Regisseur Don’t Look Up viert hoe Netflix film publiek verdeelt

Adam McKay, de veelgeprezen regisseur van de politieke satire Don't Look Up, viert de verdeelde reacties van het publiek op zijn film.

Adam McKay, de veelgeprezen regisseur van Don’t Look Up, viert de verdeelde reacties op zijn film van critici en publiek. Don’t Look Up volgt twee astronomen van laag niveau, gespeeld door Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence, terwijl ze proberen een reactie te initiëren op een dreigende komeetinslag. De film, die voortkomt uit Vice, satireert de staat van de politiek, hoe tribalisme kan worden aangewakkerd door verkeerde informatie, en het onvermogen van de mensheid om te begrijpen en om te gaan met existentiële bedreigingen.

Don’t Look Up Netflix

Hoewel de film in meerdere categorieën voor meerdere prijzen is genomineerd, heeft Don’t Look Up gemengde kritieken gekregen. 

Veel critici zijn vol lof over de prestaties van de cast, de thematiek en de score, maar de film is ook bekritiseerd om zijn zwaarwichtigheid en de komedie die af en toe een beetje uit de toon valt. 

Toch is de film een immens succes op Netflix volgens de kijkcijfers, en de belangstelling is zonder twijfel gesteund door de met sterren bezaaide ensemble cast.

Nu, in een interview met IndieWire, deelt de regisseur van de film zijn gevoelens over de gemengde ontvangst van Don’t Look Up. 

McKay erkent dat Don’t Look Up zowel negatieve als positieve kritieken heeft gekregen, maar verwelkomt ze ook en zegt dat “het echt goed is” om een verdeelde reacties te hebben.

De regisseur zegt echter wel dat sommige kritiek “volslagen belachelijk” was. Bekijk het volledige commentaar van McKay hieronder:

De enige reden waarom ik dat deed, was omdat als mensen de film zien en ze zijn vooral geschrokken van wat er gebeurt, ze de neiging hebben om er een beetje beter op te reageren. 

Iemand sprong erop en zei: ‘Oh, je zegt dat als we de film niet leuk vinden, we niets om het klimaat geven,’ wat volslagen belachelijk is. 

Geen mens zou dat ooit zeggen. Ik moet lachen, want het komt zo uit de film. Plotseling werd het alsof ik zei dat critici niets kunnen zeggen, en natuurlijk kunnen ze dat. 

Het is belangrijk om debat en gepassioneerde critici te hebben. We leven in een tijd als geen ander en verhalen maken daar deel van uit. Mensen moeten ze haten, van ze houden, heen en weer gaan. 

We verwelkomen de negatieve kritieken. Ik denk eigenlijk dat het heel goed is, dat mensen er ruzie over moeten maken en gepassioneerd over moeten zijn.

McKay’s interventie zal worden verwelkomd door degenen die minder onder de indruk waren van de film, aangezien debatten over filmkritiek tussen fans en critici overdreven verhit kunnen raken (vooral wanneer ze online worden gevoerd). 

De opmerkingen van de regisseur vallen ook in lijn met verschillende andere filmmakers die dezelfde houding hebben over verdeelde meningen over een film als een positieve zaak, zoals Star Wars: The Last Jedi regisseur Rian Johnson. 

Hopelijk kunnen McKay’s woorden worden aangegrepen door publiek en critici die beleefde discussies willen voeren over Don’t Look Up en andere films, zelfs als ze het niet eens zijn.

Nu de discussie rond de film is verstomd, zal het publiek zich richten op het prijzenseizoen om te zien hoe Don’t Look Up het gaat doen.

Bij de recente Golden Globes werd de film genomineerd voor Beste Film – Musical of Komedie, Beste Scenario, en twee acteercategorieën, waar Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence genomineerd waren.

Don’t Look Up won die avond niet, maar het wordt steeds waarschijnlijker dat Don’t Look Up een behoorlijk aantal nominaties zal krijgen bij de Academy Awards van dit jaar, zelfs als de film niet wint.

Hoewel de conclusie van Don’t Look Up de kans op een vervolg zo goed als uitsluit, zullen fans van de film uitkijken naar meer werk van McKay, en nieuwe informatie over de aankomende projecten van de regisseur.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)