NCIS Hawaï heeft al een groot verschil met andere Spinoffs

De agenten van het NCIS hebben altijd alleen gewerkt. Dat is allemaal veranderd met de nieuwste spinoff, waarin veel andere federale agentschappen voorkomen.

NCIS Hawai’i heeft al een groot verschil dat het onderscheidt van eerdere spinoffs in de CBS-franchise. De nieuwe serie is de vierde televisieserie die de NCIS-titel draagt, na de oorspronkelijke serie en de spin-offs in Los Angeles en New Orleans. NCIS Hawai’i seizoen 1 ging in première in september 2021 en heeft al laten zien dat het een waardige opvolger is van de naam, terwijl het ook veel nieuwe en spannende elementen naar voren brengt.

NCIS Hawaï

Zoals de titel al doet vermoeden, is de primaire focus van de serie het NCIS geweest, kort voor Naval Criminal Investigative Service. In elke stad lost het NCIS zaken op waarin belangrijke stijlfiguren van standaard politieprocedures en militaire drama’s samenkomen. 

Elke NCIS-aflevering concentreert zich op de afdeling van het agentschap in de plaats van de titel. 

Af en toe werkt een afdeling samen met andere agentschappen. In de oorspronkelijke serie kreeg het Federal Bureau of Investigation hulp, en in NCIS: Los Angeles was het Los Angeles Police Department af en toe te zien.

NCIS-Hawai’i is een heel ander verhaal. De Hawaï tak werkt vaak samen met andere agentschappen en heeft dat in één seizoen al bijna vaker gedaan dan alle andere afleveringen samen. 

In verschillende afleveringen is er zelfs interactie tussen de hoofdrolspelers van de serie en het Honolulu Police Department. Kate Whistler, het liefdesmeisje van Lucy, is een agent van de Defense Intelligence Agency, waardoor de DIA en het NCIS op Hawaï nauw met elkaar in contact staan, en soms in conflict komen. 

Toch is de regelmatige verschijning van andere federale agentschappen een sterke verandering van tempo.

Dat het NCIS zo vaak in contact komt met andere federale agentschappen is heel nieuw voor deze spin-off. Historisch gezien is de serie erg op zichzelf en de leden van het NCIS staan vaak sceptisch tegenover andere onderzoeksdiensten van de overheid, omdat ze vrezen dat het trage tempo van de bureaucratie het NCIS zal verhinderen om misdadigers op tijd te pakken.

 Dat lijkt niet het geval te zijn bij NCIS-Hawaï. Deze keer is samenwerking een basisprincipe, dat vaak tot positieve resultaten leidt. De samenhang van de samenwerking tussen de agentschappen geeft de nieuwe spin-off een frisse kijk op hoe een zaak het best kan worden opgelost.

Teamwerk is een kernboodschap van NCIS, van de eerste serie tot alle afleveringen. 

Maar meestal blijft het beperkt tot teamwerk binnen het NCIS zelf. 

NCIS-Hawaï zet die troop op zijn kop door een omgeving van inclusie te bevorderen en een doel van wederzijds voordeel voor het hele onderzoeksveld.

Stream op – Prime Video, VUDU, Spectrum TV, Vudu Movie & TV Store, Paramount Plus, Apple TV, CBS or Pluto TV – It’s Free TV

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)