Star Wars herinnert Fans eraan dat lichtzwaarden vlammenwerpers niet kunnen verslaan

Star Wars: The High Republic #13 versterkt hoe ineffectief lichtzwaarden zijn tegen vlammenwerpers, dus waarom zouden de Jedi ze niet weer vaker gebruiken?

De preview voor Star Wars: The High Republic #13 herinnert de lezers aan de mogelijke ineffectiviteit van lichtzwaarden tegen vlammenwerpers. Het nummer is geschreven door Cavan Scott (Doctor Who: The Ninth Doctor Ongoing) met artwork van Ario Anindito (Atlantis Attacks) en cover art door Phil Noto (Star Wars: Poe Dameron). Het is tijd voor de Jedi om te vechten tegen het hart van de Nihil met Avar Kriss die het opneemt tegen Lourna Dee.

Star Wars: The High Republic #13

De comics zijn snel essentiële lectuur geworden voor Star Wars filmfans die geïnteresseerd zijn in de volledige canon van het universum. In het bijzonder Star Wars: The High Republic is een multimedia-initiatief dat dit ruimte-opera-epos 200 jaar voor de gebeurtenissen van Star Wars: Episode I – The Phantom Menace verkent. Dit tijdsbestek is zowel in romans als in strips verkend, met als startpunt “De Grote Ramp” die door de Nihil is veroorzaakt.

De officiële StarWars.com website deelde enkele pagina’s uit Star Wars: The High Republic #13, en de laatste preview pagina toont een vlammenwerper (of de “flamer” zoals het wordt genoemd in de preview) die het opneemt tegen een lichtzwaard. Toegegeven, gezien de abrupte manier waarop de preview eindigt, zien de lezers niet de omvang van de schade die de vlammenwerper toebrengt aan Avar Kriss. 

Ze kan zelfs zonder een schrammetje door het leven gaan, maar dat zal waarschijnlijk te danken zijn aan haar andere vaardigheden en niet aan haar lichtzwaard. Maar dat neemt niet weg dat lichtzwaarden een vrij effectieve zwakte hebben als het op vlammenwerpers aankomt, vergelijkbaar met hoe blasters geen verdediging hebben tegen de Zweep der Smarten.

De zwakte van lichtzwaarden voor vlammenwerpers is eerder vastgesteld in Star Wars canon, waaruit blijkt dat het wapen niet in staat is om het af te buigen op dezelfde manier als het dat kan bij anderen. 

In de Star Wars prequel trilogie Attack of the Clones, kon Mace Windu de vlammenwerpers van Jango Fett niet afbuigen. Meer vijanden zouden vlammenwerpers moeten gebruiken tegen Jedi’s. Boba Fett zou veel meer in het voordeel zijn geweest als hij deze tactiek had gebruikt tegen Luke Skywalker in Return of the Jedi.

Als meer vijanden zich scholen, zou het lichtzwaard een veel minder optimale keuze voor een wapen kunnen worden, wat Jedi die erop vertrouwen in een duidelijk nadeel kan plaatsen. 

Lezers kunnen uitvinden hoe Avar Kriss het er vanaf brengt tegen de vlammenwerper door Star Wars: The High Republic #13 op te halen wanneer het verschijnt in de stripwinkels op 19 januari 2022. Ze heeft het zeker moeilijk gehad, aangezien haar zwakte in de Force net werd onthuld in het vorige nummer van The High Republic.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

23 thoughts on “Star Wars herinnert Fans eraan dat lichtzwaarden vlammenwerpers niet kunnen verslaan

Star Wars: The High Republic #13 versterkt hoe ineffectief lichtzwaarden zijn tegen vlammenwerpers, dus waarom zouden de Jedi ze niet weer vaker gebruiken?

Geef een antwoord

Enjoy this blog? Please spread the word :)