The Witcher seizoen 2 is een van Netflix’s meest bekeken series ooit

The Witcher seizoen 2 wordt een van Netflix's meest bekeken series aller tijden binnen een maand na debuut op het streamingplatform.

The Witcher seizoen 2 wordt een van Netflix’s meest bekeken series aller tijden binnen een maand na het debuut op het streamingplatform. De fantasy drama is gebaseerd op Andrzej Sapkowski’s romans van dezelfde gecentreerd op Geralt of Rivia, de titulaire monster jager als hij reist door het middeleeuwse landschap bekend als het Continent en ontdekt zijn link met Cintran prinses Cirilla door hun lot. Henry Cavill leidt de cast van The Witcher als Geralt naast Freya Allan als Ciri, Anya Chalotra als Yennefer van Vengerberg en Kim Bodnia als Vesemir.

The Witcher Seizoen 2

The Witcher seizoen 2 gaat verder na de gebeurtenissen van de finale van seizoen 1. Geralt en Ciri zijn nu verenigd na de Slag om Sodden Hill en gaan naar zijn ouderlijk huis in Kaer Morhen om haar te beschermen tegen de gevaren van het continent terwijl hij rouwt om het verlies van Yennefer. 

De kwart-elf tovenares is echter in leven en gevangen genomen door de Fringilla en later de Elfen strijdkrachten en moet een manier vinden om te ontsnappen en haar magie terug te winnen nadat ze die verloren heeft in de climactische strijd. 

Na een wachttijd van twee jaar kwam The Witcher seizoen 2 afgelopen december eindelijk op Netflix, met lovende kritieken van critici, en dit succes leidt tot nog meer succes voor het platform.

Iets minder dan een maand na het maken van zijn langverwachte première, heeft Netflix woord gebracht dat The Witcher seizoen 2 is uitgegroeid tot een van de meest bekeken series van het streamingplatform aller tijden. 

Het nieuwe hoofdstuk van de hit fantasy-serie heeft meer dan 462 miljoen uur bekeken in de eerste 28 dagen van de uitzending op Netflix, ranking als nr. 8 op het platform’s Top 10 meest bekeken Engels tv-shows van alle tijden. 

Hoewel dit iets minder is dan de 541 miljoen kijkers van The Witcher seizoen 1, is het nog steeds een indrukwekkend cijfer in vergelijking met andere titels op de ranglijst. 

Aangezien het boven de tweede seizoenen van zowel You als Stranger Things staat en net achter You seizoen 3.

The Witcher seizoen 2 is een van Netflix's meest bekeken series ooit 1

Het kijkerssucces van The Witcher seizoen 2 mag niet als een grote verrassing komen gezien hoe goed het debuut deed op Netflix, het werd de derde meest bekeken serie aller tijden achter Bridgerton seizoen 1 en Stranger Things seizoen 3.

Het werd ook zichzelf als de derde meest bekeken streaming serie van 2019 achter Netflix’s hit sci-fi titel en Disney+’s The Mandalorian seizoen 1 met meer dan 76 miljoen kijkers binnen de eerste maand van de release.

Er is echter nog steeds een zekere mate van verrassing aan zijn kijkerssucces gezien de publieksreactie op het nieuwe hoofdstuk.

Waar The Witcher seizoen 2 een veel positievere kritische respons kreeg, met een 94 procent “Certified Fresh” goedkeuring op Rotten Tomatoes in vergelijking met seizoen 1’s 68 procent, was het publiek veel meer gemengd in hun reacties. 

Het publiek verruilde zijn goedkeuring van 91 procent voor 61 procent voor seizoen 2, waarbij veel mensen het seizoen bombardeerden omdat het naar verluidt afweek van de The Witcher-romans in de adaptatie van de Wild Hunt en White Flame. 

Ongeacht deze gemengde ontvangst, The Witcher seizoen 2 is snel uitgegroeid tot een hit voor Netflix en een stabiele toekomst voor de hit fantasy-serie vastgesteld.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
The Witcher seizoen 2 is een van Netflix's meest bekeken series ooit 2
Pin Share