiden, onthulde hij geleidelijk zijn grotere plan, waaronder het verraden van Kreese, zijn oudste vriend uit Vietnam, om zichzelf te installeren als Cobra Kai’s enige sensei. 

Nu koesterend in zijn ultieme overwinning, is de ongelooflijk rijke en duivelse Terry Silver een grotere bedreiging voor de San Fernando Valley dan Kreese was en Silver’s volgende stappen garanderen dat Daniel een levende hel te wachten staat in Cobra Kai seizoen 5.

Terry Silver's Cobra Kai Dojos nemen de vallei over

Waarom Cobra Kai seizoen 5 Daniel's Karate Kid 3 nachtmerrie is die uitkomt 1

Voordat Daniel zijn plannen in The Karate Kid Part III verpestte, kondigde Terry Silver aan het publiek in de All Valley aan dat hij van plan was tientallen Cobra Kai dojo’s te openen om karate in de San Fernando Valley over te nemen. 

Het is geen verrassing dat toen Tory in Cobra Kai seizoen 4 met zijn overwinning het grote kampioenschap van de All Valley voor zijn dojo veilig stelde, Silver dezelfde aankondiging deed als in Karate Kid Part III om de overheersing van Cobra Kai uit te breiden. 

Terry had zijn slag al geslagen door de dojo die Kreese van Johnny had overgenomen te sluiten en de hoofddojo van Cobra Kai terug te verhuizen naar het oorspronkelijke gebouw in de Valley -dezelfde plek waar Terry in 1985 Daniel fysiek mishandelde tot zijn kneukels bloedden. Silver kan zelfs Mike Barnes terughalen om hem te helpen Cobra Kai te leiden.

Daniel verbrak de oorspronkelijke afspraak tussen hem, Johnny en Kreese dat de verliezer van de All Valley zijn dojo zou sluiten. 

Terwijl LaRusso gelijk heeft dat Silver “geen eer” heeft, realiseert Daniel zich dat hij nu een nabije toekomst tegemoet gaat waar de kleine groep van zijn Miyagi-Do en Johnny’s Eagle Fang leerlingen spoedig omringd zullen worden door tientallen Cobra Kai getraind door Terry Silver. 

Cobra Kai seizoen 4 zag een algemeen staakt-het-vuren van karategeweld terwijl de studenten trainden om te vechten in de All Valley, maar Silver’s Cobra Kai uitbreiding betekent dat de sluizen open zullen gaan. 

Binnenkort zullen Samantha LaRusso (Mary Mouser), Eli “Hawk” Moskowitz (Jacob Bertrand), Demetri Alexopoulos (Gianni DeCenzo), en de anderen weer voor hun leven vechten op straat tegen de Cobra Kai.

Daniel kan niet langer defensief zijn ondanks Miyagi's lessen

Waarom Cobra Kai seizoen 5 Daniel's Karate Kid 3 nachtmerrie is die uitkomt 2

Daniel vertrouwde op zijn levenslange ervaring dat het volgen van Mr. Miyagi’s lessen zou resulteren in een overwinning, maar zowel hij als Sam waren verbijsterd en gebroken toen Tory de jongere LaRusso versloeg, zodat Cobra Kai de All Valley won.

Hoewel niemand behalve Tory weet dat Terry Silver de scheidsrechter omkocht toen Cobra Kai seizoen 4 eindigde, heeft het feit dat Daniel faalde hem gebroken.

Hij had geen antwoorden voor Sam toen ze riep, “We deden alles goed en we verloren nog steeds.”

Maar de conclusie die Daniel trok is dat hij niet langer kan vertrouwen op defensief vechten zoals meneer Miyagi dat zou willen, daarom vroeg LaRusso zijn “karate neef,” Chozen Toguchi (Yuji Okumoto) om naar Los Angeles te komen en hem te helpen in de aanval te gaan tegen Cobra Kai.

In The Karate Kid Part II, Daniel en Chozen vochten tot de dood ze begroeven de strijdbijl in Cobra Kai seizoen 3.

In Chozen heeft Daniel een collega Miyagi-Do sensei die een andere filosofie heeft en geheimen kent over Miyagi karate die meneer Miyagi nooit aan Daniel heeft verteld.

Maar aanvallen is onbekend terrein voor LaRusso en Chozen vertrouwen is een risico omdat Daniel hem niet echt goed kent.

Plus vechten op Chozen’s manier zal Daniel verder en verder weg trekken van wat hij weet.

Daniel maakt zich ook zorgen of oorlog voeren met Cobra Kai de nagedachtenis van Mr. Miyagi zal onteren.

De Karate Kid films laten zien dat elke keer dat Daniel “zijn focus verliest” het eindigt in een ramp en deze keer is er geen Mr. Miyagi om LaRusso terug te trekken van de rand van de afgrond.

Vechten tegen Terry Silver kan het einde zijn van LaRusso

Waarom Cobra Kai seizoen 5 Daniel's Karate Kid 3 nachtmerrie is die uitkomt 3

Oorlog voeren met Terry Silver en Cobra Kai kan ook een existentiële bedreiging vormen voor de familie LaRusso.

Daniel is terecht trots op zijn succesvolle familiebedrijf, LaRusso Auto Group, dat hij runt met zijn vrouw, Amanda (Courtney Henggeler).

Maar Silver is veel rijker dan LaRusso en als de Cobra Kai sensei zou willen, zou hij Daniel’s bedrijf kunnen aanvallen en zelfs de autodealer kunnen opkopen, wat de familie LaRusso financieel zou bedreigen.

In Cobra Kai seizoen 3 reisde Daniel naar Okinawa om zijn bedrijf te redden, maar Silver, die misschien nog steeds het bedrijf van zijn familie, DynaTox, leidt, kan besluiten om de controle te krijgen over de top autodealer in de Valley en ook het tiener karate spel te domineren.

Terry Silver bewees dat hij bereid was om Stingray (Paul Walter Hauser) zo hard te slaan, dat de oenige Cobra Kai wannabe in het ziekenhuis moest worden opgenomen om Kreese er in te luizen en hem te laten arresteren voor de aanval. 

Iemand die zo meedogenloos is zou zeker een vijandige overname van de LaRusso Auto Group proberen als hij daar zin in had, en Silver zou er niet voor terugdeinzen om “Danny-Boy” en Amanda’s financiële welzijn weg te nemen. 

John Kreese was een vijand die alleen gericht was op karate, maar het gevaar dat Terry Silver vormt gaat veel verder dan een karate dojo oorlog. 

Welke vorm zijn oorlog met Terry Silver ook aanneemt in Cobra Kai seizoen 5, winnen of verliezen, Daniel LaRusso zal inderdaad zijn ergste nachtmerrie uit The Karate Kid Part III beleven.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Waarom Cobra Kai seizoen 5 Daniel's Karate Kid 3 nachtmerrie is die uitkomt 4
Pin Share

7 thoughts on “

Daniel stopte Terry Silver's plan in The Karate Kid Part III maar Cobra Kai seizoen 5 zal LaRusso's nachtmerrie scenario tonen waar Silver hem versloeg.

Waarom Cobra Kai seizoen 5 Daniel’s Karate Kid 3 nachtmerrie is die uitkomt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.