Ciri’s krachten in The Witcher seizoen 2 vermijden een van de ergste fantasietrofeeën

Ciri traint voortdurend in The Witcher seizoen 2. Ze houdt vol, zelfs als het moeilijk wordt, en doorbreekt daarbij een veelvoorkomende fantasietrofeeën.

Nadat Geralt en Ciri elkaar eindelijk hebben gevonden aan het einde van het chaotische The Witcher seizoen 1, gaan ze in The Witcher seizoen 2 op weg naar Kaer Morhen, een oude donjon waar leden van de School van de Wolf werden opgeleid. Ciri had als prinses een beschermd leven geleid, maar beseft al snel dat ze voor zichzelf moet leren opkomen in deze gevaarlijke wereld waarin ze leeft. 

Geralt helpt haar graag bij haar opleiding, maar weet dat succes niet van vandaag op morgen komt. Ciri begint ook te beseffen dat ze een lange adem nodig heeft om de persoon te worden die ze op een dag voor ogen heeft. 

Ciri’s krachten in The Witcher seizoen 2

Ciri wordt gedreven door het feit dat ze alles heeft verloren. Daarom oefent ze eindeloos met haar zwaard tegen de oefenpop, daarom staat ze weer op en probeert ze de hindernisbaan opnieuw, ook al bloedt ze.

Door haar training te rekken, maakt The Witcher seizoen 2 een einde aan een veelvoorkomende patroon in het verhaal van de uitverkorene. 

Fantasiehelden bezwijken vaak al snel aan de gebruikelijke troop waarbij ze bijna ogenblikkelijk veranderen in een onstuitbare kracht en buitenwereldse krachten vertonen waarvan ze niet eens wisten dat ze die hadden. 

Met heel weinig training, en soms helemaal geen, kunnen toekomstige helden plotseling alles aan wat op hun pad komt. 

Er zijn veel voorbeelden hiervan in sciencefiction- en fantasyfranchise, waardoor het inmiddels een behoorlijk vermoeide verhaallijn is geworden. 

The Witcher neemt op een slimme manier de tijd om Ciri’s mislukkingen tijdens haar training te verkennen. 

Het zijn die mislukkingen en tegenslagen die haar zullen vormen tot iemand die doorzet, ongeacht de omstandigheden.

Ciri's krachten in The Witcher seizoen 2 vermijden een van de ergste fantasietrofeeën 1

The Witcher seizoen 2, aflevering 3 laat zien dat Ciri niet snel opgeeft tijdens haar training. Nadat Ciri kennis heeft gemaakt met de Witcher-hindernisbaan van slingerende palen en ronddraaiende spikes, doet ze al snel haar best om het heelhuids te doorstaan. 

Met vastberadenheid in haar ogen lijkt het erop dat ze de Witchers wel eens zou kunnen laten zien dat het makkelijk is en dat ze met haar bovennatuurlijke vaardigheden het gevaarlijke parcours snel onder de knie zal hebben. 

Maar als ze in de hindernisbaan duikt, wordt ze er meteen afgeslagen door een slingerende paal. 

Terwijl ze het keer op keer probeert, komen er Witchers naar haar kijken. Nog mooier is het als ze eindelijk door de ring heen komt en het lijkt erop dat het haar gaat lukken, alleen valt ze aan het eind van het landingsplatform. 

De opbouw naar dit moment heeft dezelfde cadans als scènes in elke andere fantasy show waar de held bewijst dat hij onverwachte krachten heeft. 

Maar als ze op de grond valt, wordt het duidelijk dat Ciri nog een lange weg te gaan heeft, zowel in haar training als Witcher als in het gebruiken van haar krachten.

Zet dit eens af tegen andere fantasy- en sci-fi-personages voor wie krachten vreemd genoeg gemakkelijk komen. 

Star Wars’ Rey, bijvoorbeeld, ontwikkelt zich van een aaseter op Jakku tot iemand die de Force heel vaardig kan manipuleren in een periode van misschien een paar uur, en Luke Skywalker is bijna net zo erg. 

De Force werkt op mysterieuze manieren, maar toch, Jedi doen er jaren over om dit punt te bereiken.

Hetzelfde kan gezegd worden van Batman, wiens enorme rijkdom en strategische vaardigheden gebruikt worden om hem in elke situatie bijna onoverwinnelijk te maken. 

Bij andere helden uit het genre en hoofdrolspelers uitverkorenen is het net zo. 

Maar The Witcher heeft voor een andere aanpak gekozen door de beproevingen en tegenslagen te laten zien die Ciri tijdens haar training doorstaat. 

Het is een uitstekende gelegenheid om te laten zien hoe haar karakter groeit van prinses tot krijger. 

Het doorbreken van deze gebruikelijke fantasy-trofee zal Ciri’s karakter in de toekomst zeker goed van pas komen.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Ciri's krachten in The Witcher seizoen 2 vermijden een van de ergste fantasietrofeeën 2
Pin Share